реклама Делікат

фото - архів МНС України

фото - архів МНС України

Увечері понеділка, 25 квітня, в Уманському районі на 195 км автодороги Київ-Одеса відбулось зіткнення вантажівок «МАЗ» та «IVECO». Останній рухався в попутному напрямку та перевозив 2 цистерни з аміаком по 20 м. куб. кожна. Про надзвичайну подію інформує прес-служба УМНС в Черкаській області.

Від удару одна автомобільна цистерна, що знаходилася на причепі, зірвалася з кріплення і скотилася у кювет. Внаслідок ДТП відбулось пошкодження її зливо-наливної арматури та стався викид у повітря аміаку обсягом 20 м. куб.
Пригода сталася за 10 кілометрів від Умані та за 3 кілометри від села Краснопілка, де проживає близько 800 чоловік. Вітер спрямував аміачну хмару в напрямку цього села. Внаслідок підвищення в межах населеного пункту концентрації аміаку в повітрі до 14-24 мг/м куб. (граничнодопустима концентрація становить 20 мг/м куб) було оголошено хімічну  небезпеку. 50 місцевих жителів із крайніх будинків евакуювали у безпечне місце.

Для захисту населення фахівці МНС поставили спеціальну водяну завісу, яка осаджувала та розводила аміачну хмару до безпечної концентрації. Концентрація аміаку у повітрі постійно контролювалася спеціалістами районної санітарно-епідеміологічної станції.
На місці аварії впродовж чотирьох годин у спеціальних захисних костюмах працювали чергові караули Уманського та Маньківського районних відділів Управління МНС області. Всього 14 рятувальників та 3 одиниці спеціальної техніки. Для підвозу на місце води були задіяні 2 трактори з цистернами з села Краснопілка.
Під час проведення робіт, рух по трасі було перекрито співробітниками Уманського РВ та ДАІ УМВС
На місці аварії знаходилось керівництво Уманської районної державної адміністрації.

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Бездельник 26.04.2011 17:40
Державні екологічні інспекції на чолі із Павлом Матвеєвим (доречі донецьким шахтарем)на сьогодні не доцього, тому що в цій ситуації баблом не пахне і тому такими питаннями вони не займаються....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 ANNA 26.04.2011 16:33
Якби наші екологи займались своєю роботою, то могли б прокоментувати дану ситуацію.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Борис 26.04.2011 13:06
Не схоже це було на аміак-ніякого запаху,хмара стелилася по землі,а аміак легше за повітря.Більш за все -рідкий азот,хоча на цистерні писалось Аміак.Скраплений газ. Очевидець післяаварійної ситуації 19.56 та 20.26.Є відео з регістратора
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100