19 лютого до 7-ї річниці боїв за Дебальцівський плацдарм у Смілі, в залі засідань міської ради нагородили семеро ветеранів цього зіткнення (в січні-лютому 2015 року) – одного з найбільших в сучасній російсько-українській війні. Їм було вручено медаль „Дебальцеве непереможні”. Нею відзначають військовослужбовців, які безпосередньо брали участь у боях за місто Дебальцеве, починаючи з 7 квітня 2014 року по 18 лютого 2015 року. Крім того, від Смілянської міської ради і виконавчого комітету вони отримали подяки за особисту мужність. Нагородження здійснили міський голова Сергій Ананко і голова смілянської спілки „Учасники бойових дій АТО” Микола Липовий.

Нагородження ветеранів Дебальцівської операції проводили Микола Липовий (зліва) і Сергій Ананко

Нагородження ветеранів Дебальцівської операції проводили Микола Липовий (зліва) і Сергій Ананко


Після урочистої частини для усіх, хто бажає, уже вдруге було проведено навчання з тактичної медицини. Лікар-хірург, доброволець, учасник АТО Вадим Козловський показав присутнім, як треба спиняти кровотечу, рятувати людину від поранення в легені, шию, що робити при переломах, зупинці дихання тощо, відповів на числення запитання присутніх. Мабуть, ніхто в Смілі не провів би такі кавчання краще за Вадима Козловського. Адже він має практичний досвід роботи в зоні бойових дій, де провів не одну сотню операцій. Його досвід рятування наших поранених воїнів буквально неоціненний.

Нагороду отримує капрал Геннадій Зуєв

Нагороду отримує капрал Геннадій Зуєв


До всього, ветеран російсько-української війни, голова смілянської спілки „Учасники бойових дій АТО” Микола Липовий, який і був ініціатором цих навчань, а також його побратим Юрій Фартушний, розповіли цивільним смілянам, як треба діяти під час обстрілів і де шукати захисту.

Зустріч була дуже корисною, тож присутні щиро дякували за небайдужість її організаторам.

Навчання з тактичної медицини проводить лікар-хірург Вадим Козловський (зліва)

Навчання з тактичної медицини проводить лікар-хірург Вадим Козловський (зліва)


Олександр ВІВЧАРИК,

Фото автора

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Антон 20.02.2022 20:29
Де ж наш завзятий керманич, він так поривався чинити опір,невже репнув з перенапруги??
А ще ж нічого не починалось!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100