У своїй депутатській діяльності я завжди багато часу приділяю зустрічам з громадами і трудовими колективами. Заради ефективності своєї роботи прислухаюся до людей, дізнаюся, що їх турбує. Я не маю наміру займатися в окрузі великою політикою. Я вирішую ті проблеми, які хвилюють людей. У своїй нинішній і майбутній депутатській діяльності я визначив певні пріоритети, головний із яких - «Здоров’я нації». У нашій країні інвестиції сприймають виключно як гроші чи кредитні ресурси. А я пропонуватиму ще й інвестиції у здоров’я черкащан. Пропонуватиму проект створення мережі дитячих секцій, дитячих клубів, дитячих і молодіжних центрів здоров’я. Маємо розуміти, що тільки здорова нація може просувати державу вперед, тільки здорові черкащани можуть жити повноцінним життям, відроджувати економіку, годувати свої сім’ї і виховувати дітей. Тому здоров’я черкащан – це ключ для будь-яких соціальних ініціатив.

Досить тривалий час я співпрацюю з Черкаським обласним кардіологічним центром. Я був ініціатором міжнародного семінару, присвяченого запровадженню найсучасніших технологій у лікуванні серцево-судинних захворювань. Нині черкаська медицина в плані кардіологічної допомоги – одна з найкращих в Україні. Крім цього, є ціла низка проектів, які можливо реалізувати на Черкащині без суттєвих витрат з бюджету чи коштів громадян. Це і первинне медичне обстеження з метою виявлення ендокринних захворювань, цукрового діабету, сколіозу. Це і проведення акції «Стоп інсульт», благодійна допомога ліками через Червоний хрест, створення мережі сільських аптек, поліпшення матеріально-технічного забезпечення сільських фельдшерських пунктів та амбулаторій.

Реформування медичної галузі є спільним завданням влади, громади та медиків. Нещодавно до мене звернулася канівська влада з приводу завершення реконструкції Канівської районної лікарні. Фінансування у державному бюджеті на це передбачено, а от терміни перерахування коштів такі, що завершити будівництво в цьому році неможливо. Тому я особисто зустрівся з міністром фінансів, аби з’явилася можливість отримати кошти протягом третього кварталу цього року.

Крім цього, однозначно в окрузі буду займатися питаннями розвитку дітей – військово-патріотичним, фізичним вихованням. Ініціюватиму проведення дитячих олімпійських ігор на Черкащині. Я вже організував подібні змагання на Харківщині та Вінниччині, і, мушу сказати, вони стали популярними серед дітей та молоді. Головна їхня мета – підвищити рухову активність дітей шкільного віку. Адже гіподинамія має колосальний вплив на їхнє життя і здоров’я. Переконаний, що кожне село повинно мати свій стадіон та зал для занять спортом. Потрібно залучити дітей до здорового способу життя, створити їм можливості для активного дозвілля. Уже нині в  Золотоніському, Канівському та Черкаському районах будуються нові спортивні майданчики, започатковано дитячі спортивні турніри за участю зірок великого футболу; школи почали отримувати необхідне спортивне знаряддя.

Варто нагадати, що вже на найближчій сесії Верховна Рада розгляне Закон про страхову медицину. Це кульмінація в реформуванні медичної галузі, запровадженні в систему охорони здоров’я європейських стандартів. Після прийняття цього закону на Черкащині буде колосальний обсяг роботи, щоб адаптувати систему охорони здоров’я Черкащини до вимог нового законодавства.

Хотів би ще раз наголосити  і згадати слова Президента України, який сказав, що без реформи охорони здоров’я ніяких реформ в нашій країні не буде, бо хворі люди на це просто не спроможні.

Віктор Корж, депутат Верховної Ради, кандидат у народні депутати по одномандатному виборчому округу № 197

реклама

Коментарі  

 
0 #16 Макс 21.08.2012 23:45
Окупанти-регіонали задали такі темпи нищення України, що гітлерівці перед ними бліднуть
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #15 Леня 21.08.2012 09:33
Цитую Виборець:
Цитую федор принципиальный:
коржик а где ты был три четыре года назад объявился красавец перед выборами ни стыда ни совести

А Губський вже десять років світиться. За нього проголосуєш ?

Губский-это еще цветочки, ягодки по других округах.Чего стоят тушки 200-го округа: Яценко,Костенко ,Румик...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #14 Виборець 20.08.2012 22:18
Цитую федор принципиальный:
коржик а где ты был три четыре года назад объявился красавец перед выборами ни стыда ни совести

А Губський вже десять років світиться. За нього проголосуєш ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #13 федор принципиальный 20.08.2012 12:27
коржик а где ты был три четыре года назад объявился красавец перед выборами ни стыда ни совести
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #12 Макс 19.08.2012 22:05
Такі як Колесніченко, Корж, Голуб чи Олійник за німців були поліцаями, пригадує відомий письменник О. Чорногуз.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #11 Олег 18.08.2012 17:42
Людина, яка жодного дня не працювала в міліції вийшла на пенсію у ранзі генерал-майора міліції і отримує незаконно 10 500 грн./міс (згідно декларації за 2011р.) І це тільки квіточки.
А так ПР перестраховуєть ся - не пройде Губський, пройде Корж. І так по кожному округу на Черкащині член ПР + самовисуванець від ПР.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #10 Ой, боюсь, боюсь... 17.08.2012 16:12
Та не розкаже він нічого, тому що де все поділось, тільки Братки знають...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #9 Сонька Золота Ручка 16.08.2012 13:55
Вітьок, розказав би краще як розграбували майно в м. Черкасах спортивних товарист "Україна", Колос, "Спартак" і так далі. І це всі крадіжки теж заради людей були зроблені?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #8 Karmen 16.08.2012 12:08
Так,для людей.
Але ВИКЛЮЧНО ПЕРЕД ВИБОРАМИ :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #7 Сергій Слинько 15.08.2012 19:17
Харять "коржі", які за кілька місяців до виборів зявляються і лізуть за пазуху до виборців. В нас і своїх "коржів" на Черкащині достатньо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100