реклама

реклама

Показати розвиток авто- та мотокросу – ось головна ідея виставки «ветеранів» черкаського спорту. Побувати у вимірі швидкості можна у Черкаському обласному краєзнавчому музеї.

«З історії автомобільного спорту» – перша виставка, що дає уявлення про розвиток автоспорту на Черкащині. Ідея експозиції належить Черкаській Автомобільній Федерації. Вони власне і надали всі матеріали, – розповідає заступник директора з науково-просвітницької та виставкової роботи, заслужений працівник культури України Тетяна Кайдалова.

На виставці представлені унікальні фотографії, що є документальним підтвердженням еволюції черкаського автоспорту. Перші машини, відзнаки, одяг, печатки, реєстраційні книги, секундоміри… Все це органічно поєдналося з сучасними світлинами і утворило єдину картинку швидкісного життя Черкас.

Принадою виставки є її творче оформлення, в центрі якого конкретна людина. Розвиток автоспорту подано крізь призму кар’єри спортсменів Анатолія Колодницького, Володимира Соломенного та Володимира Понєдєльніка. Самі це люди творили і популяризували автомобільний спорт.


Ралі почало розвиватися на Черкащині ще у 60-х роках. Саме тоді Черкащина була осередком проведення чемпіонатів України та СРСР. Пік розвитку припав на 1983 рік. Про автоспорт говорили навіть у школах, організовували гуртки. Нині на Черкащині діють місцеві осередки автомобільного спорту, ралійні клуби, асоціація спортивних журналістів, спілка захисту прав водіїв. Зараз зароджується нова хвиля автомобільного спорту. Цього року проводимо Кубок України «Славутич- ралі», – говорить Президент Місцевого осередку Міжнародної громадської організації Автомобільної Федерації України в Черкаській області «Борисфен» Володимир Понєдєльнік.

 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100