реклама

реклама

Міністр економіки Олексій Любченко написав заяву про звільнення з займаної посади.

33bd40c-lyubchenko690
Як пише «Українська правда», про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук своєму Telegram.

Раніше Олексій Миколайович, який народився в с. Орловці на Городищині, працював на різних посадах у Смілянській міськраді, Черкаській ОДА, очолював Державну податкову адміністрацію в Черкаській області, працював заступником голови і головою ДПА України. З 20 травня 2020 року був міністром економіки та віцепрем’єр-міністром України.

«Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Любченко Олексій подав заяву в Апарат ВРУ з проханням прийняти відставку із займаної посади», – повідомив Мельничук.

Джерела «Української правди» повідомляли, що в Офісі президента Любченка підозрювали в корупції, а глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія на зустрічі з депутатами сказав їм, що міністра звільняють, бо він «закрався», але деталей чи якихось фактів цього нема.

Також, за даними УП, за 5 місяців роботи в уряді Любченко зумів максимально зіпсувати відносини з прем’єром Денисом Шмигалем.

За словами співрозмовника УП зі «Слуги народу», «Любченко дуже цікаво поводився». Нібито до нього приходили депутати «з якимись хотєлками», а він їм відмовляв, заявляючи, що «скоро піде на підвищення і стане прем’єром», тоді до нього можна приходити. А до того, мовляв, йому «не можна ні у що вляпуватись». Подейкували, що такі розмови дійшли до Шмигаля.

Зайняти місце Любченка найбільше шансів має заступниця голови ОПУ з економічних питань Юлія Свириденко.

Учаси Порошенка Свириденко обіймала посаду першої заступниці голови Чернігівської ОДА, а в 2018 році навіть тимчасово її очолювала.

Після приходу до влади Зеленського Свириденко стала першою заступницею міністра розвитку економіки.

За даними УП, на Банкову Свириденко привів навіть не голова ОПУ Андрій Єрмак, який зараз протегує її в уряд, а Кирило Тимошенко, з яким вони працювали на початку коронакризи.

Як розповідають в оточенні Зеленського, заступниця Єрмака має серйозний вплив у команді і є одним з ідеологів економічної політики президента загалом і боротьби з олігархами зокрема. Наприклад, вона доклала руку до так званого «антиахметівського» закону.

Фото: ДПС

реклама

Коментарі  

 
+2 #5 хромосомофіл 03.11.2021 15:50
А любитель 47-ї хромосоми мединський?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Вор он ворону 03.11.2021 14:18
Глаз не выклюет (запятую поставьте сами).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Перехожий 02.11.2021 19:08
Смілянська карма наздогнала, першим був Банніков. Сміла так і не стала успішним містом, а містечкові методи управління не йдуть на користь державі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Наворовал внукам сам 02.11.2021 18:54
Дай наворовать и для внуков другим. Иные во власть не идут.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Бувший 02.11.2021 18:51
Головні хабарники з Офісу і ради призначили ... в хабарника N1, а коли призначали, куди дивилися, і це все без суда і слідства
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100