реклама

реклама

andreev00 Обласна влада хоче забрати в приватних орендарів колишню дачу перших секретарів Черкаського обкому КПУ Олександра Андреєва та Івана Лутака. Принаймні такою є версія заступника губернатора і голови облради. У той же час представники опозиції заявляють, що з цієї дачі влада хоче зробити резиденцію Тулуба. Але про все по порядку…

Любов Майборода: «У Тулуба замашки арабського шейха. На дачі вже стоять каністри з коньяком безакцизних марок»

21 квітня на засіданні сесії Черкаської міської ради депутати надали дозвіл КП «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності» на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 5,4 гектарів по вулиці Менделєєва, 4. Про це 27 квітня на прес-конференції повідомила депутат обласної ради Любов Майборода.

"Команда з Донецької області веде себе взагалі нахабно"

"Команда з Донецької області веде себе взагалі нахабно"

– Я розцінюю прийняття цього рішення як рейдерську атаку обласної державної адміністрації проти мешканців міста Черкаси, депутатом від яких я обрана. У чому ж суть питання? Так звана «Андреєвська дача» по вулиці Менделєєва, 4 у 2003 році була передана в оренду на 10 років приватному підприємцю Олександру Чуприні. До того часу вона упродовж 13 років не використовувалася, фактично була занедбана, руйнувалася. Пан Чуприна відремонтував приміщення. Наскільки я знаю, термін оренди був продовжений і у нього залишилося ще чотири роки оренди. Вся земельна ділянка належить місту Черкаси, міськраді. У тому числі і яка знаходиться під цими будівлями. Це сама дача, будинок для обслуги, котельня і різні споруди. Площа будинку разом з землею становить 2,1 га – розповіла Любов Володимирівна. – На сесії міськради було прийнято рішення про передачу 5,4 га. Тобто в два з половиною рази більше. Питання приймалося під тиском голови облдержадміністрації Сергія Тулуба, широко воно не вивчалося. Вважаю, що це безпрецедентне рейдерство. Вартість цієї землі (ви уявляєте, це як їхати в обласну лікарню (очевидно, з центру міста – Ред.): ліворуч лікарня, а праворуч Дніпро, прекрасні схили, прекрасна місцевість) можна оцінити як 50 млн грн.!

За словами Любов Майбороди, зараз робиться форсована атака на КП «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності». «Його керівник Валерій Височин звільнений з роботи, хоча він по контракту працює чотири роки і термін контракту ще не закінчився. Ніколи в попередні роки облдержадміністрація не втручалася в діяльність комунальних підприємств ради. Зараз це все йде повним ходом», – заявила депутат облради.

За словами Любов Майбороди, також чиниться тиск на приватне підприємство з боку силових структур, зокрема УБОЗу, податкової, КРУ. Господарська діяльність підприємства страждає.

На думку депутата, все це робиться для того, щоб зробити там резиденцію голові облдержадміністрації Сергію Тулубу для прийому важливих гостей.

На засіданні сесії обласної ради 29 квітня Майборода вимагатиме відставки Тулуба

На засіданні сесії обласної ради 29 квітня Майборода вимагатиме відставки Тулуба

– Ну самі по собі це замашки якихось арабських шейхів. Якщо приїхали важливі гості, нехай селяться в готель і платять кошти, як всі люди, які їздять у відродження. Я вважаю, що ця дача мала б бути продана з аукціону. А що стосується землі, то земля належить міськраді. І те, що депутати міськради у форс-мажорному порядку прийняли таке рішення… Це лісопаркова зона. Мало того, це заповітна зона! Особисто я, як депутат обласної ради, буду оскаржувати це рішення і в прокурора і у суді. Мені доводиться вирішувати питання оптимізації видатків у Черкасах. Незабезпечена охорона здоров’я, освіта. На два місяці в нас не вистачає коштів у місцевих бюджетах. Зараз постає питання про те, що ми будемо випускати місто облігації на 70 млн грн. для ремонту доріг, бо щось треба з цими дорогами робити. А відсотки за цими облігаціями ми маємо сплачувати у рік в розмірі десь 6,5 млн грн. з нашого бюджету розвитку. І разом з тим ми віддаватимемо задарма 5,5 гектарів…

Любов Майборода зазначила, що вона відвідувала згадане приміщення. І ось що вона бачила:

– Там знаходяться речі, як мені було сказано, Сергія Тулуба. Там, наприклад стоять каністри з коньяком безакцизних марок. Чому там картини знаходяться різноманітні і табличка з написом «Речі Сергія Борисовича Тулуба і чіпати їх не можна». Неодноразово відвідував цю дачу і Сергій Тулуб і Сергій Рябцев. Сподобалася їм ця місцина і всіма силами, всіма можливими засобами вони намагаються прибрати до своїх рук приміщення. Звичайно, після Харцизька, Єнакієва різниця є. Там є намір не лише містки зробити, а й гавань для заходу яхт. Якщо попередні можновладці робили таке в районах, селах, то зараз вже дібралися до міста Черкаси. Уже Василь Дмитренко (головний архітектор області – Ред.) навіть план розробив, які там будуть рівчаки, мости, як це все буде огороджено і люди не зможуть користуватися Соснівкою. Команда з Донецької області веде себе, на мою думку, неетично і, я б сказала, взагалі нахабно. У наших силах це зупинити. Варто довести і до Президента інформацію про діяльність голови облдержадміністрації. Я ставити буду питання про перегляд цього рішення сесією міськради. Наші виборці не голосували за те, щоб Соснівка передавалася під резиденцію облдержадміністрації.

 Анатолій Рибак: «Мені незрозуміла істерика навколо цього об’єкту. Для мене він просто «нікудишній»… Мене туди не пускала приватна охорона»

"Я вже туди раз заглядав у щілину, просився, то там такий бульдог вибіг, що я ледве добіг до машини..."

"Я вже туди раз заглядав у щілину, просився, то там такий бульдог вибіг, що я ледве добіг до машини..."

Терміново наступного ж дня, 28 квітня, у стінах обласного Будинку рад відбулася прес-конференція-відповідь, де керівництво облради спростовувало всі заяви Любові Майбороди.

Зокрема, як висловився перший заступник голови облради Анатолій Рибак, його «збудоражили» слова пані Любові. Він зазначив, що депутат  облради повинен захищати інтереси громади, а не приватного бізнесу. Крім того, у виступах Любові Майбороди Анатолій Рибак побачив ось що: «Я бачу, що вона вже рветься в бій до виборів 2012 року. Великому кораблю туди в далеке плавання. Хай пливе собі», – махнув він рукою. Однак, що стосується передачі землі і будівель в обласну комунальну власність, то за словами Анатолія Рибака, усе це проводиться згідно чинного законодавства.

– У грудні на сесії обласної ради було створено комісію з проведення інвентаризації комунального майна у всіх напрямках. І з позиції ефективного використання, і з позицій цільового використання і розкрадання і тим більше з позицій неплати згідно догорів за оренду. Ця комісія підготувала за результатами своєї роботи аналітичний звіт. Аналіз показав дуже просту річ – не завжди попередники ефективно ставилися до такої важливої речі, як комунальне майно обласної ради… Коли ми проаналізували, то виявилося багато об’єктів комунальної власності без землі… Мною особисто було дане доручення управлінню майном обласної комунальної власності і керівникам комунальних підприємств оформити землю під приміщеннями і за межами будівель у власність. Щоб було так, як цього вимагає закон. І ця робота почала проводитися.

За словами Анатолія Рибака, йому взагалі не зрозуміла «істерика» навколо цього об’єкту, бо для нього це «рядовий, нікудишній» об’єкт.

– Я декілька разів звертався письмово до міської ради з проханням закріпити земельну ділянку за об’єктом комунальної власності за адресою Менделєєва, 4. Нещодавно питання почало вирішуватися… Торік у орендаря «дачі Андреєва» закінчився термін договору оренди. Тоді орендар звернувся до власника, який проігнорував звернення на продовження договору оренди, – зазначив Анатолій Рибак, уточнивши, що договір оренди таки був продовжений через суд, але незаконно.

А ще доповідач розповів, як орендар об’єкту не пускав керівників області на територію, про яку йде мова.

– До речі, мене тричі не пустила на територію приватна охорона! То хто тут злочинець? – обурювався Анатолій Миколайович. – Однак ми хочемо привести в порядок обласне комунальне майно. Взагалі, я противник приватизації (комунального майна – Ред.), хоч дехто з моїх колег давить мене кожен день. Ми сьогодні продали все те, що могли використати… Дві будки, вибачте за слова, залишилися. І тому ця робота сьогодні викликає супротив й істерику… Але переконаний, що ми все робимо правильно. Караван іде, а собаки гавкають.

– А чи можуть журналісти разом з вами побувати на цій «дачі Андреєва»? – запитав «Прочерк» у Анатолія Рибака.

– Можуть, якщо мене туди пустять разом з вами. Я вже туди раз заглядав у щілину, просився, то там такий бульдог вибіг, що я ледве добіг до машини… І це я туди потрапити не можу зі своє посадою, а Любов Майборода там коньяк бачила безакцизний. Попрошу її завтра на сесії поділитися…

– А навіщо обласному комунальному підприємству 5 гектарів землі у Соснівці? – звернулися присутні журналісти до доповідача.

– А що тут поганого? Василь Іванович (заступник губернатора Василь Корнієнко – Ред.) дасть відповідь. Він у нас професіонал у земельних питаннях…

"А що тут поганого?", - команда обласних чиновників про свої дії

"А що тут поганого?", - команда обласних чиновників про свої дії

– Коли ми почали цікавиться, що з цією землею робиться, виявилося, що на ці ділянки зроблено «геодезію» для виділення двох ділянок: одна 2,7 гектара, а друга 2 гектара – це підприємства «Шторм» та «Спецміськбуд»… – розповів Василь Корнієнко. – Навкруги вже поділені ділянки, на двох гектарах вже і вулиці порізані під котеджі. І відомі прізвища… Тому було прийнято рішення, і ми запропонували, що потрібно зберегти цю ділянку і відвести під цей Гостинний двір… А щодо резиденції, то вибачте мені, в будь-якій області є місце де приймають гостей, офіційні делегації. От завтра я їду на нараду в Полтаву. Я знаю, де ми будемо. Ми будемо в Гостинному дворі обласної державної адміністрації. А в нас виходить так, що приватна особа взяла в оренду комунальне майно і хоче на цьому попіаритися.

реклама

Коментарі  

 
+5 #24 О.Чуприна 19.02.2012 14:02
Цитую Шельменко Денщик:
Такі "РОЗУМНІ ХЛОПЦІ",ШО ВПЕРВОЙ БАЧУ.

Що ж "РОЗУМНІ ХЛОПЦІ"тепер скажуть? 500 тисяч людських грошей захищаючи інтереси держави вже закопали в землю? А зарплату працівникам комунальних підприємств вчасно виплачуєте? Ініціатори рейдерських захватів власності громади Черкащини невдовзі розбіжаться по своїх домівках. А що робитимуть місцеві старости та поліцаї?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #23 Черкасець 07.05.2011 14:04
цікаво Тулуб теж участвує в цих розводняках, чи знову з Влізло соплі жувать будуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #22 Черкаси 07.05.2011 12:06
Майборода просто так не кинеться, дали команду ті хто її пригрів. Думаю що Одарич готуеться на вибори в ВР, самий кращий піар бути в опозиції до цієї влади, тому і рішили кинуться на Тулуба, знову *** штучки (розводняки).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #21 Шельменко Денщик 06.05.2011 21:47
Такі "РОЗУМНІ ХЛОПЦІ",ШО ВПЕРВОЙ БАЧУ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #20 Любов Майборода 04.05.2011 19:37
Якби не намагались лизоблюди "подготовить общественное мнение" - не вдастся. ***
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #19 Редактор 04.05.2011 08:25
Факт с "гостинным двором" лишний раз иллюстрирует, какое неприятие у части населения(как раз у той, что влияет на формирование общественного мнения!) вызывает областная власть! И это серьезный сигнал для самой власти! ведь по сути эту "дачку" давно следует вернуть в коммунальную собственность. Непонятно, на каком основании ее вообще отдали вроде как Чуприне, а на самом деле якобы одному из экс-губернаторов(!?). Понятно, что за такое "доходное место" должна была разразиться иформвойна. И областная власть ее проиграла, хотя должна была прежде подготовить общественное мнение. А она этим мнением постоянно пренебрегает, вот и имеет, то что имеет!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #18 За правду 03.05.2011 16:13
Это уже "прецендент", мы не должны быть равнодушными.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #17 За правду 02.05.2011 10:15
П.Душейко, доверенное лицо нынешнего Президента Украины,
был и есть последовательны й сторонник партии регионов.
2010г., первый квартал 2011г., постоянные проверки
правоохранитель ными и контролирующими органами его бизнеса.
А теперь, с ним уже вот так?
Какую карту "господа" разыгрываем, и зачем?
Петро Григорьевич, простые сторонники ПР происходящее порицают,
готовы и ждут, чтобы поставить подпись под соответствующим обращением
к Президенту Украины.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-13 #16 Оксана 30.04.2011 11:49
"Молніє", Ви пишете, про схеми із "Золотою підковою", але тут все тривіально, бо ж на будівельних роботах зловживання були завжди, і при"совєтах" також. Чим більші обсяги будівельних робіт, тим більші зловживання. І в цьому питанні всі - "сіро-буро-малинові". До речі, "Золота підкова" - жива і її схеми невдовзі будуть запущені по новій. І - дай Боже - щоб при цих схемах по-новій було б іще щось зроблене в плані збережінні та відновлення пам'яток історії та культури.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #15 МАЗЕПА 30.04.2011 10:46
До вдади прийшла кучмівська колода. Той самий Корнієнко сидить в заступниках губернаторів 15 років. Погоджуюсь з молнією: допомагав Черевкові "освоювати" кошти на Золотій підкові, тепер його навички потрібні і донам. Вся ця шушара стала "впливовою" в комуняцькі часи, стиль їхньої роботи - залякування і брехня. А сенз життя - п`янки серед "своїх". Нічого іншого ПРОСТО НЕ ВМІЮТЬ. В Грузії Саакашвіллі провів в 2010 році люстрацію і звільнив з роботи всіх колишніх ссекретарів та секретарок КПРС. Голова держадміністрац ії, який би надумав будувати за бюджет резиденцію та забирати у людей землю - пожиттєво сидів би у тюрьмі. І у нас так буде. Значно швидше, ніж думають здичавілі від власної безкарності касьяни, тулуби, корнієнки та рибаки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100