реклама

реклама

Ще один пам’ятник православному святому, видатному теоретику і практику хірургії, архієпископу, доктору медичних наук, багаторічному ув’язненому сталінських таборів Луці (Валентину Войно-Ясенецькому) планують установити в Черкасах.

photo_2021-05-03_22-17-44-960x1280

Про це інформує «Православна Черкащина».

В ювілейний рік святителя Луки (Войно-Ясенецького), сповідника, архієпископа Сімферопольського і Кримського (100 років прийняття священного сану, 95 років першого відвідування Черкас в сані єпископа, 60 років кончини і 25 років обрітення мощей святителя), Черкаська єпархія УПЦ (МП) планує встановити в м.Черкаси ще один пам’ятник святому, додатково до монументу святителю, який розташовується поруч з кафедральним собором Черкас.

Новий пам’ятник виготовляється з благословення архієпископа Черкаського і Канівського Феодосія. Автор – скульптор Толстопятов Володимир Юрійович, член спілки народних майстрів України, автор пам’ятників св. преподобномученику Макарію Канівському в Каневі і св.мученику Даниілу Мліївському (м.Городище і с.Мліїв).

Черкаси є одним з ключових міст, де зберігається вдячна пам’ять про святителя Луку Кримського і особливо шанується цей святий. Батьки святителя і його сестра останні роки життя провели в Черкасах, де їх відвідував святитель Лука, і над місцем їх поховання сьогодні височить Архангело-Михайлівський кафедральний собор Черкас – головний православний храм Черкаської єпархії. Також майбутній святитель Лука, будучи ще земським лікарем, проходив практику в с.Деньги Золотоніського району недалеко від Черкас.

Новий пам’ятник святителю Луці (Войно-Ясенецькому) планується встановити біля одного з православних храмів в обласному центрі.

photo_2021-05-03_22-17-46-960x1280

реклама

Коментарі  

 
+3 #5 естетичне виховання 06.05.2021 12:41
У нас в місті є хоч один пам’ятник старій мамі, дитині, коханню , щастю, затопленим селам? Ні не має. За то є попу (який виліз за червону лінію і вже тріщить), політичному діячу, який здав Україну маскалям, і скрипальці з сідницею над головами перехожих.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 АСТАНАвітесь ! 06.05.2021 12:20
ПОПсове місто з пам’ятними дошками архітекторам ,які зруйнували старі Черкаси
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Йод и зелёнка 06.05.2021 10:06
Что делать с голубем а парке?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 хірург байкер 06.05.2021 02:40
мокші ''мітять'' територію в Черкасах одним з персонажів гібридної війни проти України. Новий московський піп бігає до медколеджа, наче на роботу. Вже сім років країна-агресор використовує Луку як інструмент промивання мізків, особливо серед медиків України.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Едуард 05.05.2021 17:08
Як же набридли вже своїми пам’ятниками крестами та на гроб ями .... побудуйте щось креативне, захоплююче, цікаве, дійсно мистецьке - та хочаб гойдалку для дітей - ні - складають руки крестами і луплять мармизами болотні незабудки вклоняючись якимось персонажам які нікому не відомі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100