реклама

реклама

Скандал зчинився в оточенні губернатора Сергія Тулуба за час його перебування у відпустці. Під прикриттям так званої «реорганізації» нова очільниця Головного управління з питань внутрішньої політики Черкаської обласної державної адміністрації Валентина Гуляницька розгорнула кампанію зі звільнення досвідчених працівників. Про це «Прочерку» заявив головний спеціаліст відділу у справах національностей та релігій цього ж управління Олександр Туз.

Губернатора інформують про внутрішню політику в управлінні внутрішньої політики

Губернатора інформують про внутрішню політику в управлінні внутрішньої політики

Олександр Туз: «Я один, хто про це говорить»

«Я один, хто говорить про це, а всі інші бояться, – пояснив пан Олександр редакції. – Я ж прийшов сюди з бізнесу і можу піти знову в бізнес». Зазначимо, що пан Олександр є також краєвим отаманом Черкаського краєвого товариства Українського козацтва, генерал-полковником УК. У доповідній губернатору Олександр Туз зазначає: «за п’ять місяців її роботи в даному управління надійшло багато скарг від керівників громадських організацій, у тому числі і від представників українського козацтва. За весь час вона не спромоглася зібрати представників громадськості на наради для ознайомлення з роботою тої чи іншої громадської організації…» незважаючи на те, що «… в області налічується близько тисячі громадських організацій, сто з яких дієві».

Олександр Туз на засіданні колегії Черкаської ОДА

Олександр Туз на засіданні колегії Черкаської ОДА

«Постійно створює ажіотаж», «нервує людей», «лякає усіх звільненням», – так характеризує пані Гуляницьку її підлеглий.

– Працівники управління немов знаходяться на пороховій діжці: не те щось сказав або зробив – і тебе звільнять. Постійно даються дурнуваті вказівки. От приходе начальник (мається на увазі Валентина Гуляницька – ред.) і каже, що негайно треба підготувати якісь документи. Завдання дається «сьогодні на вчора». У неї немає завдань на завтра. Але ж є певний термін виконання роботи: від кількох годин до кількох днів. У той же час вона не збирає і не проводить наради, – розповідає Олександр Туз.

За його словами, працівників змушують працювати понад норми.

– У суботу начальниця каже, що треба виходити на роботу. Я кажу, щоб вона тоді писала наказ з цього приводу. У відповідь: «Я тобі напишу такий наказ, що ти взагалі звільнишся!» От на виборах ми працювали цілодобово, навіть у вихідні, і тоді ж не було жодного наказу… Тобто створені такі умови, за яких неможливо працювати. І це все відбувається при зарплаті у 850 грн. Саме стільки отримує головний спеціаліст. Начальник отримує, звичайно, більше, – наголошує пан Туз.

Більш того, за його словами, звільняючи працівників, пані Гуляницька бере на роботу родичів. «Взяла на посаду начальника відділу, а потім планує на свого заступника двоюрідну сестру», – це вже Олександр Вікторович пише у доповідній голові Черкаської ОДА Сергію Тулубу.

Крайній зліва - отаман Туз

Крайній зліва - отаман Туз

Та найпромовистіше проявила до працівника начальниця своє ставлення, коли Олександр Туз пішов на лікарняний.

– Коли я пішов на лікарняний, на мене заднім числом написали доповідну. Але спершу начальниця сказала, щоб я і не думав лягати в лікарню, бо «роботи багато». Але я ліг. Вона подзвонила до Брожика (Володимир Брожик є начальником Головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф ОДА – ред.), він дав команду в лікарню, і коли я лежав під капельницею, то зайшов лікар, забрав капельницю і сказав, що ми тебе виписуємо, бо поступила така команда. Я декілька днів ходив в обласну лікарню на консультацію і тоді аж мене поклали в міську лікарню. Я звернувся до неї (мається на увазі, пані Гуляницька – ред.) і запитав, для чого, мовляв, було давати команду, щоб мене виписали і чи є в неї совість? А вона відповіла, що команд ніяких не давала, а якби захотіла, то мене б і з цієї лікарні виписали.

За словами Олександра Туза, пані Гуляницька – людина команди екс-губернатора Вадима Льошенка. Він переконаний, що поки приїде з відпустки губернатор, «вони тут накерують», «поки губернатора нема, тут повний бардак робиться».

 Валентина Гуляницька: «Все це брехня!»

Гуляницька: Багато людей самі вирішили піти

Гуляницька: Багато людей самі вирішили піти

У свою чергу, Валентина Григорівна у розмові з «Прочерком» щодо її підлеглого повідомила, що всі звинувачення на її адресу від пана Туза – «брехня».

– На нього ще до того, як він ліг у лікарню, було написано багато доповідних. Крім того, він каже, що на сьогодні він у лікарні, але відповідних документів не надає. Тому, очевидно, він буде звільнений за прогули. Він приносив вже лікарняний, що оформлений неналежним чином. За це його вже можна було звільнити. Та ми віддали лікарняний, щоб людина дооформила», – запевнила Валентина Гуляницька, зазначаючи, що у неї немає до свого підлеглого упередженого ставлення.

За словами пані Валентини, Олександр Туз прийшовши на роботу в облдержадміністрацію, «розповідає всім, що прийшов сюди рівно для того, щоб просидіти 10 років на державній службі і заробити державну пенсію, не пропрацювати, а просидіти».

– Коли я прийшла на роботу в управління, відбувалася реорганізація. Всі повинні були писати заяви на звільнення. А тоді немов знову бралися на роботу. Багато людей самі вирішили піти, – пояснює пані Валентина.

За словами ж працівниці з відділу кадрів, яка була присутньою при розмові, попередження про звільнення отримали 29 працівників управління. За власним бажанням звільнилися 12 осіб. Інші призначені знову на роботу.

– Стосовно здоров’я пана Туза, то я його попередила, що на лікування йому не треба йти, треба сідати за стіл переговорів і вирішувати якесь питання. Це відбулося після того, як він погрожував своєму безпосередньому керівнику. А щодо доповідної пана Туза губернатору, то не знаю чи читав її Сергій Тулуб, але знаю його реакцію на інший вчинок Туза. Справа в тому, що Олександр Туз зробив собі візитки, де представляється моїм заступником. Насправді посада пана Туза – «головний спеціаліст у справах національностей та релігій». Одна з таких візиток потрапила до губернатора. Зараз цим займається антикорупційний відділ. Щодо звільнених працівників, то не усі відповідали нашим вимогам. І останнє – щодо зустрічі з керівниками громадських організацій. Я з ними зустрічалася. Але у себе в кабінеті, а не десь в залі, не робила з цього шоу. От лише з Тузовими козаками я не зустрічалася. Він їх називає сотнею. Але там може з десяток набереться… – наголосила Валентина Гуляницька. – А взагалі, Олександр Туз сам собі шукає проблеми. Як може підлеглий ходити і розказувати про мене таке. Це порушення етики державного службовця. Тож його можна вже за це звільнити, згідно чинного законодавства!

реклама

Коментарі  

 
-4 #67 Детектор 25.12.2010 00:30
Цитую Людмила:
Я не розумію чому "Прочерк" розміщає нікчемну заяву "голови засідання", яка не підтверджується ніякими фактами

Цікаво: "Людмилу" Елеонорою звуть чи Валентиною? ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #66 Каспаров 24.12.2010 23:11
Цитую громадяни Черкас:
МИ -ЗА Туза!

А хтось - за короля або валета ;-) Елементарна гра в підкидного дурня,панове?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #65 Эллочка 24.12.2010 10:43
Кто знает, какая зарплата у начальника Главного управления внутренней политики?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #64 Психоаналитик Громадянину 23.12.2010 16:58
А мы, здоровая часть населения, против вас всех!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #63 громадяни Черкас 23.12.2010 15:11
Ми не за Гуляницьку і не за Левицьку, ми за Туза!Хіба не зрозуміло?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #62 Людмила 23.12.2010 14:06
Я не розумію чому "Прочерк" розміщає нікчемну заяву "голови засідання", яка не підтверджується ніякими фактами, а моє повідомлення про екс-начальницю *** в Черкаській області, яку попросили звільнити місце за систематичне вживання алкоголю на робочому місці, вже другий раз не розмістив. Чи "прочерку" і Гуляницькій правда в очі коле. Ганьба такому майданчику чесних дискусій,тому що моє повідомлення було написано в коректній формі і правдиво
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-15 #61 Прохожий 23.12.2010 13:45
Гуляницкую, после такой раскрутки, - в меры или нардепы! Какая популярность, какая харизма!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #60 громадяни Черкас 23.12.2010 13:08
На майдані,( в ОДА) революція іде.
Нехай, Туз, усі гукнули, за отамана буде!!!МИ -ЗА Туза!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #59 Голова засідання 23.12.2010 12:46
Цитую Секретар засідання:
Ну, що ж, підведемо підсумки.Хто - ЗА?! Прошу проголосувати.

Голосую за те, щоб визнати словесну перепалку Гуляницької і Левицької під десятками ніків з боку кожної пустопорожнім потрясанням повітря, яке ніяк не додасть шансів перед Тулубом ні Гуляницькій - втриматися у кріслі, ні Левіцькій - повернутися в нього!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-18 #58 Секретар засідання 23.12.2010 11:12
Ну, що ж, підведемо підсумки.Після всього вище і нижче сказаного висновок напрошується один:пані Гуляницьку-Геть! із крісла начальника ГУВП, а пану Тузу винести народну подяку і аплодисменти за сміливість казати правду!!!Хто - ЗА?! Прошу проголосувати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100