Основною причиною ракових захворювань є психо-емоційний стрес. Захворювання починає розвивається, коли людина або хронічно знаходиться в стані стресу, або переживає раптовий сильний психологічний удар, що ламає її внутрішню стійкість.

Через це відразу падає імунітет. Крім того, у стресових ситуаціях виділяються речовини, які знищують ті клітини, що повинні вбивати ракові. З часом настає момент, коли організм починає захищати пухлину, а не боротися із нею.

Такий стан складно лікувати. Тому, якщо двічі на рік проходити медичний огляд, можна виявити пухлину, яка ще не сформувала своєї судинної системи. У такому разі імунітет її поборе.

Потрібно створити нормальні умови для того, щоб ракова клітина самознищилась, а не боротися проти неї, як проти ворога. Зараз медики вдаються до неправильного підходу, роблячи операцію. Якщо не змінити спосіб життя, через певний час рак з’явиться знову. Людині самій потрібно знати, як потрібно харчуватися, скільки рухатися та як навчитися штучно знімати стрес. Раніше таких проблем не було, тому що стрес знімали священики в церквах. Зараз люди можуть жити з психологічними проблемами все життя.

Для профілактики ракових захворювань потрібно навчитися бороти стрес будь-якими способами: відвідувати церкву, медитувати, рухатися, дихати. Дотримуватися спеціальної дієти, не вживаючи продукти, що стимулюють вироблення гормонів (копченості, солоні страви, солодощі тощо). По-третє, рухатися, тому що гормони «горять» у м’язах. Жінкам, щоб уникнути раку молочної залози, потрібно якщо не лягати спати о 22.00, то хоча б лежати в темній кімнаті, щоб виділився «гормон спокою» мелатонін.

А ще утримуватися від семи смертних гріхів – переїдання, блуду, гніву, зневіри, печалі, словоблудства та гордині.

Володимир Передрій, працівник інституту біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України

* коментар під час презентації в Черкасах Всеукраїнської громадської організації жінок-інвалідів «Донна»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Анастасія 15.08.2012 11:36
Останнє твердження - найголовніша профілактика раку. Чим позитивніше ми сприйматимемо навколишній світ, тим менше негативу світ надсилатиме нам.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100