реклама

реклама

Редакцію сайту «Прочерк» поповнила журналістка Юлія Капуш. Нещодавня студентка Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького приїхала до Черкас із села Колодязне, Куп'янського району (Харківщина).

IMG_20240104_143258

У перші години наступу рф 24 лютого її батьки опинилися під окупацією, адже село дівчини розташоване приблизно за 10 км від державного кордону з країною-агресором. Майже через рік Колодязне було звільнено, завдяки українським захисникам.

Окрім журналістики, Юлія захоплюється поезією, пише вірші, а також малює до них ілюстрації. Нещодавно вона створила авторську збірку патріотичної лірики «МИ. ВДОМА.».

IMG_20240104_143013

В основу збірки лягли історії з життя її батьків та односельців, які пережили окупацію:

– Голос батьків у той час я могла почути лише раз на місяць. Навіть тоді, протягом усієї розмови, над ними стояли російські військові з автоматами. Говорили про буденні теми, адже рідні давали мені зрозуміти, що про ситуацію в селі розпитувати не варто. Найбільший біль відчуваєш тоді, коли розумієш, що нічим не можеш допомогти близькій людині. І я почала писати вірші про дім, для розвантаження. Коли Батьківщину звільнили, до них додалися вірші про жахи в окупації. Писала й про важливі події всередині країни.

У журналістиці вона вже рік: готує новини з місця подій, пише матеріали на культурну тематику, адже вважає, що культура – важлива галузь, яка впливає на розвиток громад.

IMG_20240104_143637

Найголовнішою метою в роботі для Юлії є вчасне виконання завдань, якісне збирання та опрацювання отриманої інформації. На її переконання, вимоги висвітлення подій – актуальність, наповненість, лаконічність.

За словами Юлії, сьогодні, як ніколи, треба висвітлювати здобутки та досягнення громад. Саме зараз сильні громади стають надійним тилом для подальшої боротьби за незалежність.

Дівчина розповідає, що тепер завжди на зв'язку з батьками. Ситуація в селі продовжує бути напруженою, але там люди вірять у перемогу України, не покидають свої домівки та допомагають ЗСУ.

– Я пишаюся своїми батьками, хочу, щоб і вони пишалися мною. Журналістика – це про справедливість, відповідальність, та, насамперед, про людей.

Не забуваю знаходити час для творчості, люблю пекти, що теж вважаю творчістю, і пригощати своїми «витворами» всіх навколо, – поділилася Юлія Капуш.

IMG_20240104_142137

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 вміють підібрати 10.01.2024 22:37
Світлина №1 прикольна
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Нова журналістка 07.01.2024 11:04
вже заказала книжку "Потривожене зло", з автографом? Ну шо ж ви там оце так! Берете не роботу без випробувального тесту з написанням рецензії на прочитане.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Отож! 05.01.2024 12:09
Тут навіть не треба бути таким видатним черкаським психологом, як Мамалига.Все зразу видко. ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Reptiloid 05.01.2024 00:23
Вітаю пані Юлію! Нехай щастить на новій посаді 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100