реклама

реклама

Четверо черкаських хлопців здійснили днями експедицію річкою Рось. Про це у своєму блозі написав організатор Любомир Коломієць, інформує "Нова Доба". Метою було пройти річкою Рось від Богуслава до Корсуня-Шевченківського із загальною протяжністю маршруту в 54 кілометри. Вони це встигли зробили за півтора дня замість запланованих 3-ох. Пересувались хлопці двома SUP-дошками та двомісним надувним каное.


– Усе почалося з моєї ідеї пройти сапом від Сміли до Кам’янки річкою Тясмин, яка успішно провалилась за 15 хв, адже виявилось, що 30% цього маршруту пролягала б не через сам Тясмин, а через городи прибережних сіл, тому що ситуація гирла в багатьох місцях плачевна, – пише Любомир.

Тому вирішили змінити маршрут: Богуслав – Корсунь-Шевченківський.



– Перші 3-4 км ми йшли спокійно, роблячи невеликі зупинки, щоб відкинути водорості від кіля та помилуватися Россю, доки не дійшли до розвилки. Я пам’ятав, коли читав звіт одного з байдарочних клубів, то писалось, що скрізь йти по праву руку, – веде далі Любомир. – Зліва нам здався прохід чистішим і, попри інтуїцію, пішли тудою. За 100 м спіймали перший камінь серед річки під ряскою, вперлись носом в густий очерет і зупинились.

Також непрохідні 300 метрові пороги були в Хохитві, тож довелось робити обхід берегом, потім пішо водою і лише десь через кілометр ми знову повноцінно стали на весла і вже не зупинялися кілометрів 15. Так, ми йшли без упину, аж до восьмої вечора. Швидко почало темніти, тож ми мусили заночувати в селі Москаленки.



Наступною точкою зупинки була батьківщина Нечуя-Левицького – село Стеблів. Там була найбільша наша перепона ГЕС. Тож це був наш орієнтир, тому що в кожного рибака на Росі ми питали: «Скільки км до Стеблова?» І скажу, чим ближче ми були, тим більше стрибав кілометраж: від двох кілометрів до п’ятнадцяти і притому, що відстань між цими рибаками була в 100 метрів. Але ми йшли і йшли, доки на горизонті не побачили золотий купол церкві в Стеблеві. Це надало наснаги і ми гнали несамовито… ГЕС застопорила нас на півтори години: ми оббігали її з усіх боків, щоб знайти обхід. У результаті довелося обноситись за півтора кілометри вбік.

Після цього до Корсуня лишалось 15-20 км, куди екстремали успішно добралися.



реклама

Коментарі  

 
+3 #5   05.08.2015 22:53
А зв'язку "Удай-Сула" зможуть? Живими, з нижньої течії. В пам'ять дідуся, літувавшого там в плавнях кожного Божого літа? Ятері з линами в 3 кіло! Ото й був там - Останній Козак!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #4 123 04.08.2015 15:58
Молодці, ніхто не суперечить.Але й якби ще описали СТАН річки завдяки "роботі" ЗАО "Н....віт", то вжахнулися б і бувалі рибалки.. Основне гирло річки (м. Корсунь-Шевченківський) у р-ні ГЕС можна сміливо назвати засихаючим болотом - уся вода відводиться на турбіни, які включаються тільки з розпорядження "зверху". Вода забрудненя водоростями, піймати карася, якого було незлічити, сьогодні практично не можливо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Черкащанин 04.08.2015 13:09
Молодці, козаки!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Кореш 04.08.2015 11:24
Нормальні хлопці призивного віку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 незнайка 04.08.2015 09:50
а в крым по силь на волах-чекатыму звиту
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100