реклама

реклама

Перед сьогоднішньою сесією обласної ради представники опозиції та патріотична молодь провели мітинг на захист мови. Молоді патріоти стояли під дощем без парасольок у одязі жебраків, тримаючи у руках плакати з гаслами «Щоб ми не обговорювали їхні щоденні злочини, вони спекулюють мовним питанням, аби зіштовхнути українців лобами. В цей час вони ховають накрадені мільярди в офшори. На черзі – останнє наше багатство мова», «Вони крадуть. Вкрали бюджет. Вкради заводи. Вкрали права людини. Сьогодні вони хочуть вкрасти мову. Що у тебе залишиться завтра?».


– Молоді патріоти звертаються до депутатів обласної ради не допустити наруги над українською мовою, над українською державою, над українськими цінностями та святинями, – вигукував опозиціонер Леонід Даценко.

Також молоді пікетувальники прийшли на початок сесії у сесійну залу. Молодь стала перед депутати і розгорнула гасла.


У цей час голова облради Валерій Черняк вирішив привітати регіоналку Оксану Криницьку з днем народження і разом з головою ОДА Сергієм Тулубом пішов до депутатки.

Враховуючи, що біля трибуни стояла молодь з плакатами, Черняк з Тулубом вирішили вручити Криницькій букети, відійшовши трохи вбік від трибуни. Молодь з плакатами зрозуміла їхні наміри і пішла також до них. Та Черняк з Тулубом, виконавши свою місію, швиденько повернулися на свої місця.

 


Валерій Черняк надав слово першому доповідачу. Проте депутати-регіонали Анатолій Кузьмінський, Володимир Багрійчук та Олексій Головко обурились, що через шум вони не чують доповідачів і Валерій Черняк попросив навести порядок та вивести мігингувальників з залу.

– Не заважайте проводити сесію! – звернувся до молоді Валерій Черняк.

Виступаючи зі своїми проблемами, деякі депутати також торкалися мовного питання. Так, народник Володимир Лук’янець пригадав, як нещодавно відвідував Санкт-Петербург. Там він бачив пам’ятник Шевченкові, у підніжжя якого не було жодної квітки. При цьому Володимир Лук’янець не уточнив, чи сам він поклав квіти до пам’ятника.

– Ми самі себе налаштовуємо проти північного сусіда!.. Тож я б радив молодим людям, що принесли плакати, перш ніж нас вчити, поїхати самим покласти квіти… А то ви всі поставали такими «щирими українцями»… – висловився Володимир Лукич.


Насамкінець депутат від «Батьківщини» Валентина Коваленко подала на розгляд сесії звернення до Верховної Ради з вимогою невідкладного зняття з розгляду проекту Закону України «Про засади державної політики». Однак лише 20 з близько 80-ти присутніх депутатів підтримали це звернення. Тож рішення не було прийняте.

реклама

Коментарі  

 
-1 #15 Оксана Колісник 27.06.2012 08:48
Цитую федор припципиальный:
наконец молодежь начала понимать и осознавать что к власти пришли бездари и бандиты пример надо брать с европейцев и даже арабов защищать свое будущее надо количеством а не малочисленными группками
Головне, щоб молодь дуже точно відділяла "мух" від "котлет". Бо ж останнім часом переважно ловилася на політтехнологін ий прийом: дві-три вечірки із шаровим пивом і дискотекою у передвиборчий період - і результат виборів забезпечений. Тобто, розваги - ліхтарики, фестивалі, атракціони, святкування - це чудово, але чи не діється щось під залпи феєрверку з тарифами, якістю адміністративих /комунальних/інших послуг, перспективами бізнесів та зайнятості, станом оточуючого середовища і т.д.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #14 федор припципиальный 26.06.2012 17:50
наконец молодежь начала понимать и осознавать что к власти пришли бездари и бандиты пример надо брать с европейцев и даже арабов защищать свое будущее надо количеством а не малочисленными группками
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #13 Прокурор 26.06.2012 17:37
А чому ні слова немає про "двійника" Льошенка - круглолиценьког о кнопкодава?http://progolovne.ck.ua/archives/11837ва?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #12 Прокурор 26.06.2012 16:52
Час старих шкарбанів закінчується. У них просто грошей і розуму не вистачить на те, щоб всі книги й культуру під "вєлікій русскій язик" реально переламать. А коли настане час молоді - українська повернеться вже назавжди. Ці дідульки на фото і молодь, яка проти них повстала - це ж як бабінний магнітофон проти айпеда. Все зовсім скоро зміниться. До речі, діди не задумувалися, нащо вже їм ті гроші і владу так під себе загрібати? Посиділи б вже на печі. А краще - на "пєчкє" десь в "срєднєй полосє Рассіі".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #11 Реаліст 26.06.2012 16:22
"Ми самі себе налаштовуємо проти північного сусіда!.." - це найкращий анекдот дня. :lol: А ви просто коли сусіда під хвіст цілуєте - контролюйте, щоб губи холодні не були - то й не налаштовуватиме те його проти себе. :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #10 Вадим 26.06.2012 16:17
Главное только, чтоб эти ребята не дали себя использовать в политических играх в пользу якобы благим намерениям кандидатов от опозиции
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #9 Вадим 26.06.2012 16:16
Радует, что молодежь понимает, что это все политтехнологии и провокация, что не призывает бороться с русским языком и с русским народом, а идет против настоящих виновников, против настоящих оккупантов, настоящих врагов Украины.
Уважение за смелость и правильность взглядов!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #8 Черкас 26.06.2012 14:17
Молодці! Молодь наше майбутнє!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #7 карамелька 26.06.2012 13:52
в облраді 27 опозиціонерів, як мінімум.
а проголосувало 20.
шансів все одно було мало, але де ще 7 голосів?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #6 РеБром 26.06.2012 13:39
Ох і ляпнув Лук"янець! Я теж недавно був у Кам"янці - то там біля пам"ятника Пушкіну жодної квітки немає. Це що тепер - Росія введе у себе українську за другу державну? Лукич останнім часом городить таке, що купи не тримається. Пора на пенсію!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100