реклама

реклама

Настоятель Канівського Успенського собору, Благочинний Канівського округу протоієрей Георгій Поштовий здійснив панахиду за загиблими. Фото з сайту kaniv.net

Настоятель Канівського Успенського собору, Благочинний Канівського округу протоієрей Георгій Поштовий здійснив панахиду за загиблими. Фото з сайту kaniv.net

На Черкащині перепоховали останки 28 бійців віком 18-20 років. Церемонія перепоховання відбулася на канівському Пагорбі Слави.

Молебню за загиблими відслужив протоієрей Георгій Поштовий.

– Вшановуючи пам’ять невідомих героїв Букринського плацдарму, ми маємо пам’ятати, що більшість з них – напевне з Черкащини, адже на цей плацдарм було мобілізовано дуже багато людей зі звільнених навколишніх населених пунктів лівобережної України. На честь загиблих на теренах України і Шевченкового краю стоять обеліски, біля яких лежать живі квіти пам’яті, – зазначив під час виступу голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб.

Битва на так званому «Букринському плацдармі», що відбулася 1943 року, забрала життя багатьох бійців. 3316 осіб поховано у братській могилі села Балико-Щученка, де споруджено меморіальний комплекс Букринського плацдарму, ще декілька тисяч знайшли вічний спокій у братській могилі села Ходорів, що на Київщині. А багато залишилося лежати у безіменних, стертих з обличчя землі, нашвидкуруч облаштованих могилах довколишніх круч та яруг. Одну з таких братських могил і було виявлено волонтерами громадської організації «Закінчимо війну». При хлопцях не було знайдено нічого, що могло б допомогти встановити їх особи. Вдалося встановити лише вік бійців.

По завершенню заходу Сергій Тулуб розповів, що сьогодні провадиться робота по створенню пам’ятника перепохованим героям, який має вписатися в уже існуючий меморіал канівського Монументу Слави, повідомляє офіційний сайт Черкаської ОДА.

Нині у Каневі проживають 80 учасників бойових дій у Великій Вітчизняній війні, з них – 13 жінок. Попри поважний вік багато фронтовиків віднайшли змогу прийняти участь у церемонії перепоховання героїв Дніпра. Наймолодшому з канівських ветеранів війни сьогодні – 80, найстаршому – 95 років.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100