реклама

реклама

З’їли 100 літрів каші та випили стільки ж чаю, 5 разів дісталися до верхівки восьмиметрового стовпа та більше 20 разів піднімали гирю вагою 24 кг черкасці на Масляній. А ще смакували млинцями, билися мішками з соломою та перетягували канат. Наостанок спалили опудало зими. Заходи відбулися 22 лютого у сквері біля облради за ініціативи КП «Дирекція парків», інформує прес-служба КП.


Удень ведучі бавилися з малечею, виступали дитячі колективи. Увечері програма була орієнтована на місцевих силачів. Зокрема, присутні пробували якнайбільше разів «вижати» гирю вагою 24 кг. З десяток сміливців випробували свої сили, та рекордсменом став 22–річний Олександр Отришко, якому вдалося підняти гирю 31 раз. В нагороду він дістав ящик бубликів, якими поділився з дітьми. Участь у змаганні взяв і директор КП «Дирекція парків» Микола Бондаренко, піднявши вагу 18 разів.


По тому молодики виборювали можливість дістати подарунки зі стовпа. Для цього їм необхідно було втримати рівновагу та здолати суперника на слизькій колоді під час бою мішками з соломою. На висотні 8 м на учасників чекали 5 подарунків – ковбаса, фрукти та інші продукти, квитки в кіно від ТРЦ «Любава». Більше десяти черкасців пробували вилізти на стовпа, та більшості вдавалося здолати лише половину шляху. П’ятеро ж щасливчиків зняли свої мішки власноруч. Глядачі активно вболівали за учасників та підбадьорювали їх.

- Я вперше на Масляній, прийшов з друзями, мені тут все сподобалося, - ділиться враженнями 20-тирічний Сергій Вербицький, який першим зміг дістатися до верхівки стовпа.

Упродовж дня збирали кошти на потреби армії в спеціальні скриньки, розташовані біля казанів. Завершенням свята стало дійство з вогнем від театру «Сварожичі» та спалення опудала зими. Присутні висловили сподівання, що вогонь як символ очищення, спалить всі негаразди українців.


- Щиро вдячний всім черкасцям, які відвідали захід та зробили пожертви на потреби військових, - говорить директор КП "Дирекція парів" Микола Бондаренко. - Цьогорічна Масляна була здебільшого святом для малечі. Діти залюбки рухалися, поїдали млинці на швидкість і навіть намагалися "приборкати" стовп із призами. Сьогодні дехто критикує адміністрацію комунального підприємства. Проте, захід відбувся, люди, які на ньому побували, були задоволені й дякували. Не було пиятики та надмірних веселощів. Молодь та діти пили чай та смакували кашею, а дорослі тішилися їхніми посмішками.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100