На чолі комунальників, з болгаркою в руках та під прикриттям озброєної автоматами поліції, – так учора попри нестерпну спеку міському голові Черкас Анатолію Бондаренкові та комунальникам довелося зносити незаконні МАФи на перехресті вулиць Благовісної та Байди Вишневецького.

dsc_1343

 

Про це пише «Дзвін.media».

З’явились МАФи уночі, коли більшість міських керманичів святкували весілля секретаря міської ради. І хоч муніципальна інспекція одразу винесла припис про те, аби власники надали документи або прибрали свої ларьки, кілька днів тому також уночі невідомі залили під МАФами бетонний фундамент, що автоматично перетворило їх із малих архітектурних форм та капітальні споруди.

Як зазначив Анатолій Бондаренко, жодних документів у власників кіосків немає, саме тому вони тягнуть час, щоб спробувати за допомогою якихось ласих до грошей реєстраторів узаконити своє металеве неподобство.

dsc_1353

«Під конструкцією знаходяться міські комунікації, які ведуть до будівлі, що знаходиться поруч, тому тут будь-яке капітальне будівництво заборонене, адже воно загрожуватиме її життєзабезпеченню. Як бачите, представники нехарактерної зовнішності, які на п’ятірки вчилися в школі, а потім їх спіткала лиха доля, охороняють цю незаконну споруду. Думаю, що зараз їх опитає поліція, і ми, так би мовити, обновимо наш щойно придбаний міський трактор й приберемо ці споруди. Запевняю, що жодних дозвільних документів на ці МАФи немає і не було, тому все, що вони розповідають, що кудись там щось поштою відправили, – це все порожні балачки», – заявив міський голова.

dsc_1317

Між тим, невідомі особи спортивної статури увесь час перешкоджали комунальникам: виривали електрокабелі живлення, блокували автівкою під’їзд для техніки, загороджували собою їй шлях. Тож раз-у-раз за болгарку доводилося власноруч братися Анатолієві Бондаренкові, бо виривати інструмент із рук мера захисники МАФів таки не наважувалися. І в кабіну трактора довелося сідати також Бондаренку, щоб у протистоянні не постраждали пересічні працівники комунального підприємства.

dsc_1358

Допомогав мерові голова наглядової ради ПРАТ “Софот” Юрій Ткаченко, адже саме ця організація нині проводить реконструкцію приміщення, чиї комунікації «накрили» МАФами.

dsc_1326

«Ми збираємося відкрити тут сучасний діагностичний центр. Тут буде гарна територія, красиво упорядкована, а поряд – оце. На вказану земельну ділянку не претендуємо, бо це стоянка для автомобілів, і вона потрібна, адже тут поряд ще й магазин «АТБ». До того ж, окрім міських комунікацій, під нею проходить зливова каналізація і колодязь, щоб викачувати стічну воду. Та й не можна всю землю в місті забудувати, потрібні ж і автостоянки, де можна припаркувати авто, і сквери, де можна погуляти з дітьми. Схожа історія, згадайте, була із Драматичним театром, коли там виникла пожежа, то до гідранта було тяжко підключитись, бо він знаходився в середині кіоску. Якщо, не дай боже, тут щось трапиться із стічними водами, хто буде відповідати? Повинен бути закон один для всіх і порядок», – додав Юрій Ткаченко.

dsc_1328

Усі спроби журналістів з’ясувати, хто ж ті люди, які захищають МАФи, і які, власне, документи чи дозволи мають на споруди їхні власники, не мали успіху. «Тітушки» лише загрозиливо натякали, що надалі «будуть говорити по-іншому». Не надавали вони документів і представникам поліції, які прибули на місце події.

dsc_1370

Справа зрушила з місця тільки тоді, коли до кількох правоохоронців приєдналися бійці спецпідрозділу з автоматами і відтіснили «захисників» від кіосків.

dsc_1382

Під вигуки невідомої «гвардії» «це беспрєдєл!» комунальний трактор зрівняв МАФи з землею.

dsc_1389

«Так ми будемо вчиняти з усіма незаконними спорудами у Черкасах, і не допустимо, щоб у місті керувала не громада, а ті, хто працює «по ночах», – прокоментував мер перемогу комунальників.

Поліна Котова

реклама

Коментарі  

 
+7 #19 Ремарка 12.07.2021 10:50
Коли будуть знесені будиночки на березі Дніпра? Або у нас закони діють тільки по відношенню до тих, хто не може вкусити?
Крім того, щоб займатися клоунадою за гроші платників податків, хоч би раз відкрив ротяку проти підняття цін на комунальні послуги.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #18 Зорро 12.07.2021 10:49
Вся ця показуха тільки із-за Ткаченка.Сказано, що в нього свої плани щодо даної земельної ділянки Ще побачите, що набудує колишній екс
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #17 Олександр 12.07.2021 09:48
Цитую Шурик:
А когда снесут ларёк на углу Гоголя / Ленина? Ларёк расположен вплотную к жилому дому, в метре от проезжей части, и стоит на коммуникациях? Анатолий, ау!

Нікагда, то що біля ваших мафів не стоїть будівля Ткаченка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #16 Віктор 11.07.2021 20:32
Да, дожилися, бандюки з тітушками що хотять те й роблять в місті!!! А влада безсила. Вона даже не знає хто зводить так звані мафи і не може дізнатися.Коли таке було, щоб силові структури безпомічно споглядали протиборство міської влади і "бєспрєдєльщиків " ? Це і є демократія ???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #15 Ющенко 11.07.2021 18:09
УголПилипенко и пастеривской .ето маф мера :срезали 2 дерева.скотины
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #14 Ющенко 11.07.2021 18:03
Пастерівська Пилипенко толя будує маф.вже зніс два дерева.*****
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #13 МІСЦЕВИЙ 11.07.2021 16:53
Вражений рывнем беззаконня у місті."Справа зрушила як...приєдналися бійці з автоматами"Це військове зведення.ЧМР і МВС безсилі (ще раз-БЕЗСИЛІ) Фактично у Черкасах НЕМАЄ влади.Бондаренко і МВС не потрібні.Це гіркий і СТРАШНИЙ висновок.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #12 Ющенко 11.07.2021 16:31
Ещё есть работа для трактора угол пастеровская фПилипенко
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #11 Bad 11.07.2021 16:15
Цитую мэр по вызову:
А можно заказать чтобы он мне мусор вынес?

Така послуга надається міською адміністрацією екстопчиновника м-мільйонерам за певні преференції...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #10 мэр по вызову 11.07.2021 13:43
А можно заказать чтобы он мне мусор вынес?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100