Бути депутатом Верховної Ради ніколи не було для мене самоціллю. В 1994 році я також не прагнув бути депутатом, просто так вирішили люди – і виробничі колективи, і керівники сільгосппідприємств, представники Чорнобаївського району. Дискутувалося, кого висувати – чи мене, чи представника влади. Люди сказали, що я повинен іти. Я виконав їхню волю і сумлінно відпрацював у Верховній Раді 4 роки. На моєму рахунку і подані законопроекти, і участь у роботі комісій, в тому числі конституційної, і прийняття Конституції. Особливо суттєвою була моя участь у прийнятті закону про місцеве самоврядування…

Вдалося провести системні закони по підтримці сільгоспвиробника, однак вони, на жаль, повню мірою також не працюють.

Я відпрацював добросовісно, мав змогу залишатися в Києві, мені пропонували не одну солідну посаду, але я повернувся в господарство. Волею обставин став головою Чорнобаївської райдержадміністрації. Також пропонували тричі посади заступника голови облдержадміністрації, однак я знову ж таки відмовився.

Цього разу балотуватися мене змусило те, що я не бачив жодної постаті, яка реально буде працювати на законодавче поле в нашій державі і конкретно працювати на виборчий округ. Те, що зараз одна людина заявляє про свої дії, то це зроблено за бюджетні кошти. А я завжди казав, говори про те, що ти зробив, якщо зробив це за свої гроші.  Інші мали змогу і були при владі, але, на жаль, потратили час у чварах і конкретно в області, окрім «Золотої підкови», яка справді стала для бюджету золотою, нічого не робили. Тому я вважав, що міг би найбільш повно виражати інтереси округу. Однак у процесі вже виборчої роботи я зіткнувся з деякими моментами. Насамперед, вони полягали в тому,  що люди вже зневірилися в усіх політичних силах. А по-друге, я побачив ту кількість проблем, які ставлять люди в окрузі, що зрозумів одну річ: сам нічого не зробиш. Сподіватися на те, що підуть бюджетні потоки? Але за них багато не зробиш. А в людей цілий ряд проблем, і вони не хочуть чекати. Зараз є конкретні потреби: у школі старі вікна, немає посібників, у дитсадках немає іграшок, немає опалення. Є багато вулиць, які потребують ремонтів, а в бюджеті на це коштів немає… У процесі зустрічей з людьми виникали й інші питання – надання допомоги на лікування, навчання дітей… На жаль, бюджету нашої корпорації на вирішення цих потреб не вистачить. Таких бюджетів треба дуже багато.

В мене виникло розуміння того, що тут один у полі воїном не будеш. Іти на обіцянки, виконати один зі ста запитів, а решті пообіцяти, мовляв, вирішимо після виборів, я не захотів.  Бо завжди говорив відверто, нікому не обіцяв манни небесної. Обманювати людей я не хочу. Тому давно я намагався знайти контакт з іншими депутатами, щоб виробити план спільних дій. Але, на жаль, мені не вдалося ні з ким, хто працював в окрузі, знайти спільну мову.  Потім відбулася зустріч з Володимиром Зубиком. Відверто кажучи, я зустрів його насторожено, через те, що в пресі було багато негативної інформації.  Утім, ми поговорили, з`ясували позиції. Мене цікавив його підхід до вирішення багатьох питань. Виявилося, що в нас багато спільних поглядів на розвиток економіки, аграрного сектору, медицини, освіти та багато іншого. Коли ми перейшли до питань округу, дійшли до такого висновку, що він може вирішити більше проблем, ніж можу вирішити я. Однак самому йому теж буде досить важко. Тож ми дійшли висновку, що варто об`єднати зусилля. Ми не будемо ворогами, не будемо суперниками, а станемо союзниками. Враховуючи, що Володимир Зубик молодший, фінансово більш спроможний, боротьбу продовжить далі він.  Я ж завдяки нашій співпраці зможу доводити до Верховної Ради, Уряду ті питання, які стоять перед сільгоспвиробником і жителем села.  А ходити показувати, хто кращий, а хто гірший – не для мене. Хто б що не говорив, але ні про яку плату мови не велося і не ведеться. Бо я ніколи не торгувався. Для людей найбільш важливо – чим кандидат може їм допомогти. І я вважаю, що Володимир Володимирович має для цього більші можливості.

Петро Душейко, почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району»,

до 15 вересня – кандидат у народні депутати по одномандатному виборчому округу № 195

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100