реклама

реклама

Кілька місяців тому в Матусові (колишній Шполянський район) виникло питання закриття єдиного відділення «Укрпошти» в адміністративному центрі Матусівської ОТГ. Причин такого рішення в області було кілька, одна з яких те, що поштове відділення багато років перебувало у приміщенні, яке належить фермерському господарству «Ольвія». Без договорів, на чесному слові, без єдиної копійки плати за оренду.

Безымянный

Про це повідомляють «Районні вісті».

До Матусова навіть прибули представники головного офісу з області, аби оголосити про рішення закрити поштове відділення.

Й тут би, здавалося, настав час втрутитися місцевій владі, аби вирішити цю проблему. Адже Матусів — село велике, лише одних пенсіонерів поштарі обслуговували понад півтисячі. Та влада не поспішала втручатися у вирішення проблеми. Натомість її допоміг вирішити директор ФГ «Ольвія» Іван Кравченко.

Зустрівшись з обласним керівництвом, Іван Володимирович подбав про укладення договору оренди на приміщення. У відділенні з’явився новий начальник Жанна Зюганова, яка, пройшовши навчання, вже більше місяця виконує свої обов’язки.

Навіть коли у маленькому селі закривають поштове відділення, то це для людей трагедія. Особливо, для пенсіонерів. А тут подібна ситуація склалася в одному з найбільших сіл колишнього Шполянського району, та ще й в адміністративному центрі ОТГ.

Сьогодні поштове відділення укомплектоване кадрами, окрім начальника, тут працюють п’ять листонош. Незабаром приступить до роботи й шоста працівниця, яка обслуговуватиме Павлівку.

— Коло наших обов’язків сьогодні значно розширилося, — розповідає Жанна Зюганова. — Окрім доставки пенсій, доставляємо людям продукти харчування, ліки на замовлення.

У відділенні приймають плату за комунальні послуги і за землю, надають послуги зі страхування. Все більше набирає популярності пересилання посилок «Укрпоштою», адже на відміну від інших операторів, які працюють в регіоні, пересилання посилок «Укрпоштою» в межах України значно дешевше. Та й над скороченням термінів пересилки в установі останнім часом старанно працюють.

Настрій колективу відділення нині оптимістичний, попри навантаження. Адже, коли є робота, то й існує перспектива розвитку — села, громади. Шкода, що цими питаннями опікується не влада, а небайдужі жителі ОТГ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100