реклама Делікат

Другий тиждень увага Черкас прикута до спроби імпічмента міського голови Сергія Одарича. Опонентам мера вдалося виграти перший бій – спільними зусиллями Партії регіонів та «Батьківщини» зібрати 34 голоси за відставку виконавчого комітету. Далі розгорнулася боротьба за додаткові голоси. Адже для імпічмента необхідна підтримка 41 депутата. Вочевидь, в організаторів з цим виникли деякі проблеми і на сесію, що була скликана минулої п'ятниці, вони просто не з'явилися.


Для «обробки» депутатів кинули останній козир. Мовляв, нема чого опиратися, питання зняття Одарича узгоджено із самим Гарантом.

Чи дійсно це так?

Усунення мера обласного центру, та ще й зі скандалом, який вже вийшов за межі України, навряд чи вигідне Президенту. Серед прихильників Одарича чимало виборців, що лояльно ставляться до діючого глави держави. Очевидно, що внаслідок скандалу Президент не зможе розраховувати на їхні голоси в 2015 році. Та й, м'яко кажучи, нерозумно напередодні президентської кампанії створювати собі опозиціонера в особі найрейтинговішої людини 300-тисячного міста.

Отже, якщо припустити, що Гарант дійсно «дав добро» на зняття міського голови, то однозначно не санкціонував скандал. До речі, за три останніх роки в трьох великих містах були відсторонені мери – у Києві, в Запоріжжі і в Чернівцях. В усіх випадках – без особливого шуму. Леонід Черновецький продовжує вести бізнес, Євген Карташов та Микола Федорук без перешкод обралися народними депутатами України.

Яскравим індикатором позиції Центру є поведінка давнього друга і соратника Одарича – Михайла Бродського. Йому однозначно дали б зрозуміти, що скандал не бажаний. У випадку відмови Бродського від мирного розв'язання конфлікту принаймні за день до голосування про відставку виконкому з'явився б указ Президента про звільнення голови Служби з питань підприємництва та регуляторної політики. Натомість Михайло Юрійович продовжує обіймати високу державну посаду і розміщує в соцмережах публічні повідомлення про оголошення війни губернатору Тулубу.

Таке протистояння ми вже спостерігали в 2010 році. Тоді переконлива перемога Одарича над протеже Тулуба Євгеном Влізлом змусила Партію регіонів поступитися і піти на переговори. Чим закінчиться теперішня боротьба? З кожним днем і з кожним маневром у сторін все менше лишається шансів на мирне врегулювання. Якомусь із Сергіїв доведеться залишити Черкаси…

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100