Депутататська більшість Черкаської міськради проголосували за розпуск виконавчого комітету Черкаської міської ради і припинення повноважень заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів та керуючого справами. Рішення, яке голосувалося в поіменному режимі, підтримали «батьківщинівці» та «регіонали». За це проголосувало 34 народних обранців, повідомляє видання «Прочерк».


До цього часу у склад виконавчого комітету входили міський голова Сергій Одарич, секретар міськради Віктор Горкун, перший заступник міського голови Віктор Беззубенко, а також ще двоє заступників Людмила Зарічна й Юрій Гончаров, керуючий справами МВК Микола Кудрявцев та на громадських засадах Сергій Рябцев і Юрій Чернецький.

Міському голові Сергію Одаричу було доручено у двотижневий термін внести на розгляд ради Проект рішення міськради щодо затвердження нового персонального складу виконкому, кандидатур заступників та керуючого справами, а тож провести передбачені чинним законодавством заходи щодо звільнення керівництва ради та виконавчого комітету.

– Члени виконкому систематично порушують і не виконують Конституцію України та закони України. Так, виконкомом було прийняте рішення про обмеження в проведенні масових зібрань в місті Черкаси. Це викликало обурення в суспільстві. Адже вказане рішення не відповідало чинному законодавству. Безпідставно створена членами виконавчого комітету напруга в суспільстві призвела до масових акцій протесту, – виступав депутата Володимир Мамалига.


– Я підтримую своїх колег. Якщо ми сьогодні це підтримаємо, то це буде уроком для всіх. Я думаю, Сергій Олегович все виправить. Нам треба обрати дійсно тих людей, які будуть працювати на благо черкащан, – прокоментував Микола Булатецький.

З критикою на адресу виконкому виступив і Артур Савін. Зокрема, він зазначив, що депутати так і не заслухали звіту виконкому, який він хотів почути ще наприкінці минулого року.

У свою чергу міський голова Черкас Сергій Одарич зауважив, що для нього дивним є рішення про розпуск виконкому.

 Виступити захотіла і «вільна демократка» Тамара Вороніна:


– Хочу всім згадати, як ми жили, коли Олійник і Волошин були мерами. Як ми влітку воду у кастрюльках гріли. Коли вчителі збирали полуницю на полі, а потім не було де помитися, — нагадала пані Вороніна.

– А ще колись люди в печерах жили, — пожартував хтось із депутатів…

Нагадаємо, про спробу утворити нову коаліцію у складі Партіі регіонів, комуністів, Батьківщини і Удару минулої ночі написав на своїй сторінці у «Фейсбук» міський голова Черкас Сергій Одарич. Його пост викликав масу гіпотез, зокрема, що сьогодні відбудеться імпічмент міського голови. Проте поки що відбувся лише розпуск виконавчого комітету.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100