Мешканці міста Сміла на Черкащині звернулися до журналістів. Вони просять допомогти 20-річному Вадиму з важкою формою ДЦП, тому що його рідні "не просихають" і напиваються на ті гроші, які отримують нібито за догляд за Вадимом.

 

Про це повідомляють "Вікна-новини", пише Про все

Мешканці смілянської багатоповерхівки звернулися до журналістів із проханням допомогти їм вирішити наболіле питання. Вони просять допомогти хлопцю з тяжкою формою ДЦП, рідні якого витрачають отримані від держави гроші на алкоголь.

Bez-miann-y-9

Сусідка родини хлопця Тетяна Білоус розповідає, що вдома у хлопця з інвалідністю - безлад.

- У них вдома антисанітарія, таракани "летять" аж, дуже брудно і неприємно. Запах смердючий, - розповідає жінка. - Його матір давно позбавили батьківських прав, але вона досі живе з сином в одній квартирі.

Жінка з такими ж алкозалежними "друзями по чарці" пиячить і зовсім не дбає про Вадима. Його зранку на візку вивозять надвір і "забувають" на весь день. У спеку навіть не дають води.

- Йому ні їсти, ні води не приносять. А нещодавно вони понапивалися так, що везли Вадима і він впав з нього. Забився, тепер є шрам на обличчі й руках. А сам Вадим не кричав від болю, бо боявся, - розповідає ще одна сусідка Парасковія Коломієць.

Сама горе-матір, 42-річна Анжела, зізнається: в родині ніхто не працює, живуть на пенсію бабусі та соціальні виплати Вадима. З самого ранку жінка вже нетвереза і ледь тримається на ногах, поки спілкується з журналістами.

Її матір, яка живе разом із нею та Вадимом у квартирі, отримує мінімальну пенсію. Попри на це запевняє, що про хлопця дбають так, як можуть.

- Купаємо його раз у тиждень, а памперсів зараз немає. Дуже дорогі вони, - зізнається бабуся Вадима Галина Лісанова.

Хоч сусіди вже не раз наполягають, щоб соціальні служби забрали хлопця у горе-опікунів, ті віддавати Вадима не хочуть. Лише журналістам кажуть, що спершу сусіди повинні написати заяву. Лише потім цією справою можуть займатися держпрацівники.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #4 Стас 20.07.2021 18:02
Соц.служба для того й існує,щоб,в тому числі,моніторит и такі випадки і вживати дієвих заходів.Депутат по цьому округу має звернутись до міськради щодо невиконання певним органом своїх прямихобов*язкі в.Отже,журналісти -ось вам поле діяльності!Споч атку зробіть,а тоді й
анонсуйте...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 100 грамм 20.07.2021 17:56
Для вас это открытие? и не только с ДЦП, половина населения так рожает, чтобы получить деньги и бухать, об этом все знают.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 таня 20.07.2021 16:42
І це не поодинокий випадок. В кожному селі, місті є такі люди, що пропивають, спускають на вітер дитячі гроші.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Андрей 20.07.2021 16:40
який жах!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100