Стара багатоповерхівка на Самійла Кішки, 185/1 уже стала учасником державної програми «Енергодім». Будинок, який обслуговує управлінська компанія, отримав погодження заявки від Фонду Енергоефективності. Тепер його мешканці отримають 50 відсотків компенсації на роботи з осучаснення систем та конструкцій свого житла.

У цьому ОСББ планують виконати 14 заходів з енергомодернізації будівлі. Серед них: установлення ІТП, гідравлічне балансування, теплоізоляція трубопроводів системи опалення та гарячого водопостачання,  утеплення фасаду, техповерху та даху, заміна дверей та вікон.

– Будинку аж 47 років, по шкалі енергетичної ефективності він на найнижчому рівні, – говорить енергоаудитор Роман Прапро. – Сьогодні будівля споживає в чотири рази більше тепла, аніж планується після модернізації, та втрачає удвічі більше енергії на гарячому водопостачанні. Якщо в цифрах, то загальне річне споживання енергії будинку зараз складає 860 тис. кВт*год/рік, а після впровадження заходів – 313. Тобто економія складе майже 64%.

Перші два будинки, які обслуговує компанія «Нова якість», отримали погодження заявок ще в грудні 2020-го. Нині на розгляді Фонду перебувають проєкти Припортової, 13 та Новопречистенської, 72. Після історій цих багатоквартирок управлінська компанія отримала від мешканців близько десяти запитів на участь у програмі. Серед них – Самійла Кішки, 185/1 на 51 квартиру.

1-1

2-1

– Гляньте на будинки, яким десятки років. У всіх них практично одні й ті ж проблеми: старі труби, через які стаються пориви, розбалансована система опалення, тому одні поверхи взимку мерзнуть, а іншим – спекотно, діряві дахи, через які не просто затікають опади у квартиру, а й втрачається тепло, і, звісно ж, неутеплені стіни, – говорить головна інженерка управлінської компанії «Нова якість» Катерина Папуша. – Найскладніше в нашій роботі – пояснити мешканцям, що часткова заміна або ремонт ділянки труби не усуне всі проблеми. Тут потрібен комплексний капітальний підхід. А це – поза межами відповідальності компанії.

Тому всім ініціативним мешканцям управлінець рекомендує подавати заявку на участь у програмі «Енергодім». У компанії кажуть, що організаційно та юридично підтримують співвласників на всіх етапах участі.

– У таких будинках відразу на кілька тисяч доларів збільшується вартість житла. І це логічно, адже ви отримуєте квартиру в презентабельному домі, де рівень комуналки в рази нижчий від оселі в старій багатоквартирці, – говорить директор компанії управителя Сергій Атамась. – У таких будинках автоматично зменшується кількість аварійних ситуацій та проблем з опаленням та гарячим водопостачанням. А відповідно з цією багатоповерхівкою легше працювати.

Додамо, що програма «Енергодім» компенсує будинку 50% вартості робіт. Решту – мешканцям не доведеться збирати додатково. У багатоквартирках, які перебувають під управлінням «Нової якості», їх покривають за рахунок квартплати.

Уже понад 500 будинків «Нової якості» пройшли енергоаудит. Шукайте енергосертифікат своєї багатоквартирки за посиланням: https://nova-yakist.ua/energetychni-sertyfikaty-budynkiv/.

Окрім того, два будинки вже стали учасниками програми. Хочете енергомодернізувати свій будинок – звертайтеся: 56-01-01. Для запуску процесу треба сформувати ініціативну групу (від трьох співвласників), провести установчі збори, зареєструвати ОСББ. Юридичний та організаційний супровід гарантуємо.

Про це інформує прес-служба Нової Якості

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #5 Степанич 12.06.2021 15:11
Цитую МІСЦЕВИЙ:
А як знайти дорогу (офіційну)до програми Енергодім? Щоб обминути НЯ. ПРОЧЕРК знає?
Сумніваюсь, що знає.
"Нова Якість" платить гроші - "Прочерк" розміщує позитивну інформацію про НЯ.
Тут немає місця для пошуку альтернатив.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 МІСЦЕВИЙ 12.06.2021 13:31
Аяк знайти дорогу (офіційну)до програми Енергодім? Щоб обминути НЯ. ПРОЧЕРК знає?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Пропала Багатоповерхівка! 11.06.2021 21:09
Буде тепер сидіть без свєта і тепла під пєстню "Суровые годы уходят....." та распространєніє журналов в помощь голодающім штундам Гєрманії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 Роман 11.06.2021 20:25
Гарно піаритися на грошах Євросоюзу, які виділяються на програму Енергодім. Нова Якість - звичайний паразит, що присмоктався до закордонних траншів і робить вигляд, що це вони фінансують реконструкцію.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Степанич 11.06.2021 19:05
Цікаво, Роман Прапро родом з Корсунщини?
Тільки там чув це незвичайне прізвище.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100