реклама

реклама

Сьогодні, 17 червня, у Черкаський обласний центр служби крові «Biopharma Plasma» 17 драбівчан приїхали здавати кров. Таким чином, вони вирішили популяризувати рух донорства і налагодити більш тісну співпрацю з центром служби крові.

1623930812517

– У нас є в Драбівському районі донори, які їздять здавати кров. А тепер вирішили й інших людей залучити до цієї справи: депутатський корпус й інших представників селищної ради. Сама я раніше здавала кров в університеті, щоб допомогти іншим. Вже зараз вирішила знову зробити таку справу, адже це і престижно, і корисно для здоров’я. Більше того, загітувала й інших. Така співпраця з центром для нас важлива, бо в разі, якщо у нас виникне в районі якась проблема в когось з людей, то першочергово нам буде надана кров у районі, – каже Драбівський селищний голова Світлана Орел.

1623930790368

– Окрім того, з радянських часів є певні перестороги до донорства, наскільки це безпечно. Тож я спершу їздила сама кров здавати, пройшла всіма поверхами, подивилася, наскільки все стерильно і фахово. Врешті заклад сподобався і тоді загітувала людей, – зазначає Світлана Іванівна.

Серед тих, хто разом з земляками приїхав здавати кров, це депутат облради Григорій Плічко. Каже, здавати кров прийшов вперше. Зробити це вирішив разом з дружиною.

1623930831418

– Ще в минулому скликанні ми як депутати прийняли рішення віддати приватній структурі центр переливання крові. І думаю, добре, що зробили це. Бо ті технології які тут є, те обладнання, порівнюючи з тією будівлею, яка тут була, то це вже геть інший рівень. Тепер тут центр, на який рівняються вся Україна і цей центр зберіг багато життів. Пригадую, як були проблеми з кров’ю, коли не можна було знайти потрібної групи. Тепер це не проблема. Люди йдуть. Тож вирішив підтримати односельчан. Це важливо і це необхідно. Сподіваюся, кров піде комусь на користь, – каже депутат.

Директор Черкаського обласного центру служби крові «Biopharma Plasma» Ярослав Березань зауважує, що у районах області подібного закладу немає, тож вони пропонуватимуть угоди й іншим громадам, щоб організовано отримувати кров і плазму, водночас, пропонуватимуть громадам натомість швидку доставку крові у разі потреби. А така потреба виникає в багатьох ситуація, і коли йде мова про народження дитини, і внаслідок нещасних випадків таких як ДТП, опіки від пожеж тощо.

1623930845082

– Сьогодні у нас проходить через центр близько ста людей за день. Особливо пишаємося корпоративними клієнтами. Є підприємства, де люди організовано приходять до нас і це свідчить про високу культуру донорства, – зазначає Ярослав Березань.

1623930857683

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100