12 серпня на Черкащині почали працювати територіальні виборчі комісії. З моменту перших засідань Центральна виборча комісія вже видала чотири постанови про зміни у ТВК. У Черкаській області станом на 25 серпня замінили 71 члена ТВК. Про це інформують представники Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області.

Згідно із постановою ЦВК, 10 серпня на Черкащині було утворено обласну, чотири районні та 16 міських територіальних виборчих комісій. Усі комісії були утворені у максимальному складі – по 18 осіб, відтак всього у цих  комісіях задіяно 378 осіб.

Заміни політичних партій у ТВК області

Перші зміни у складах територіальних виборчих комісіях Черкащини ЦВК затвердила 14 серпня. Тоді 33 представників від 11 політичних сил замінили у 14 ТВК регіону. Зокрема, у Черкаській обласній ТВК замінили двох членів комісії. Мова йде про Дмитра Жиляєва, якого засудили за участь у виборчих фальсифікаціях на місцевих виборах 2015 року. До складу комісії він увійшов за квотою від політичної партії “Слуга народу”. У зв’язку із такими обставинами його замінили на Тетяну Єлєнік.

Другою особою, яку замінили в обласній ТВК, стала членкиня комісії Любов Здоровенко. Її замінили на Олену Савенко, яка увійшла до складу комісії за квотою політичної партії “ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ”.  А Любов Здоровенко пізніше увійшла до складу Черкаської районної ТВК від того ж суб’єкта подання.

У трьох районних ТВК (Золотоніській, Черкаській, Уманській) замінили 6 членів комісії, а саме: трьох осіб від політичної партії “За Майбутнє”, двох осіб від “Слуги народу” та одну особу від “АВАНГАРДУ НАРОДУ”.

Заміни відбулися і в 10 міських ТВК. Так, було замінено 13 осіб від політичної партії “Слуга народу”, 4 особи - від “За Майбутнє” та 2 осіб - від “ПАРТІЇ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ”. Також було замінено по одному представнику від таких політичних сил: “Солідарність жінок України”, Партія Зелених України, ВО “ГРОМАДСЬКИЙ КОНТРОЛЬ”, ВО “САМОПОМІЧ”, “СОЦІАЛІСТИ” та “ВЕЛИКА КРАЇНА”.

25-08-2020_zamina_tvk_14_serpnya_cherkashchina

Наступні зміни ЦВК затвердила 18 серпня. Тоді 32 представників від 15 політичних сил замінили у 14 комісіях. Зокрема, було замінено членів комісії від таких політичних партій: “За Майбутнє” (11 осіб), “ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ” (3 осіб), “Слуга народу” (3 осіб), “Голос” (2 осіб), “СОЦІАЛЬНА СПРАВЕДЛИВІСТЬ” (2 осіб) та “Соціалістична партія України” (2 осіб). Також замінили по одному представнику від партій: “Європейська Солідарність”, “ПАТРІОТ”, “СОЦІАЛІСТИЧНА ПАРТІЯ ОЛЕКСАНДРА МОРОЗА”, Партія місцевого самоврядування, Партія Вільних демократів, “Громадянська позиція”, Партія Пенсіонерів України, ВО “ЧЕРКАЩАНИ” та “РУХ НОВИХ СИЛ МИХАЙЛА СААКАШВІЛІ”.

25-08-2020_zamina_tvk_18_serpnya_cherkashchina

Утретє зміни у складі місцевих ТВК області Центральна виборча комісія затвердила 20 серпня. Тоді замінили по одному представнику у Черкаській обласній  і трьох міських ТВК. Мова йде про представників від політичної партії “Соціалісти”, Партії Антона Яценка, “НОВОЇ ПОЛІТИКИ” та “За Майбутнє”.

Четверту хвилю замін у ТВК області ЦВК затвердила 21 серпня. Так, у Звенигородській районній ТВК замінили заступника голови ТВК. Ним став Віталій Стаценко, який є представником політичної партії “ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ”.

У Золотоніській міській ТВК було замінено секретаря комісії. Ним стала Валентина Горбань, яка також є представницею політичної партії “ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ”.

25-08-2020_zamina_tvk_zahalna_kilkist

Варто зауважити, що найбільша кількість замін відбулася за ініціативи партій “Слуга народу” та “За Майбутнє”. Ці політичні сили вже замінили в комісіях по 19 осіб. Третю сходинку за найбільшою кількість замін посіла політична партія “ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ” (замінено 4 осіб). По два члени ТВК в області було замінено від таких політичних сил: “ОШУКАНІ УКРАЇНЦІ”, “ПАРТІЯ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ”, “СОЦІАЛЬНА СПРАВЕДЛИВІСТЬ”, Соціалістична партія України, “Голос”. В усіх інших партіях замінили по одному члену ТВК.

Про це інформують в «ОПОРІ».

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Паперові партії 26.08.2020 22:11
Прочитали назви партій , які тільки на папері. Це тому ,що мінюст не працює та не застосовує вимоги Закону "Про політичні партії" до цих бумажних партій.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100