реклама
Sucurity Police

реклама

Прес-секретар Президента обіцяє реагування на кожен факт тиску на журналістів

Прес-секретар Президента обіцяє реагування на кожен факт тиску на журналістів

Національна Спілка журналістів України (НСЖУ) заявляє про факти утиску ЗМІ і журналістів, і готова обговорити цю проблему з главою держави.

"Якщо Ви готові почути 18 тисяч членів Союзу, секретарі НСЖУ готові зустрітися з Вами, аби детальніше обговорити ситуацію", - сказано у відкритому листі гoлови НСЖУ Ігоря Лубченка на адресу Віктора Януковича, повідомляє «Інтерфакс Україна».

У листі сказано, що Янукович у своєму зверненні з нагоди Міжнародного дня свободи преси закликав навести конкретні приклади порушень у державі свободи слова і пообіцяв відреагувати на них.

"Взагалі-то під час Вашої президентської каденції ми не раз мали намір достукатися до Вас з приводу хворобливих проблем української журналістики, але, на жаль, конкретних зрушень не побачили. Тому зробимо нову спробу", - підкреслив Лубченко.

У своєму листі він навів одинадцять фактів, які на думку НСЖУ, свідчать про порушення у сфері свободи слова. Зокрема, наводяться приклади припинення трансляції популярного черкаського незалежного телеканалу Антена-плюс оператором Воля; звільнення на вимогу голови Черкаської обласної держадміністрації Сергія Тулуба генерального директора обласної державної телерадіокомпанії Михайла Калиніченка; звільнення Володимира Глядаченка з посади директора Нікопольського КП Телерадіокомпанія Південна зірка.

"У листі наведені не усі факти утиску ЗМІ і журналістів - їх, на жаль, значно більше. Ви не раз підкреслювали роль вільної журналістики у розбудові цивільного суспільства. І в цьому ми з Вами єдині", - підкреслюється у листі.

"Ми розслідуватимемо кожен з фактів, наведених у листі до Президента, і проінформуємо громадськість про вжиті заходи", - сказала прес-секретар Президента Дарка Чепак у понеділок.

 

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Горгона 31.05.2011 18:52
Все ясно.Розберуться "об"єктивно", Антенна запрацює в звичному режимі, Калініченка повернуть на гендиректорство , Уздеміра звільнять, губернатора теж... Чекаємо торжества справедливості. Бо ж сам Президент розбереться в цих неподобствах! А це вам не оди Тулубу присвячувати. Країна чудес !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Знайка 31.05.2011 15:52
Калініченко вже скоро зліпить із себе великомученика, а там і до лику святих недалеко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #2 сеня 31.05.2011 15:18
А кто сказал что Атенна непопулярный местный канал? Или экспо-ТВ популярнее?
Власть Тулуба вкрай озверела.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 А судьи кто 31.05.2011 07:24
Ладно уж - "независимой" назвали "Антенну". Но кто такой этот Лубченко, чтобы лепить к "Антенне" еще и приставку "ПОПУЛЯРНЫЙ телеканал"?! Думаю, для ознакомления с вопросом по сути Дарке Чепак начинать нужно именно с этого вопроса.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100