943129_526281380765876_600934214_n Я довго вирішувала, чи писати цей пост. Просто це відбувається часто, і чи є сенс звертати увагу, чи можливо достукатися до когось і чи змінить це хоч що-небудь?! Учора увечері на пляжі біля нашого будинку загинув молодий чоловік. Рятував 7-річного сина, а сам потонув.

Пляж - живописне місце, узбережжя Дніпра, великий житловий масив. Для людей, яким так хочеться освіжитися і відпочити біля води, є ресторан, спортивні майданчики, чистий пісок, вода.

Але, чи безпечно плавати в цій воді - відповіді на це питання немає.

У минулому році біля входу на пляж висіли таблички "Купатися заборонено!". Людей це не зупиняло. Цього року табличок немає. Але у пляжу і зараз не все ок з документами. Рятувального поста тут немає. Зате є ресторан, жива музика, спортмайданчики, і сервіси, які урізноманітнюють відпочинок на воді. Наприклад, прокат катамаранів. Можна поплавати по затоці, помилуватися красотами Дніпра і островів.

Чи контролює це взагалі хто-небудь, які гарантії безпеки?

А чи ставить хтось ці питання з людей, які сідають в ці катамарани? Людей на цьому пляжі завжди багато, сюди приїжджають спеціально, в'їзд з вулиці перед нашим будинком забитий машинами.
На пляжному комплексі життя вирує: зайняті всі столики, де їжа, напої, кальян, жива музика. Є все! Крім дозволу купатися, рятувальників, і елементарних заходів безпеки.

І сьогодні тут потонув молодий чоловік, який вирішив покататися на катамарані з сином.

Ревуча машина реанімаційної швидкої, яку ми бачили біля дому, мчала туди. За хлопчиком... Пишуть, що його життя в безпеці. Тіло батька вже діставали водолази.

Як таке взагалі можливе?

Пам'ятаю наш катамаранний експіріенс на бюджетному курорті на Чорному морі, де нас в буквальному сенсі впихнули в жорсткі і жахливо незручні рятувальні жилети. Але по-іншому було ніяк. Ще пам'ятаю дівчинку з нашого пансіонату, яку на швидкості викинуло з "банана" в море, але це виявилося просто веселою пригодою - тому що ця дівчинка, як і всі ми, теж була в цьому жахливо незручному жилеті.

На цей пляж Живчик у Черкасах, де немає взагалі нічого для безпеки - так, ми туди ходили. Бо він поруч із домом. Ходили освіжитися, поплескатися біля берега, і дивуватися людям, які далеко запливають і сідають на ці катамарани без рятувальних жилетів, яких там немає. І саме сьогодні 24 червня, ми вперше за це літо туди не пішли...

...Знаєте, що мені це все нагадує? Так. Наш коронавірусний карантин! Природі абсолютно начхати на нас і наші життя. Купання в будь-якій відкритій водоймі - небезпечне. А якщо цього не розуміти і ніяк не готуватися - небезпечне стократно. Ріка Дніпро чудова, але їй байдуже - хто ти, скільки тобі років, і скільки людей тебе любить. Якщо захлинешся, ти швидше за все потонеш.
Ми прекрасний народ. Але якщо нам начхати на елементарні норми безпеки, ми будемо тонути, заражатися коронавірусом і вмирати. І проклинати злісний карантин, оце дурне соціальне дистанціювання і жахливі незручні маски. Без них же краще, авжеж!. Як і без тих твердих незручних жилетів ...

Тетяна Єщенко, черкаська журналістка

*Допис із «Фейсбук»

реклама

Коментарі  

 
-3 #2 Зінченко 27.06.2020 12:17
...отже, в воді теж є коронавірус, тобто купання може спричинити ризик зараження???????????? щось мабуть переборщили, згадуючи вірус при будь яких обставинах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 добкин 26.06.2020 10:18
Все абсолютно верно написано в статье, как минимум на 7-летнем ребенке жилет должен был быть! И если отец этого не понимал, садясь на катамаран, то и поплатился за это, еще хорошо, что ребенка откачали. За корону тоже все верно - все в наших руках, но большинство надеется на "авось" и "пронесет", мол оно где-то там, а мы здесь. Только после заражения наши люди начинают кусать локти, что элементарная маска или мытье рук после магазина могли все эти неприятности легко предотвратить
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100