Сьогодні на засіданні громадської ради при Черкаській ОДА порушили, зокрема, питання недорозслідуваної справи про незаконну вирубку дерев поблизу черкаського мікрорайону Дахнівка, ініційоване громадським діячем Олексієм Святенком.

Святенко

 

Сама територія лісу, на якій відбуваються незаконні вирубки, віддана під оренду з умовою збереження екосистеми і є у тимчасовій власності трьох осіб.

За словами пана Святенка, кримінальне провадження по цій справі розпочате 6 лютого, і дотепер чітких результатів не має.

Однією з причин затримки розслідування називають довготривалу експертизу, що триває з квітня. І хоч уже визначено суму збитків, яка сягає 1000367 тисяч, проте слідству це нічого не дає, зазначила заступниця начальника слідчого управління ГУНП України в Черкаській області Надія Носевич. Також вона додала, що без висновків експертизи осіб, причетних до вирубки дерев, не можна притягнути до відповідальності.

– Досудове розслідування триває, хоч і не так швидко, як хотілося б. Коли буде висновок експертизи, тоді будемо планувати подальше розслідування, і буде вирішуватися питання про надання особам підозри, – зазначила пані Носевич.

Олексій Святенко зауважив, що навіть після того, як він особисто виявив 4 робітників, які займалися вирубкою, правоохоронні органи їх відпустили й повернули знаряддя, якими вони вчиняли неправомірні дії.

На засіданні була озвучена гіпотеза про штучне зволікання з розслідуванням справи.

Анастасія Щетініна

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 Пхе 14.07.2021 20:58
Громадська рада - організація типу "Рога і копита". Не знають чим зайнятися і ніхто не знає. Одне, що вміють, то надувати щоки і вважати себе недосяжно великими.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 1 14.07.2021 08:58
Ждут результатов экспертов--деревья уничтожили бобры :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 иван 13.07.2021 20:05
пани носевич так желает проводит расследавание как голодный ... :roll:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100