реклама

реклама

Велопробіг єдності, в якому взяло участь більше ніж 500 велосипедистів, відбувся в суботу в Золотоноші.

  Учасники акції, молодшому з яких (Кирилові Музичуку) всього 9 років, а найстаршим – Володимирові та Оксані Ситник – за 60, виїхавши від центру, промчали золотоніськими вулицями закільцьованим маршрутом.

Крім фізкультурного заходу, в місті цього дня пройшла патріотична акція, яка об’єднала дітей, які читали вірші, літніх виконавців пісень Січових стрільців, юних каратистів і майстрів декоративно-прикладного мистецтва. Велопробіг супроводжували досить екстравагантні ретро-автівки.


За кермом першої із них сидів Геннадій Путинець, воїн АТО, який нещодавно повернувся додому, пролікувавшись після тяжкого поранення.

– Сьогоднішній захід передусім пропагандує здоровий спосіб життя, – розповів журналістам учасник й ініціатор заходу – міський голова Віталій Войцехівський, який у свої 47 років активно займається спортом і є відомим в Україні волейболістом. – Але, враховуючи сьогоднішні реалії, цей пробіг – не тільки фізкультурний, а й благодійний. На майдані в центрі міста проходить ярмарок та збір коштів на потреби воїнів АТО.


На переконання міського голови, такі масові заходи згуртовують громаду міста і приносять реальну користь.

Ідею організувати велопробіг висунула громадська організація «Золотоноша – наше місто», а підхопили її навчальні та культурні заклади, колективи підприємств, просто жителі міста і району. Райдержадміністрація цього разу виступила активним партнером міської влади в організації акції.

– Ми хочемо, щоб у нас із містом усі заходи проходили разом! – наголосив у коментарі «Прочерку» призначений нещодавно голова Золотоніської райдержадміністрації Олександр Лісовий.

– Я впевнений, що за велопробігом будуть й інші проекти – для бігунів, автомобілістів... Ми з районною владою домовилися, що це будуть також і культурно-просвітницькі акції, пов’язані з вивченням свого рідного краю, – зазначив Віталій Войцехівський.


Крім того, за словами міського голови, на поточний рік передбачено реконструкцію центральної вулиці міста, яка включатиме й прокладання велосипедних доріжок. Загалом Золотоноша, що її городяни називають «містом чорнобривців», також є й велосипедним містом. Це помітно по великій кількості роверів біля входів до великих супермаркетів та інших магазинів, велосипедних прикрасах міських сквериків, по великій кількості велосипедистів різних вікових категорій, що роз’їжджають вулицями Золотоноші...


Одним із учасників велопробігу став потужний український бізнесмен Віктор Полозов, голова правління компанії «Алвіго», який заради цієї акції спеціально приїхав із Києва до Золотоноші (поблизу міста, в Антипівці, він має сільгосппідприємство і олійний завод). Віктор Олександрович із задоволенням пересів з-за керма своєї автівки на сучасний велик.


– Дух єдності, який панує на таких заходах, підтримує людину, додає бадьорості, доброго настрою й допомагає відпочити від щоденної праці, – сказав Віктор Олександрович у коментарі «Прочерку». – Та найголовніше, звичайно, інше. Це – не тільки тренування м’язів, але й тренування людського духу, утвердження ідеї єднання, ідеї дружнього плеча. А як нам ця ідея зараз потрібна! Єднатися не навколо якоїсь людини чи якоїсь партії, а навколо Держави Україна!

Один із найменших учасників велопробігу, 10-річний Даня Заруба із Золотоноші, на запитання журналіста «Прочерку» про те, чому він вирішив узяти участь в цій акції, відповів по-дорослому серйозно:

– Велосипедний спорт дуже корисний для здоров’я!

А потім додав і дитяче:

– А взагалі-то, і для себе... Покататися просто. Стомився, але сподобалося дуже!

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100