реклама

реклама

Плогінг – це поєднання екологічного та фітнес рухів, що полягає в бігу у неквапливому темпі зі збиранням сміття вздовж свого маршруту. Цей рух зародився у Швеції у 2016 році і швидко набув популярності серед прихильників здорового способу життя та піклування про чистоту довкілля.

2021-04-29-ploging1

Про це пише Сміла.UA.

Термін «plogging» виник як поєднання двох шведських слів «plocka» і «jogga», що означає «збирати» й «бігти». Простий алгоритм реалізації - під час бігу треба просто підбирти будь-яке сміття, яке бачите на своєму шляху. Завдяки соціальним мережам плогінг став швидко набирати ще більшої популярності та поширився світом. Тепер погінгом займаються у Тернівці на гуртках «ЗФП» за ініціативи керівника гуртка Романа Андрійовича Волошина. Але давайте все по порядку…

Вже рік Тернівський ліцей Тернівської громади співпрацює з Центром дитячої та юнацької творчості Березняківської сільської ради. Після навчання діти залюбки відвідують гуртки за вподобаннями і додатково вивчають журналістику, лінгвістику, початкове технічне моделювання й техносвіт, а також займаються у спортивних гуртках.

Молодий та ініціативний вчитель фізкультури Роман Андрійович Волошин веде гурток «Загальна фізична підготовка (ЗФП)». Завдяки харизмі педагога гурток залюбки відвідують і хлопці, і дівчата.

Під час занять, в основному, акцент робиться на вправах різного виду для розвитку фізичних якостей. Хлопці більше люблять тренування спритності, витримки, силові вправи з гирями, штангами, гантелями, на брусах. Дівчата – скакалки і координаційні драбинки. Діти дуже любляють спортивні ігри: футбол, волейбол, баскетбол.

- Оскільки наш ліцей – це школа національно-патріотичного спрямування і ми є активними учасниками Всеукраїнської гри «Сокіл «Джура», то на заняттях ми також готуємось до змагань, - розповідає Роман Андрійович. – Діти у мене збирають і розбирають автомат, вчаться долати смугу перешкод, займаються туризмом і спортивним орієнтуванням.

Молодий вчитель постійно впроваджує сучасні методики виховання і різні молодіжні «фішки», щоб гурток постійно приваблював молодь. Зараз Роман Волошин придумав впроваджувати плогінг. З настанням теплої погоди гуртківці беруть кожен по мішку, бігають і збирають сміття, поєднуючи приємне з корисним.

2021-04-29-ploging2

2021-04-29-ploging3  

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100