Черкащанин Андрій Яроменко переміг на двох етапах Чемпіонату України з трекових гонок. Перегони відбувалися у місті Вознесенськ, що у Миколаївській області, впродовж двох днів: 3 липня – III етап, 4 липня – IV етап.

photo_2021-07-03_20-32-37

– Традиційно трекові перегони відбуваються у два дні. Цього разу Чемпіонат був організований у Вознесенську. Там – один з найкращих мототреків України стадіонного типу, але упродовж останніх років перегони на ньому не проводили. Лише цьогоріч відродили, – розповідає Андрій Яроменко. – Мені хотілося позмагатися якраз на вознесенському треку: він має відмінне покриття та трибуни, з яких глядачі можуть стежити за усією боротьбою учасників.

Цей різновид перегонів передбачає проїзд спортсменів по овальній траєкторії. У заїздах учасники змагаються між собою, а у фінал виходять найшвидші.

У перший день, на III етапі, суперниками черкащанина було вісім сильних автоспортсменів, у другий день – дев'ятеро. Вибороти золото, говорить Андрій Яроменко, було непросто. Особливо на четвертому етапі. Складнощів додала ще й погода: через дощ ми змагалися по мокрому треку. Тож їхати було значно важче, а боротьба йшла на секунди. Приємно здивували і глядачі, особливо у перший день. Здавалося, що прийшло все місто.

Додамо, що у Вознесенську, окрім Андрія Яроменка було ще троє черкащан. На цих етапах дебютувала 24-річна черкащанка Валерія Білоус.

– Для мене це був перший виїзд на такі перегони, тож на серйозний результат поки розраховувати зарано. Але було корисно познайомитися з автоспортсменами та проїхатися треком. На жаль, мій автомобіль підвів і не дав мені можливості їхати так, як би мені хотілося. Будемо з механіками працювати над ним, – говорить Валерія.

У дитячих заїздах змагалося ще двох учасників з Черкас – Тетяна Яроменко та Гліб Маслечко. Для Гліба, як і для Валерії, це теж були перші перегони. Але  стали для нього успішним – у своїй молодшій групі Гліб зміг здобув перше місце III етапу.

Побачити трекові гонки черкащани зможуть у серпні.

Нагадаємо, Андрій Яроменко є Чемпіоном України з трекових гонок 2019 та 2020 років. Тож має всі шанси стати Чемпіоном утретє.

photo_2021-07-03_20-25-58

photo_2021-07-05_09-10-01 

photo_2021-07-05_09-11-59

photo_2021-07-05_09-11-11  

Наталія Заїка

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100