реклама

реклама

У складну ситуацію потрапив колектив та керівництво ДП «Іркліївський розплідник рослиноїдних риб». Це – одне із найбільших підприємств галузі та одне із найпотужніших державних підприємств Черкащини.


Донедавна підприємство вирощувало на рік 850 тонн товарної риби (короп, товстолоб, білий амур, сом, щука, судак, веслоніс і навіть стерлядь), а також 500 тонн риби посадкового матеріалу.

Колектив підприємства категорично відмовляється приймати призначеного Держрибагентством директора – Станіслава Олідорта.

Конфліктна ситуація на підприємстві вже має свою історію. Із другої половини 1980-х і до 2011 року підприємство очолював Григорій Піддубний, який, власне, його і створив.

У 2011 році новим керівником було призначено Ігоря Рибака. На підприємстві стверджують, що під його керівництвом підприємство пережило стагнацію, зменшилася допомога підприємства селу.

Із приходом нової влади було ухвалене рішення про звільнення Рибака. Новим директором 24 липня було призначено юриста за фахом Сергія Сіпачова.

Колектив не сприйняв його, не вважаючи спеціалістом галузі.

У ситуацію мав втрутитись голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.


Виконуючий обов’язки голови Держрибагентства Олег Николенко своїм сьогоднішнім наказом звільнив пана Сікачова і призначив на його місце Олідорта.

Але під час представлення нового керівника колектив навіть відмовився його слухати. Люди побоюються, що київське керівництво свідомо доводить підприємство до банкрутства, щоб потім приватизувати його.

Натомість у колективу є свій кандидат на посаду керівника – син засновника підприємства Григорія Піддубного Сергій, який має більше ніж 20-річний стаж роботи на підприємстві.

Гостра дискусія тривала майже 2,5 години. Сторони не погоджувалися ні на які компроміси (зокрема, пропонувалося призначити Олідорта директором, а Піддубного – першим заступником або навпаки).

Керівник Асоціації рибних господарств Черкаської області Петро Душейко, зокрема, закликав Николенка в інтересах справи відкликати своє рішення про призначення Олідорта.


Ситуація зайшла в глухий кут. Деякі спостерігачі пояснювали непоступливість Олега Николенка тим, що рішення про призначення Олідорта походить особисто від Міністра аграрної політика та продовольства Ігоря Швайки.

Члени президії зборів почали виходити із приміщення, залишивши Юрія Ткаченка один на один спілкуватися із колективом. У результаті збори мали взяти півгодинний тайм-аут.

Як стало зрозуміло після перерви, міністр Швайка вирішив покласти відповідальність за ухвалення рішення на Николенка і Ткаченка.

У результаті за погодженням із колективом було ухвалене рішення відкликати наказ про призначення Олідорта із тим, щоб протягом наступного тижня обов’язки виконував перший заступник директора підприємства Анатолій Рябокінь. Після закінчення цього терміну буде проведено конкурс, на якому Олідорт і Піддубний представлять свої бізнес-плани. І вже тоді буде ухвалене остаточне рішення. 

Олег Николенко (в центрі) так і не зміг зробити Станіслава Олідорта (ліворуч) директором

Олег Николенко (в центрі) так і не зміг зробити Станіслава Олідорта (ліворуч) директором


Це рішення голови Держрибагентства колектив зустрів оплесками.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #14 Водяний 02.11.2017 19:28
Судячи з фотографій, в Ірклієві вже літо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #13 Fisher 02.11.2017 16:48
Цитую Петро:
Рыбак - налоговик, СИпачев - мент... при чем тут рыба???

Манагери керують.
Навіяло з анекдота про ментів і податківців. Що ці особи не можуть нічого ні додати ні примножити, лише відняти і поділити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #12 незнайка 31.08.2014 11:41
Иван-у людей нет денег платить за рыбу а тебе хочется збагачувать Кременчуцьке водоймыще Похресты соби лоба!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #11 Фотограф 27.08.2014 16:27
Цитую Петро:
Рыбак - налоговик, СИпачев - мент... при чем тут рыба???

При том, что поросенка нужно полгода кормить, поить, потом резать, разделывать... а тут сетку забросил и получите балык толстолобика по 120 грн. за кг. Больше чем за мясо
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #10 Петро 25.08.2014 21:05
Рыбак - налоговик, СИпачев - мент... при чем тут рыба???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #9 іван 22.08.2014 23:04
тримайтеся фахівці рибного діла,не допускайте до руля штурвалу неуків
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #8 іван 22.08.2014 23:02
привіт колективу риборозплідника ,так тримайте - директор-це фаховий спеціаліст своєї справи і ви його бачите -це піддубний сергій.з повагою до Вас ветеран рибно господарства,по чесний працівник рибного господарства України І.І.Чернишук
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #7 іван 22.08.2014 22:43
маючи стаж у риборозведенні 46 років,із них яких я був 25 років директором державного рибного господарства і коли пішла приватизація я один із перших не признав її за що мене звільнили,тому що я сказав що це розвал рибної галузі(2000р)ал е це факт,Я зараз маю в оренді ставки, два інкубцеха,дай боже кожному таких показників тоді буде риба і в ставку і в річці.Я хорошо знав Піддубного григорія,який відав даному риборозпліднику своє знання та здоровя і на сьогоднішній день його син це фаховий спеціаліст даного рівня розвитку рибництва його місце - директор Іркліївського риборозплідника ,який може збагатити кременчугське водосховище.Порівняйте полтаварибгосп-ви цього хочите?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #6 житель села 22.08.2014 00:38
Молодці!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #5 Рибалка 21.08.2014 22:39
А ці собі знай ділять посади - це для них головне. При цьому київське начальство призначає на керівні посади абсолютно не компетентних людей, нехтуючи думкою колективу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100