У вівторок, 1 червня, у Тальнівському лісопарку продовжили розчищати територію, прилеглу до замку графа Шувалова. За ініціативою заступника міського голови Юрія Свідерського, цього разу до парку прибули працівники господарських груп, що діють при відділах культури, освіти та територіального центру, пишуть «Вісті Черкащини».


img_9696-1024x683

Долучилися також комунальні підприємства громади «Тальне-Сервіс» та «Джерело», були й волонтери та охоронці замку. З мотокосами та сокирами, кожен ставав на свій сектор. Про безпеку подбав Роман Шевченко, який очолює бригаду охоронців замку. Каже, коли хлопці з потужними мотокосами ідуть в одному напрямку – це небезпечно. А як кожен працює на визначеному секторі, то результат кращий. Весь об’єм запланованої роботи хлопці вправно та швидко виконали. За декілька годин густі зарослі помітно просвітліли і можна було навіть чітко розрізнити алеї канадського клену біля замку.

dsc09784-scaled

Всього, починаючи з четверга 27 травня, прибрали 4,8 га замкової території. Тепер залишилися вивезти гілля або пригнати трактора і тут його переробити на щепу. Фінансові витрати з організації толоки та обідів, як і попереднього разу, взяв на себе депутат обласної ради Ігор Новицький.

Завершилося толока смачною кашею та гарячим чаєм.

Отож територія готова до топографічно-геодезичної зйомки. Наступним етапом буде виготовлення архітектурно-технічної документації, а там і реставрація замку. Маємо надію, що через декілька років палац графа Шувалова стане таки тим туристичним магнітом, про який давно мріяли.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100