реклама

реклама

Сьогодні на сесії Черкаської міської ради депутати ухвалили рішення написати звернення до Генпрокурора України та міністра внутрішніх справ з приводу того, як черкаська прокуратура перевіряла події, що відбулися на Соборній площі 6 липня та з приводу невідповідності займаній посаді керівництва обласного УМВС.


Таке рішення виникло після того, як на сесії заступник прокурора м. Черкас Володимир Ляшко відзвітував про перевірку вищезгаданих подій. Як сказав прокурор, у ході перевірки, яку проводила група з 3-х осіб, були опитані учасники подій, переглянута відеозйомка тощо. Але порушень з боку правоохоронних органів прокуратура не знайшла.

– Стосовно заяв осіб, які зверталися – Булатецького Миколи Івановича, Максима Миколайовича та Ігоря Сичова, скажу що безпосередньо заяв про нанесення їм тілесних ушкоджень не надходило, – зазначив Ляшко.

Це викликало хвилю обурень у залі. Депутати не могли зрозуміти, чому прокуратура стверджує про відсутність заяв від потерпілих, якщо на минулій сесії вони самі виступали і свідчили про свої ушкодження. (На цій сесії чомусь не були присутні депутати Булатецькі, не було і Сичова, - ред.)

– З яких пір у нас повідомлення в відкритих джерелах про злочин не є повідомленням? Коли усі газети писали і по телебаченню показували, що діялося на Соборній площі, – звернувся до прокурора депутат Валерій Воротник.

На це прокурор продовжував стверджувати, що підставою може бути тільки особисте звернення.

– Булатецький звертався по іншому питанню, по самому факту, а не по отриманню тілесних ушкоджень, – пояснив він.

Не погодився з такою відповіддю депутат Віктор Білоусов.

– Ви були на минулій сесії, – звернувся він до Ляшка. – На екрані показували відео, сам постраждалий Сичов виходив до трибуни. У нього рука поламана, може, він не міг писати! А як голову одірвуть?

– Сичов приходив, йому задавали запитання: «Скажіть, при яких обставинах вам заподіяно дане тілесне ушкодження?» Він сказав: «Так, був там, перечепився, впав».  «Заяву будете писати?» «Ні, не буду», – прокоментував Ляшко.

Не задовольнила доповідь прокурора і мера Черкас Сергія Одарича.

– Якщо я правильно зрозумів, то Булатецький не скаржився, і Сичов не скаржився? Нам все приснилося?

– Не знаю, Сергію Олеговичу, кому що приснилося, – відповів прокурор.

А на прохання депутата Романа Дісканта дати оцінку діям міліції на Соборній площі, Ляшко зазначив, що він свою думку може висловити лише в приватній розмові. І наполягав, що для порушення кримінальної справи повинна бути заява від постраждалого.

– Проти мене в 98-му році було кримінальне переслідування по 125-й статті ще старого Кримінального кодексу за наклеп. Виявилося, що я здійснив наклеп на президента України. Ця стаття – одна з не багатьох,  де обов’язково мало бути звернення потерпілого. Але заяви не було, а кримінальна справа була. Прокуратура, виявляється, могла працювати, реагуючи на ЗМІ…– розповів Сергій Одарич.

Віктор Білоусов запитав мера, як він оцінює неявку на сесію представників міліції, яких також запрошували з інформацією щодо цих подій.

– Я оцінюю щонайменше як неповагу до органу місцевого самоврядування, - зазначив Одарич.

Не мовчати закликала колег і Наталія Коваленко, керівник фракції «Батьківщини».

Мер запропонував зробити 2 звернення – до Генерального прокурора України, щоб він перевірив повноту тієї перевірки, яку робила прокуратура міста, та до міністра внутрішніх справ щодо відповідності займаній посаді керівництва міліції щодо ігнорування запрошення на сесію та надання інформації про важливі питання.

реклама

Коментарі  

 
+2 #11 Гришуня 04.08.2012 11:10
Цитую Гриша:
Серёжа - душка! Святой человек!
Согласна, наш мужичок
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #10 Гриша 03.08.2012 08:56
Серёжа - душка! Святой человек!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #9 гість 03.08.2012 00:17
Одарич- політичний спекулянт.У самого ....о в пуху то й починає мотузити якусь темку собі на користь. Занедбав Черкаси, знищив і продав тут,що зміг - а тепер герой, відверає від себе увагу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #8 Черкаси 02.08.2012 21:31
Цитую РАЗВОДНЯК:
ОДАРИЧ ВСІХ РОЗВОДИТЬ ЯК ЛОХІВ: СПОЧАТКУ ВІДДАВ ПЛОЩУ ТУЛУБУ, А ТЕПЕР РУКАМИ БУЛАТЕЦЬКОГО ХОЧЕ "НАЛЯКАТИ" ПРОКУРАТУРУ ТА ДЕРНОВОГО, ЩОБ ДО МЕРА МЕНШЕ ЧИПЛЯЛИСЬ :-* :-* .
Одарич це хитра пот...а, будьте обережні знову разводняки, хоча чуйка у нього як у шакала можливо відчуває зміни.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #7 Цирк на дроті 02.08.2012 20:12
Кількість оборуток, на яких нагріло руки одаричеве плем`я, - зашкалює. Площа, як і люди, команду Бродського-Одарича не цікавлять. А от посадити будівничих "міста успіху" - можуть.. Рік тому, проігнорувавши незаконне встановлений ригионалами футбольний майданчик, Одарич площу віддав Тулубу. Тепер в герої записується :roll: Міліція, в особі Дернового, веде себе непрофесійно, що і потрібно розкрадачам бюджетних коштів. :P :roll: Місто захопили окупанти, яких треба гнати. :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 Рефері 02.08.2012 17:24
Останній тест для Одарича: або він пожене Дернового з посади, або ж сам не матиме у місті жодної поваги. Хоча думаю, що в разі крайнього наполягання міськради пожертвують хібащо прокурором Ляшком, якого й так кинули перед депутатами із "завідомо неправдивим" звітом про те, що Сичов сам падав, ламаючи руки, Максим Булатецький сам собі ті руки викручував, а старий Булатецький примотав до себе скотчем 50 міліціонерів і всіх скопом затягнув у автозак, поїхавши разом з ними в околоток.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Моня Ліберман 02.08.2012 15:19
Одарича за те, що віддав Соборну площу обласній раді, треба повернути на батьківщину, до ............ 8.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #4 РАЗВОДНЯК 02.08.2012 14:57
ОДАРИЧ ВСІХ РОЗВОДИТЬ ЯК ЛОХІВ: СПОЧАТКУ ВІДДАВ ПЛОЩУ ТУЛУБУ, А ТЕПЕР РУКАМИ БУЛАТЕЦЬКОГО ХОЧЕ "НАЛЯКАТИ" ПРОКУРАТУРУ ТА ДЕРНОВОГО, ЩОБ ДО МЕРА МЕНШЕ ЧИПЛЯЛИСЬ :-* :-* .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 кум Кавун 02.08.2012 14:55
Тю! Ви шо, не знаєте,чому претензій немає? А кому нада покурочені машини, спалені житла-в кращому випадку і "пробоїна в трюмі" або й два метри під землю- в гіршому? Слава рідній міліції, яка шепотом на вухо спроможна залагодити будь- який конфлікт!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #2 кактус 02.08.2012 14:51
підтримую Одарича і депутатів. Гнати таких прокурорів і керівника умвс мітлою!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100