Центрвиборчком своєю постановою від 13 серпня відмовив Душейку Олексію Петровичу в реєстрації кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 195, Тимошенку Олегу Миколайовичу в реєстрації кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 198, Іванашку Дмитру Миколайовичу та Єлізарову Павлу Олександровичу в реєстрації кандидатами у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 199.


Як йдеться у постанові, до Центральної виборчої комісії 8 серпня надійшли заяви громадян України Душейка Олексія Петровича, Тимошенка Олега Миколайовича, Іванашка Дмитра Миколайовича, Єлізарова Павла Олександровича про самовисування та інші документи щодо реєстрації їх кандидатами у народні депутати України в одномандатних виборчих округах.

Розглянувши зазначені документи, Центральна виборча комісія встановила їх невідповідність вимогам Закону України «Про вибори народних депутатів України» (далі – Закон).

У заявах про самовисування Душейка О.П., Тимошенка О.М. усупереч вимогам пункту 1 частини другої статті 55 Закону не міститься зобов’язання у разі обрання депутатами припинити діяльність, яка відповідно до Конституції України та законів України несумісна з мандатом народного депутата України (або зазначення того, що така діяльність ним не здійснюється).

Крім того, в автобіографії Тимошенка О.М. відсутні відомості про громадську роботу (у тому числі на виборних посадах), що порушує вимоги пункту 2 частини другої статті 55 Закону.

У заяві про самовисування Іванашка Д.М. відсутнє зобов’язання у разі обрання депутатом скласти представницький мандат, який відповідно до Конституції України та законів України несумісний з мандатом народного депутата України (або зазначення того, що такий мандат відсутній), а його автобіографія не містить відомостей про посаду (заняття) та місце роботи, у зв’язку з чим ці документи також не відповідають вимогам пунктів 1, 2 частини другої статті 55 Закону.

Заява про самовисування Єлізарова П.О. датована іншим днем, ніж день її подання, і не містить зобов’язання у разі обрання депутатом припинити діяльність, яка відповідно до Конституції України та законів України несумісна з мандатом народного депутата України (або зазначення того, що така діяльність ним не здійснюється), а в автобіографії не зазначено відомостей про громадську роботу (у тому числі на виборних посадах), що порушує вимоги пунктів 1, 2 частини другої статті 55 Закону.

За таких обставин подані документи Душейка О.П., Тимошенка О.М., Іванашка Д.М., Єлізарова П.О. не є відповідно заявами про самовисування та автобіографіями кандидатів у народні депутати України у розумінні пунктів 1 та 2 частини другої статті 55 Закону.

Згідно з пунктом 2 частини першої статті 60 Закону Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидатів у народні депутати України у разі відсутності документів, зазначених у частині другій статті 55 Закону.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #6 Нива 16.08.2012 19:48
Цитую Фелікс:
ЩО ПОСІЯВ ДУШЕЙКО, ТЕ Й ПОЖИНАЄ!
ЗАКОН БУМЕРАНГА В ДІЇ!

Тут ти правий, Душейко точно збере добрмй врожай. Він і за грунт подбав і посіяв правильно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Крук 16.08.2012 12:14
Цитую Фелікс:
ЩО ПОСІЯВ ДУШЕЙКО, ТЕ Й ПОЖИНАЄ!
ЗАКОН БУМЕРАНГА В ДІЇ!


Знову ж таки, Ви бачили як звуть Душейка?, бо ситуація як вчора по відмові Губському, пишуть коменти, не читаючи статтю.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #4 Фелікс 16.08.2012 11:44
ЩО ПОСІЯВ ДУШЕЙКО, ТЕ Й ПОЖИНАЄ!
ЗАКОН БУМЕРАНГА В ДІЇ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Nikotin 15.08.2012 17:25
Цитую Вова:
В країні твориться безлад.Опозиція сама розриває себе на шматки.
детальніше тут:http://vsenovosti.in.ua/vzglad/0820730

Ви хотіли сказати псевдоопозиція. Якщо Ви про тих кандидатів, що в статті, то їх завдання творить безлад і відцапать до 10 % голосів у опозиційних кандидатів, а щодо безладу то його апогей буде після того, як вони пройдуть у ВРУ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #2 Вова 15.08.2012 16:55
В країні твориться безлад.Опозиція сама розриває себе на шматки.
детальніше тут:http://vsenovosti.in.ua/vzglad/0820730
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Крук 15.08.2012 16:34
Цікаво, от заява про висунення кандидатом, логічно повинна булаб просто відобажати бажання громадянина перебувати в групі осіб, що бажають буди обраними кудись-там.
А всілякі неточності і т.д. 9помилки, відсутність-наявність розділових знаків) - це пустий привід відмовити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100