реклама

реклама

«12 липня о 17.00 запрошую на відкриття ювілейної виставки мого батька Миколи Теліженка "Коло Миколи". Можливість отримати естетичну насолоду від прадавнього мистецтва витинанки. Виставка буде проходити з 12 липня по 12 серпня у Національному музеї Івана Гончара. Будемо раді вас бачити», - так на своїй сторінці у мережі Facebook написала донька митця, відома дизайнерка Олеся Теліженко.

Микола Теліженко здійснив справжній прорив у розвитку витинанки, піднявши її від хатнього рукомесла до образотворчої монументальності. Фаховий митець, що чудово володіє тонкощами композиції, ритму, символіки, маючи розвинену фантазію, він створює в техніці витинанки серії полотен, в яких вирішує складні історичні теми: «Холодний Яр», «Велесові перевесла», «Трипільські ритми», та інші.

Вперше ювілейна виставка була презентована весною в Черкасах

Вперше ювілейна виставка була презентована весною в Черкасах

З фотосесії колекції "Таткова витинанка"

З фотосесії колекції "Таткова витинанка"

Дизайнер українського одягу Олеся Теліженко поклала прадавнє мистецтво витинанки в одну із своїх відомих колекцій «Таткова витинанка».

Для Миколи Теліженка немає технологічних обмежень в роботі: однаково віртуозно він володіє ножицями, різцями, долотом, рванням, морщенням, застосуванням кольорових підкладок та накладок, залежно від того, чого потребує вирішення задуму.

Виставка експонуватиметься в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» за адресою: вул.Івана Мазепи, 29

Триватиме з 12 липня по 12 серпня 2011 року

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 Патріот 11.07.2011 17:58
Щирі співчуття Олесі, в зв язку зі смертю чоловіка Зайченка Руслана...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100