horoshhko Швидкість, із якою знищують зелені насадження в обласному центрі, Партія Зелених України в Черкаській області вважає екологічним геноцидом, оскільки від екологічної ситуації залежить якість життя черкащан.  З  численних звернень громадян можна зробити висновок, що при керівництві Сергія Одарича містом  черкащани не відчули покращення загального екологічного стану міста та цілком незадоволені нововведеннями міського голови щодо знищення каштанів на бульварі Шевченка.
Загальноєвропейську норму кількості зелених насаджень на одного міського жителя ніхто не скасовував – вона становить 25 квадратних метрів зелених зон. Для черкащан цей показник став катастрофічно малим. Тому для нас дороге кожне дерево. Особливу увагу слід звернути на вікові, старі дерева. Тополі, каштани, липи – є незамінними фітонцидами, вони виробляють найбільше біологічно активних речовин. Крона однієї деревини здатна забезпечити киснем близько 200 осіб. Крім того, вони поглинають пил, приглушують шум. Середня концентрація пилу  в повітрі, де ростуть дерева, на 33,5 відсотка менша, ніж на відкритій місцевості, а шум стає тихішим у 4-5 разів. Як почесні довгожителі, дерева зберегли імунітет до міського забруднення повітря…
Сергій Одарич  проводить екологічний терор у місті за принципом «Немає дерева – немає проблеми». Замість того, щоб лікувати, підживлювати, оберігати дерева, які є гордістю Черкас, мер свідомо знищує їх під виглядом «хворих, сухих, аварійних».
У Німеччині, як приклад, прокладаючи залізниці чи автомобільні дороги, відводять їх у бік, якщо на шляху росте дерево.

Отже, виходячи з вищесказаного, пропонуємо:
•    Накласти мораторій на вирубку зелених насаджень у місті Черкаси.
•    Міській раді розробити загальноміську схему озеленення міста.
•    Розробити програму поліпшення екологічного стану атмосферного повітря в місті Черкаси.
•    Створити цільову програму оснащення комунального транспорту системами зменшення вмісту забруднюючих речовин у вихлопних газах.

Ніна Хорошко, голова Черкаської обласної організації Партії Зелених України

* Відкрите звернення до голови Черкаської облдержадміністрації С.Б. Тулуба, черкаського міжрайонного прокурора І.В. Лута, черкаського обласного екологічного інспектора М.Г. Клименка

реклама

Коментарі  

 
+9 #21 Оксана Колісник 27.01.2012 22:31
Цитую хФома:
Вам писать лично ? Упаси меня господь!!!
Баба з возу, як кажуть...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #20 хФома 26.01.2012 20:17
Вам писать лично ? Упаси меня господь!!!

Может кстати Вы подскажете где у троллейбуса выхлопная труба? А то Зеленые тупо морозятся.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #19 Оксана Колісник 26.01.2012 12:26
Цитую хФома:
Оксана Колісник, людей не смешите!
Шановний (-а), я була абсолютно свідома наслідків мого відкритого спілкування з читачами. Тому не витрачайте сил на кпини, видумування образ і т.п. Спрямуйте свій творчий потенціал в мирне русло. На моє глибоке переконання, що, власне, в є мотивом моєї тут присутності, усі проблеми можна обговорювати спокійно, без "наїздів", агресії. Ні в кого (ні в мене, ні у Вас, ні у Одарича, Тулуба - далі продовжуйте самі) немає ліцензії на істину в останній інстанції. Думаю, що Ви цього не будете заперечувати. І наостанок. Не ганьбіть себе згадками про моє особисте життя.Воно Вам треба? Якщо хочете долучитися до мого оточення - okolisnyk@gmail .com Прошу з питаннями і справжнім ім'ям. До речі, на жодне з 5,здається, пропозицій написати мені особисто ніхто не відгукнувся. Можете стати першим сміливцем (-ицею):)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #18 Крайний левый 26.01.2012 12:08
ПЗУ и заодно искать выхлопную тубу в троллейбусе!!!! !!!! Я второй день под столом от смеха.

"щоб не приходили в голову безглузді ідеї" - это Вы про Хорошко и Ко??? :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #17 ПЗУ 25.01.2012 19:38
КРАЙНІЙ ПРАВИЙ-ЛІВИЙ!Цільові програми,схеми міста-це чималий шматок роботи,якою мають займатися виконавчі структури(отрим ують же зарплатню),щоб не приходили в голову безглузді ідеї- виключно на знищення оточуючого середовища.Є кого залучати до співпраці-ніхто не відмовить : науковці , професіонали в сфері довкілля,громад ські організації...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #16 sh239k25 25.01.2012 18:10
Гарри Потер это Черкасский дракон.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #15 хФома 25.01.2012 17:16
Оксана Колісник, людей не смешите! Тут раз 5 спрашивали где Вы еще кроме Прочерка печатаетесь представляясь журналистом. Вы в кусты!!! На простой вопрос ответить не можете а все туда же. Читая коменты исходящие из под вашей руки понимаешь, кроме тупой ненависти ко всем, причем не только к властям а ко всем, в буквальном смысле слова, начинаешь понимать что у вас не все так гладко в личной жизни скорее всего, или в Вашем окружении!!!
" Человек делает окружение!" Слышали про такое? :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #14 Оксана Колісник 25.01.2012 14:20
Цитую Крайний левый:
Пани Хорошко, куда вы делись? Что же на вопросы не отвечаете? Народ хочет знать...
Це хто тут "народ" ? Га? Народ, колего, колись сказав, що іноді один "лівий" (назвемо його так) стільки питань ставить, що й... Ну далі Ви знаєте.
Цитую Крайний левый:
Или Вы как и Оксана Колесник - "А поговорить?" :-*
А чому б і ні? Я вважаю, що розробка цільової програми поліпшення стану атмосферного повітря в Черкасах річ цілком актуальна. Можна було б запросити всіх зацікавлених і попрацювати разом. Навіть з "крайніми лівими", якщо вони до чогось здатні:) То як?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #13 Mardo 25.01.2012 13:37
Перестаньте самі себе карати.Всі ми винні.Було видно по першому мерству хто такий Одарич.
Захотіли ще раз-маємо результат.
Далі буде гірше.
Але він має на те право-йому доручила місто громада Черкас.
Амінь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #12 Крайний левый 25.01.2012 10:01
Пани Хорошко, куда вы делись? Что же на вопросы не отвечаете? Народ хочет знать когда Вы и ваша партия сможет
"• Розробити програму поліпшення екологічного стану атмосферного повітря в місті Черкаси.
• Створити цільову програму оснащення комунального транспорту системами зменшення вмісту забруднюючих речовин у вихлопних газах"

И еще , у города комунальный транспорт это троллейбусы, надо будет сегодня поискать у них выхлопную трубу из которой газы выходят, отработанные!!! :lol: :lol: :lol:



Или Вы как и Оксана Колесник - "А поговорить?" :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100