У директора театру - амбітні плани і на цей, і на наступний рік

У директора театру - амбітні плани і на цей, і на наступний рік

У березні 2011 року в Черкасах зберуться театри з різних міст України, які носять ім’я Тараса Шевченка.

Про це розповів директор Черкаського академічного музично-драматичного театру Володимир Осипов. За його словами, до 9 березня у театрі планують поставити виставу за мотивами творчості львівського письменника Богдана Стельмаха «Тарас».

- Уже мною написана концепція, інсценування я доручив режисеру Олександру Дзекуну. Готуємо всі необхідні подання - на Міністерство культури треба творчу заявку на фінансування такого соціального замовлення. Це буде мистецька акція, яку приурочуємо до 150-річчя перепоховання Шевченка, - розповів директор театру.

Також він зауважив, що вже йде підготовка до міжнародного театрального фестивалю «Сцена людства 2011».

- Так, у наступному році ми очікуємо на фестиваль театри із Болгарії, Румунії і Франції, а також Росії і Білорусії. З’явилася надія, що буде менше проблем із фінансуванням – Міністерство культури поставило у план наш фестиваль. Тобто, передбачене фінансування - 30 % від загальної суми кошторису фестивалю. Щодо цьогорічного фестивалю, то в нас на сьогоднішній день залишився борг тільки перед готелем «Росава». Ми до нового року повинні розрахуватися. Тоді Міністерство нічого не виділило, тільки управління культури виділяло кошти. До речі,  в управлінні хочуть, щоб ми в березні провели такий собі перший етап фестивалю. Запросимо в Черкаси українські театри, які носять ім’я Тараса Шевченка, -  повідомив Володимир Осипов.

Театр з литовського Панавежиса - на "Сцені людства"-2009 у Черкасах

Театр з литовського Панавежиса - на "Сцені людства"-2009 у Черкасах

Крім того, він сказав, що у черкаських акторів є можливість навесні 2011 року побувати у Вільнюсі на відкритті пам’ятника Тарасу Шевченку. Нещодавно Володимира Осипова запросили у місто Паневежис як члена журі Балтійського театрального фестивалю.

- Журі було дуже поважне – відомі режисери, критики, професори з Латвії, Литви, Естонії та Болгарії. Я кожному з них подарував невеличке подарункове видання «Кобзаря». І відразу до мене підійшов відомий драматург, режисер і депутат Литовського сейму Юліус Даутартас. Він розповів, що навесні у Вільнюсі буде встановлено пам’ятник Тарасу Шевченку. А я відразу запропонував, що було б доречно якраз на цю подію запросити наш театр із виставою-містерією «Великий Льох». Така ідея Юліусу сподобалася, а він людина дуже впливова, тож ми обмінялися контактами, і можливо наш театр таки побуває у Вільнюсі на відкритті пам’ятника, - сказав Осипов.

До речі, найближча театральна прем’єра очікує на черкащан уже 4-5 грудня. Це буде вистава «Назар Стодоля». Режисера Петра Ластівку запросили з Волинської області. На прем’єру запросять київських театральних критиків, щоб організувати широке обговорення. Зараз у театрі переймаються особливостями реквізиту для майбутньої вистави.

- Хотіли замовити у Черкасах шаблі для спектаклю, то нам загнули таку ціну в тисячу доларів. Довелося домовлятися із харківськими майстрами – сказали, що за 700 гривень зроблять, - розповів «Прочерку» Володимир Осипов.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100