На нинішніх місцевих виборах не можуть брати участь у голосуванні ті, хто не включений у виборчі списки. До цієї категорії входять переселенці, але лише ті, хто не може довести, що є членом територіальної громади, тобто не має реєстрації. Військовослужбовці можуть голосувати, якщо тільки проходять службу за місцем проживання.

Про це у коментарі «Прочерку» повідомила юрист черкаського осередку КВУ Алла Юрковська.

Разом з тим, герой публікацій «Прочерку» – Рустем Усеінов, який переїхав з Криму до Черкас, визнає, що позбавивши незареєстрованих переселенців права голосу, законодавець вчинив не зовсім справедливо.

– За парламентських виборів була інформація куди йти, де брати відкріпні талони. Зараз таке не передбачено. Звісно, є відчуття певної несправедливості. Так, я ніби й кримчанин, бо там прописаний, проте я вже живу тут і є частинкою цієї громади. Теперішні мої відчуття можна назвати певною розгубленістю і як це оцінити з юридичної чи моральної точки зору, поки не беруся сказати, – зазначив Рустем Усеінов.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-3 #1 Регіональна Тальнівщина 25.10.2015 19:35
нехай ідуть голосують за Захарченка і Плотніцкого. На то вони й місцеві вибори, що б на них голосували місцеві, а не ......заїжджі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100