реклама

реклама

У неділю, 29 жовтня 2017 року, у 201 обʼєднаній територіальній громаді (ОТГ) в усіх без виключення областях України відбудуться перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад обʼєднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів. Зокрема, у Черкаській області – в 14 ОТГ, інформують в ЦВК.

vybory

Як розповідає координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Черкаській області Захар Колісніченко, по Черкащині мова йде про 12 сільських ОТГ та 2 міських — вибори у Кам’янці і Жашкові.

1379 осіб зареєструвалися на посади депутатів та 86 осіб на посаду голів об’єданих громад. Найбільше зареєстровано на посаду депутатів у Кам’янці — 293 особи. На посаду голів ОТГ зареєстрований 71 самовисуванець, а на посаду депутатів — 244 висуванці.

Участь у виборчому процесі братимуть 17 партій. Тільки ВО «Батьківщина» висунула своїх кандидатів у всі громади.

У цілому, за оцінками спостерігачів, вибори проходять без інцидентів чи ексцесів. 16 кандидатам було відмовлено у реєстрації, наприклад, у Жашкові це було пов’язано з тим, що кандидатка подала в пакеті документів тільки ID-карту замість паспорту.

Якщо на початку виборча кампанія була взагалі млява, то зараз так сказати не можна. За словами експерта, в деяких селах кандидати таки поширюють агітацію, роздруковані на принтері абощо. Була спроба і провести дебати.

- У Зорівці на Золотоніщині два кандидати на посаду голови домовилися про дебати, але ніхто не прийшов. На початку жовтня також мали заяву до Канівської поліції про підкуп виборців, що дають по 3 тисячі гривень. Але у підсумку підтвердження цьому не знайшли, можливо, підписи були вигаданими, – розповів Захар Колісніченко.

За словами координатора громадського спостереження, є декілька округів, від яких іде тільки один кандидат, тобто їм достатньо просто набрати більше половини голосів від тих, хто брав участь у голосуванні.

- Ще на початку кампанії, на етапі реєстрації ми говорили про те, що маємо в Паланській ОТГ Уманського району маємо лише одного місцевого кандидата — решта це Черкаси і Хутори. І ніякої кампанії вони не ведуть, принаймні ми не помітили за ними, – каже Захар

У день виборів ОПОРА працюватиме по всій області, за виборами слідкуватимуть мобільні групи.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

bigmir)net TOP 100