Це один із улюблених висловів міського голови Золотоноші Віталія Войцехівського. Саме тому на початку своєї каденції в першому зверненні до депутатів усіх партій він закликав їх боротися не один із одним, а за розвиток рідного міста. Сьогодні золотонісцям є чим похвалитися. В той час, коли країну лихоманить від розбитих доріг, місцеві шляховики наполегливо їх ремонтують. Реформоване новим градоначальником житлово-комунальне господарство ефективно розширює сфери своєї діяльності. Незважаючи на труднощі розвивається промисловість. І Золотоноша поступово, але досить помітно, як і обіцяв своїм виборцям Віталій Олександрович, перетворюється на справжнє європейське місто. В чому ж криється секрет такої результативності золотоніської влади? Розгадати його ми спробували в розмові із самим Віталієм Войцехівським.


– Віталіє Олександровичу, з якими двома найбільшими проблемами Ви зіткнулися, очоливши міську раду?

– Першою найбільшою проблемою були наші очисні споруди. Вірніше той жахливий стан, в якому вони десятиліттями знаходилися. Реконструкція їх далася нам нелегко. Але тепер уже на колекторі, розташованому в центрі міста, працюють два нові потужні насоси. Найближчим часом ми придбаємо ще один. І сподіваюся, що нечистоти більше не забруднюватимуть ні повітря нашого міста, ні воду. А другою гострою проблемою було безробіття. Долаємо ми його розвитком промисловості і малого бізнесу. Приміром, із введенням в експлуатацію заводу по виготовленню розчинної кави, було працевлаштовано 300 золотонісців. До речі, і з керівниками промислових підприємств, і малого бізнесу в нас досить тісна співпраця, націлена на соціально-економічний розвиток міста. Саме завдяки цій співпраці ми маємо змогу і плитку класти на тротуарах, і фонтани будувати. Тобто займатися благоустроєм Золотоноші.

Відродження Золотоноші розпочалося з благоустрою трояндової алеї

Відродження Золотоноші розпочалося з благоустрою трояндової алеї


– А які нагальні проблеми долаєте сьогодні?

– Одна із найголовніших – наша річка Золотоношка. Як з’ясувалося, для того, щоб її оживити – очистити від мулу і нечистот, необхідні всілякі дозволи відповідних інстанцій. Тож ми наразі з цього приводу ведемо перемовини з обласними екологами і сподіваюсь, що вже до травневих свят перейдемо від слів до діла. Що стосується інших проблем, то я б сказав, що вони поточні і ми вирішуємо їх у робочому режимі. Як і в попередніх роках продовжуємо займатися освітленням вулиць. Вже з початку цього року відновили його в кількох мікрорайонах міста. Ремонтуємо дороги. В 2013-му плануємо витратити на це понад 2 млн. гривень, що значно більше ніж торік.

Золотоноша – місто промислове. Губернатор Черкащини Сергій Тулуб разом із міським головою Войцехівським та його заступниками оглядає цехи нового заводу по виробництву розчинної кави

Золотоноша – місто промислове. Губернатор Черкащини Сергій Тулуб разом із міським головою Войцехівським та його заступниками оглядає цехи нового заводу по виробництву розчинної кави

– В країні вже кілька років говорять про нагальність реформ в комунальному господарстві, а Ви реформували його ще в 2011 році. Як це Вам удалося?

– Я прекрасно усвідомлював, що той стан, в якому знаходилося наше місцеве комунальне господарство, тільки гальмуватиме розвиток міста і ті завдання, які я поставив перед собою в цьому напрямку. А тому був ініціатором створення конкурентоспроможного підприємства, яке б виконувало цілий спектр послуг, в тому числі вивезення сміття і в цілому благоустрою. Сьогодні в цьому підприємстві вже є кілька одиниць нової закордонної багатофункціональної техніки. Наприклад, трактор фінського виробництва не тільки чистить та підмітає сніг на дорогах, а й посипає їх піском та косить траву. Наразі наші комунальники активно заключають угоди на вивезення сміття із населенням приватного сектора. Між іншим, нова спецмашина для цього також є. А ще проводять відеозондування каналізаційної системи на центральних вулицях міста. Під час цих робіт з’ясувалося, що вона замулена на 80 відсотків. Тож тепер працівникам комунальних служб додалася ще одна велика ділянка роботи.

Невеличкий тракторець, але багатофункціональний

Невеличкий тракторець, але багатофункціональний

 

– Золотонісці звикли до того, що починаючи з весни й до осені Ви постійно дивуєте їх якимись новими алеями, архітектурними конструкціями, клумбами. Які сюрпризи очікують їх цього року?

– Думаю, що таких сюрпризів буде немало. В зв’язку з тим, що цього літа ми очікуємо присвоєння всеукраїнського статусу нашому фестивалю чорнобривців, який більше не проводиться в жодній країні світу, плануємо прокласти майже 2-х кілометрову чорнобривцеву алею, на якій крім квітів установлять ще й нові лавочки, освітлення тощо. Будемо удосконалювати встановлений торік фонтан. А ще в рамках започаткованої два роки тому програми «Перетворимо край на березовий гай» продовжуватимемо висаджувати дерева й кущі та створимо поблизу міста долину квітів.

Досвід старшого покоління – безцінний. Міський голова на одній із зустрічей із ветеранською радою колишніх керівників підприємств

Досвід старшого покоління – безцінний. Міський голова на одній із зустрічей із ветеранською радою колишніх керівників підприємств

 

– А чому Ви не говорите про культурно-мистецьке містечко, яке плануєте побудувати в центрі міста?

– Нам ще необхідно відвоювати землю для нього. Справа в тому , що в центрі Золотоноші на площі 17 гектарів донедавна була розташована військова частина і ми звернулися до Президента України з проханням передати цю територію у власність міста. І вже отримали відповідь, що це питання ближчим часом буде розглянуто в Кабінеті Міністрів. Сподіваюся, що воно вирішиться позитивно для золотонісців. Тоді ми й створимо там це містечко, вільне від алкоголю і тютюну. Побудуємо  спортивний комплекс із басейном, дитячі кафе, майданчики. А оскільки там є добротні приміщення, перенесемо  туди краєзнавчий музей, який уже давно потребує просторої будівлі, спортивну школу. Тим більше, що стадіон і гімнастичні та борцівські зали там уже є. Відкриємо українську світлицю, де майстри народної творчості зможуть і виставляти, і продавати свої роботи. Будемо проводити  усілякі мистецькі фестивалі та свята. Але спершу дочекаємося рішення Кабінету Міністрів.

Парасольки з квітами теж стали одним із символів Золотоноші. Цього року їх в місті стане ще більше

Парасольки з квітами теж стали одним із символів Золотоноші. Цього року їх в місті стане ще більше


– Ви завжди дбаєте про культурно-освітянську сферу. Своїм прикладом залучаєте молодь до спорту, інтелектуальних шоу. Як Ви встигаєте все це робити?

– Я активний по житті (сміється). Пасивність – це не для мене. Завжди знаю, що не хлібом єдиним живе людина. При цьому постійно пам’ятаю, що і в творчості, і в спорті на голому ентузіазмі успіхів досягнути проблематично. Тому намагаюся створювати в Золотоноші для розвитку цих сфер відповідні умови. Зовсім недавно провели опалення в міському будинку культури. І тепер і нашим місцевим артистам, і столичним, яких ми час від часу запрошуємо з концертами для золотонісців, стало набагато комфортніше працювати.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100