meroem Увечері, 12 травня, біля черкаського кінотеатру «Україна», де міський голова Сергій Одарич повинен був звітувати перед громадою за підсумками минулого року і окреслювати плани на цей рік, було людно. Тут стояли і прості черкаські бабусі, і чиновники, і колишні депутати міськради тощо.
– Я завжди на такі зібрання ходжу, – відповідає на запитання «Прочерку» викладач економіки комерційного технікуму Галина Мартиненко. – Я живу понад 30 років у місті Черкаси і хочу сказати, що не пам’ятаю, щоб хоч один міський голова зробив стільки, скільки Сергій Одарич. От я проживаю в мікрорайоні нової Митниці. Там, по-перше, пущено новий маршрут №21, що дуже зручно для мешканців мікрорайону. По-друге, облагороджена Долина Троянд. Інша справа, як до тих троянд ставляться наші люди… Там зараз висаджена також алея дерев. Хотілося б, щоб Сергій Олегович ще довго керував містом

 – Послухаємо, що скаже мер. Я не прихильник і не противник мера. Я як американський спостерігач. Але якихось дуже негативних кроків мера на своїй посаді назвати не можу. З позитиву: трохи чистішим стало місто, з’явилися нові контейнери для сміття, працює нова техніка для вивезення сміття, парки стали облагородженими. Більш підзвітними стали СУБи. Туди вже можна піти і щось дізнатися, – каже черкащанин Юрій, уточнюючи, що працює в гуманітарній сфері.

– Тут школярі, студенти і чиновники мерії. Простих черкащан тут немає, – впевнено говорить президент фонду «Брат» Олександр Тарасюк, натякаючи, що людей на звіт мера просто зігнали.

– Я ні один, ні другий, ні третій! І що? – обурено зазначає депутат міськради Денис Жмаєв, що саме заходить до зали.

Великий зал кінотеатру був майже заповнений. Де-не-де були вільні місця. Розпочинаючи звітувати, Сергій Одарич запросив на сцену і представив членів виконавчого комітету, своїх заступників.

– Ми повинні були звітувати трошки раніше, але цей рік був насичений на різні події, тому вирішили, що як всі посадять картоплю, то вже після цього можна буде зібратися і поспілкуватися… – зазначив у вступному слові Сергій Олегович.

Далі він привітав директора комунального підприємства «кінотеатр «Україна» Тетяну Якубову з 25-річчям закладу. І розпочав звіт. Говорив про унікальність 2010 року, майже половину якого державі довелося жити без бюджету. Розповідав, як це вплинуло на місто. Перелічував здобутки у різних сферах життя міста, але говорив і про нестачу коштів в бюджеті на цей рік.

– Якщо говорити про сферу житлово-комунального господарства, то головні пріоритети торік були зосереджені на стабільному теплопостачанні міста. Нам вдалося зробити дві дуже важливі достатньо дорогі справи. Перше – ми мікрорайон Корольова забезпечили безперебійно теплом і гарячою водою… По вулиці Корольова проклали нову сучасну тепломережу… – розповідав Сергій Одарич.

– Чого це мені було варто, – зітхнув при цих словах мера директор департаменту економічної політики та розвитку міськвиконкому Павло Карась.

– Добре що ви підсіли, – зауважила викладач Галина Мартиненко, з якою ми спілкувалися на початку заходу: – Я ще хотіла сказати, що міський голова організовує дуже багато заходів для молоді. З його ініціативи у Черкасах на День Перемоги проводяться «сусідські столи», де ми вшановуємо пам'ять ветеранів.

А Сергій Одарич все звітував. Свої слова він підкріплював фотоматеріалами. Згадав він і про обласну владу.

– Значні зусилля були докладені до дитячої міської лікарні. Ми торік реконструювали приймальне відділення… Капітально відремонтували харчоблок, укомплектували його сучасним обладнанням. Я хотів би тут подякувати обласній владі, яка підставила плече, надавши також частково фінансування на ці будівельні роботи.

У цілому міський голова зачепив усі основні теми, що стосуються життєдіяльності міста. Потім присутні почали задавати питання: усно та письмово. Кожен – про своє, наболіле. Одна бабуся почала скаржитися на високу квартплату і нестачу в місті тролейбусів – улюбленого транспорту пільговиків.

– Вам треба видати орден за знищення електротранспорту! – повідомила вона меру.

– От ви сказали, що не платите нічого за проїзд в тролейбусі. А знаєте скільки таких як ви? 90% пасажирів тролейбусів, – спокійно пояснив Сергій Одарич. – За законом, оплачувати проїзд пільговикам повинна держава. 24 категорії громадян мають право безплатно їздити в громадському транспорті. На одного пільговика держава виділяє в місяць 8 грн… А у нас торік було здійснено пільгових перевезень на 45 млн грн… А держава компенсувала 9 млн грн…

Мер також зауважив, що йому вдалося вирішити питання заборгованості з зарплат працівникам тролейбусного парку. Більш того, похвалився, що за час його керівництва містом вдалося придбати 4 тролейбуси.

– А щодо квартплати, то вам слід скористатися субсидією, – порадив мер.

Після цього, розігріті виступом бабусі черкащани і собі стали задавати питання, які стосувалися і світлофорів, і новий сміттєвих контейнерів, і ремонту будинків. Звичайно, зачепили і тему, яка у всіх на слуху, – питали про долю працівників райвиконкомів міста.

– Ніякі райвиконкоми ніхто не ліквідовує… Мова йде про ліквідацію районних рад! – уточнив міський голова. – А взагалі, можу вас сказати як професор Преображенський: «Не читайте перед обідом радянських газет».


реклама

Коментарі  

 
+17 #17 Для Игоря 21.05.2011 11:24
Реанимация!!! тут пишут что Гура имеет отношение к Одарычу а не к ПВД и др. по списку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #16 Серый 21.05.2011 10:23
Игорь ты все читал? то прочитай еще раз внимательно, может поймеш.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #15 предпрениматель 21.05.2011 09:51
А вы тут кроме Гуры других фамилий не увидели? Марченко был в БЮТ, Мирза партия "ВИЧЕ", сейчас вольный демократ, они кругом во всех партиях, причем здесь одни регионалы, и причем здесь Мамалыга? бред.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-14 #14 Игорь 19.05.2011 19:18
А причём тут Гура и ПВД? Он же Регионал...
Такое ощущение что большинство комментариев Мамалыга пишет тут...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #13 Черкащанин 18.05.2011 19:43
Шановний губернатор коли ви нас врятуєте від черкаського космосу, скільки можно ждать, була надія на нового губернатора і бачимо нічого. Тільки не расказуйте що ми його обрали, просто Бродський зумів домовитись в Київі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #12 підприємець центр. ринок 17.05.2011 18:42
Гура, Марченко, Беззубенко, Мирза-вільний демократ. Ти це пипець називаеш базарною брехнею? Якщо ти сам звісно не Одарич.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-26 #11 Пипець 17.05.2011 12:43
Все я розумію, але є таке поняття як "базарня брехня"..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #10 роботяга 16.05.2011 22:02
Пипец, на то ты и пипец если не понимаешь что на базарах простой народ и роботяги, и люди с высшим образованием, торгующие и посещающие базары.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-27 #9 Пипець 16.05.2011 10:39
Центальний ринок-це місце срєдоточія ІСТІНИ В ПОСЛЕДНЄЙ ІНСТАНЦИЇ, конєшно... :-x Ніколи торгаші не визначали "все місто"!! А роботяги!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+30 #8 СИРИУС БЛЭК 16.05.2011 08:09
Слава МЕрину ссори МЕРУ
он всех как всегда вважає черкасьцями - ***; а ми Черкащани цих Гастарбайтерів від *** не запрощували сюди; ми знаємо яким були ДОК; Темп; в 2000 і що там є зараз; ми знаємо які дороги зараз; і де садочки дитячі ділися
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100