реклама

реклама

9 листопада 2021 року відбулося друге вселення водних біоресурсів до Кременчуцького водосховища в межах Черкаської області.

11_09_22

Зарибок вирощений на ДП "Іркліївський розплідник рослиноїдних риб" та був випущений до р. Дніпро неподалік підприємства.

За кошти користувачів водних біоресурсів, на підставі Науково-біологічного обґрунтування  показників зариблення Кременчуцького водосховища різновіковою молоддю цінних видів риб (на період 2019-2021 рр.), було вселено до річки 28 571 тисяч екземплярів дворічок білого та гібридного товстолоба.

Середня вага одного малька товстолоба складала 175 грамів. Загальна вага зарибку становила 5 000 кг.

Контроль за проведенням зариблення та охорону місць вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Черкаського рибоохоронного патруля.

У заході взяли також участь представники користувачів водних біоресурсів, громадськості та ЗМІ.

Черкаський рибоохоронний патруль закликає громадян брати участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях їх вселення. Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» відомства: 063-896-65-93.

Довідково:

Гібрид товстолоба відноситься до підродини товстолобів (Hypophtal-michtinae). Розрізняють звичайного, або білого, товстолоба (Hypo-phtalmichthys molitrix Val.) і строкатого товстолоба (Aristichthys nobilis Richards) і, відповідно, гібридів в сторону білого або строкатого. У загальному обсязі харчової корму (до 95%) товстолоба складають водорості.

А тому риба товстолоб є природним біомеліоратором, який очищує водойми від надлишку рослинності.

Пресслужба Черкаського рибоохоронного патруля

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100