реклама

реклама

З цією метою в приміщенні Черкаської міської ради відбувся круглий стіл за участі керівництва департаменту соціальної політики, представників служби у справах дітей, районних відділів "Служби пробації", департаментів освіти та гуманітарної політики і охорони здоров’я, суддів, правників, поліціянтів та громадських організацій. Одним з ініціаторів засідання круглого столу виступив Черкаський центр соціальних служб, який розробив і представив на розгляд учасників засідання стратегію розбудови місцевої системи запобігання та протидії домашньому насильству.

241845980_1716850315191415_2065571695059045812_n

"3352 звернення про домашнє насильство надійшло в Черкасах лише за минулий рік. 3158 з них - до органів Національної поліції, - озвучив під час засідання круглого столу директор департаменту соціальної політики ЧМР Евгений Данченко. - Ці цифри не просто вражають. За кожною з них - людська доля, а часом і, на жаль, життя. Особливо ж гостро стоїть це питання, коли воно стосується насильства над дітьми. Діти бачать свій захист в нас - дорослих. Трагедія, котра сколихнула нещодавно Черкаси, а також інші випадки домашнього насильства, що трапляються щодня, змушують нас діяти більш оперативно зокрема на його запобігання, а також змінювати механізми та алгоритми боротьби з домашнім насильством".

Відтак саме з цією метою учасники круглого столу погодили створити в Черкасах координаційну раду з питань протидії та запобігання домашньому насильству, а також робочу групу, члени якої зможуть оперативно реагувати на подібні випадки. До складу ради та групи увійде максимальна кількість представників як органів влади, так і громадськості, щоб їхня робота була масштабною, ефективною та оперативною.

Департамент соціальної політики Черкаської міської ради

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100