реклама

реклама

Директор КП «ЧЕЛУАШ» Олексій Мельник під час учорашньої прес-конференції пояснив, що спричинило той стан доріг, який є в Черкасах «навіть на сьогоднішній день».

Мельник

– Передусім хотілося б перепросити в усіх містян. Але є факти, які ми не можемо обійти, – зазначив Олексій Мельник.

У місті визначено список семи «першочергових» вулиць, які необхідно очистити від снігу передусім. Їхня загальна площа – трохи більше 3,5 мільйонів квадратних метрів.

Щоб забезпечити їхнє прибирання, потрібно 19 одиниць техніки, яка посипатиме дороги піско-соляною (або соляною) сумішшю і реагентами, аби сніг не приставав до асфальту і не утворював ожеледиці. Якщо це зробити, сніг можна відвалами знімати до чистого асфальту. Для власне очищення «першочергових» вулиць (без урахування тротуарів) потрібно ще 32 одиниці техніки. Таким чином, відповідно до нормативів, загалом потрібна 51 одиниця техніки, яка кожні півтори-дві години об’їжджатиме одні й ті самі вулиці. І це – при нормальному снігопаді, а не при такому рясному, який ішов нещодавно.

Натомість, на «ЧЕЛУАШі» забезпечувати зимове прибирання можуть 7 КАМАЗів, 7 тракторів, 3 комбіновані дорожні машини (забезпечені піскосолерозкидачами і відвалами) – 17 одиниць замість 51-ої. Бракує також працівників.

– Люди сиділи по 17 годин за кермом, – розповів Олексій Мельник. – Потім 2-3 години спали прямо на підприємстві, потім ми їх будили, і вони знов сідали за кермо. І в такому режимі – впродовж 4-5 діб. Люди вчилися перемикати передачі лівою ногою, тому що праву брали судоми... Зараз люди працюють за кермом менше – по 12 годин. А потім ще 12 годин працює наступна бригада. Повірте, працівники підприємства робили максимум. Крім того, задіяли всі підприємства, які погодилися виділити свою техніку нам на допомогу. Механізму оплати за ці послуги нині, на жаль, просто немає. Дякую тим підприємцям, які відгукнулися на наше прохання. Але треба розуміти, що є різниця між технікою, яка спеціально призначена для зимового прибирання, і простими навантажувачами, які не призначені для того, щоб забирати з вулиць сніг.

Для прибирання тротуарів підприємство має лише три одиниці техніки. Більша техніка проїхати тротуарами не може. Було набрано також 50 робітників для ручного прибирання зупинок громадського транспорту. Їм допомагали постійні працівники «ЧЕЛУАШу» – бригади асфальтування і навіть охоронці.

– Справді, «ЧЕЛУАШ» не впорався зі своїм завданням. Але він зробив максимум, і навіть більше максимуму, задля того, щоб місто могло нормально функціонувати, – наголосив Олексій Мельник.

Щоб уникнути таких екстремальних ситуацій у майбутньому, на думку керівника «ЧЕЛУАШу», потрібно або придбати для підприємства більше техніки, або задіяти приватних підприємців, які могли б прибирати окремі частини міста.

– Сьогодні проведено тендер і підписаний договір із приватним підприємцем на зимове утримання доріг, але на нього немає фінансування. Я не хочу коментувати цю політичну ситуацію, як і те, в якому стані техніка цього приватного підприємця. Але я знаю одне: сім діб – починаючи з минулого понеділка наше підприємство працює не покладаючи рук. І коли зараз хтось каже: «Де ваша техніка?», «Чого ви спите?» і таке подібне, в мене просто немає слів, – підсумував Олексій Мельник.

реклама

Коментарі  

 
+7 #12 Для себе не дурні 26.01.2018 11:56
Цитую Гога:
Зато в грудні вони нібито посипали сухі дороги протиожеледною сумішшю... Чи в них лише "відкати" в голові? Як такі недолугі керівники приходять на такі відповідальні посади?

03 травня 2017, 10:39 Новини Черкас та Черкаської області
Депутат Черкаської міської ради від партії ВО "Батьківщина" Олексій Мельник, що вже більше року працює заступником директора комунального підприємства "Дирекція парків", став власником люксової автівки. Про це повідомляється на сайті НАЗК, пише Інфоміст
Згідно з інформацією, розміщеною на порталі, Мельник придбав автівку Lexus RX350 2011 року випуску за 390 тис. 200грн, що орієнтовно становить 15 тис. доларів. США. Згідно з сайтом Авторіа, середня вартість такого автомобіля становить 32 тис. доларів США
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #11 Урюк 26.01.2018 11:41
Леха, КВК і весілля - це не ЧЕЛУАШ !!! :lol: :lol: :lol: Ти ж відро від грейдера не відрізняєшь, а все ж туди...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #10 Пенсіонер 26.01.2018 10:53
За прогнозом погоди, з понеділка очікується потепління до плюсових температур з мокрим снігом. Пан Мельник, не проспи знову, бо місто "попливе" (буде така собі Венеція на Дніпрі)!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #9 лікар 23.01.2018 18:05
Питання не до ЧЕЛУАШу, а до Радуцького. Тут все залежить від того, який "відкат" він хоче. Який в нього, безсоромного, апетит.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #8 язон 23.01.2018 11:58
Вопросы надо задавать в ПЕРВУЮ ОЧЕРЕДЬ о том, ПОЧЕМУ город заключил договор с предприятием, не имеющим технической возможности выполнить работу, для которой предназначено? В прошлые годы в Черкассах бывали и куда более сильные снегопады - например, в 2012. Да, были и тогда проблемы. Но не было тотального коллапса. Одарича материли, что снег не везде был убран на следующий день после снегопада. Сегодня, когда городом руководят те, кто его материил - снег не идёт уже 3 дня, а кое-как расчищен только центр!
Нынешняя городская власть не только коррумпирована сверх всяких приличий - она ещё и недееспособна. Альтернативы перевыборам городского головы и горсовета - НЕТ. И требовать черкащанам надо именно ЭТОГО: ВСЕХ С ПЛЯЖА!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #7 Гога 23.01.2018 11:00
Зато в грудні ЧЕЛУАШ нібито посипав вулиці протиожеледною сумішшю... Чи в них лише "відкати" в голові, а не стан вулиць і тротуарів? До спини мені його вибачення й відмазки, після падіння на нечищеному слизькому тротуарі й перелому стегна!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+30 #6 Гога 23.01.2018 10:58
Зато в грудні вони нібито посипали сухі дороги протиожеледною сумішшю... Чи в них лише "відкати" в голові? Як такі недолугі керівники приходять на такі відповідальні посади?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #5 Я черкащанин 23.01.2018 10:56
Цитую Дональд Трамп:
Все таки кто виноват,что люди за кермом в течении пяти суток сидели-спали,надо было,если вы такие умные еще осенью предупредить черкащан,что наступит зима,вы не готовы к ее встрече,обратит ься за помощью к нам,обеспечить хотя бы лопатами,которы ми снег грести,а не бабки вам в карман и мы бы всем городом не"скыглылы"как вы,а убрали снег.

Дональд, ЧЕЛУАШ не готувався здійснювати зимове прибирання доріг, бо не має достатньо техніки. Йому довелося взятися за цю роботу, бо переможцю тендера на ці роботи виконком відмовився виділяти необхідні кошти. Які запитання до ЧЕЛУАШа?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+34 #4 Пенсіонер 23.01.2018 10:54
А чому ж тоді раніше з очисткою снігу справлявся Борник, а ще до нього - той же ЧЕЛУАШ? Як тендер на зимове утримання виграло підприємство, яке не має достатніх матеріальних та людських ресурсів? Якщо не вміють такі керівники розрахувати регламент зимового утримання вулично-шляхової мережі міста, необхідну кількість техніки, МТР та людських ресурсів - геть з посади, в місті є професіонали, які здатні грамотно керувати ЧЕЛУАШем!
Як Мельник рахував площу 7-ми "першочергових вулиць"? Якщо прийняти середню ширину проїзної частини в 10м, то площу 3,5 млн. кв. м покриття має вулиця протяжністю 350 км. В Черкасах загальна протяжність вулично-шляхової мережі (з грунтовим та білощебеневим покриттям) близько 300 км, якщо не помиляюсь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+30 #3 ЮЗР 23.01.2018 10:50
Бабло все хотят..а на город насрать
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100