Напередодні початку нового навчального року традиційно головними дійовими особами є освітяни. Черкаський освітній простір представлений, зокрема, єдиним навчальним закладом регіону, який готує фахівців інженерного спрямування – Черкаський державний технологічний університет.

Сьогодні ЧДТУ – є навчальним закладом, що має свою позицію, яка позитивно оцінюється громадськістю області, визнається Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України. Свідченням того є факт, що кількість місць, що фінансується за рахунок державного бюджету, постійно зростає. Держава фінансує кращих! В порівнянні з минулим 2011 роком обсяг державного замовлення на підготовку фахівців збільшено в півтора рази! Це є виваженою державною політикою, яка спрямована на принципове збільшення кількості кваліфікованих спеціалістів інженерного напрямку.

В контексті вступної кампанії, яка щойно завершилась, в сфері громадського обговорення згадувались 120 вищих навчальних закладів держави, в які не подавалися документи від абітурієнтів, акцентувалась увага на тому, що значна кількість вишів не виконує державного замовлення чи відмовляється від нього.

Ілюстрація красномовною статистикою: за період вступної кампанії до ЧДТУ було подано майже 4000 заяв на перший курс, понад 800 заяв на навчання за скороченими планами підготовки і більше 1500 за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста-магістра. Всього контингент студентів ЧДТУ поповнився 2315 особами! Для ЧДТУ є не властивим НЕ виконання державного замовлення.

Разом з тим, Черкаський державний технологічний університет завжди був і залишатиметься місцем виховання і плекання демократичних принципів українського суспільства. Саме ЧДТУ вперше запропонував студентам нову форму співпраці з адміністрацією, утворивши орган студентського самоврядування – Студентську раду. Університет сповідує принципи прозорості освітньої діяльності, доступності до освіти, співпраці з усіма організаціями, установами, що поділяють наші позиції.

Повноваження органів студентського самоврядування визначені внутрішніми документами університету і суворо дотримуються. До таких компетенцій Студентської ради входить позиція студентства щодо зарахування до університету (представник Студради є членом приймальної комісії з виконанням спостережних функцій і правом голосу), призначення стипендій (члени Студради входять до стипендіальної комісії), переводу з контрактної форми навчання на бюджет, конкурсного відбору науково-педагогічних працівників (члени Студради мають свій голос у складі Вчених рад факультетів і університету).

Рішення Студради є позицією 6000 студентства нашого закладу.

Сьогодні ректорат університету вдячний своїм студентам за їх небайдужість, власну громадянську позицію, властивий молодому поколінню творчий неспокій.

Від імені професорського-викладацького складу та всіх співробітників ЧДТУ вітаю всіх студентів, всіх освітян з початком нового навчального року й символічним Днем знань! МИ формуємо інтелектуальну еліту нації! Дякуємо всім студентам ЧДТУ за ВАШ ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР!

Зі святом!

Юрій Лега, ректор ЧДТУ,

голова Ради ректорів Черкаської області, депутат обласної ради, професор

реклама

Коментарі  

 
-1 #12 Студент 14.09.2012 07:57
Дідунець.............
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #11 Лелик 12.09.2012 15:34
Сегодня наблюдал рекламу одного черкасского университета. Готовит визажистов но розписи ногтей. Набор студентов КРУГЛЫЙ год :o
У меня вопрос к пану ректору. Скажите с какими оценками ЗНО в этом году поступали к вам студенты. Т.е. какой бал был проходной? 400 или и того меньше? А это в переводе на пятибальную систему 2 с +. О какой элите может идти речь?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #10 Саймон 10.09.2012 13:24
Цитую Колобок:
Ни-че-во не понимаю...Тысячи элитных выпускников-и такая скудность инженерной мысли.В Израиль они все, что-ли уезжают?А? :lol:

Наверное :lol:
Инструктор райкома по сельскому хозяйству выступает на колхозном собрании. Он говорит о выгодности разведения кур. С каждой курицы можно получить столько-то рублей годового дохода. Его перебивают вопросом:
- А сколько плотит еврей с образованием, ежели уезжает?
- Четыре тысячи, но не будем отклоняться, товарищи...
Он переходит к разведению овец и объясняет выгодность этого дела.
Его снова перебивают:
- А сколько плотит еврей-инженер, ежели уезжает?
- Около восьми тысяч, но я продолжаю, товарищи...
И он говорит о разведении крупного рогатого скота. С каждой коровы можно получить столько-то рублей годового дохода...
- А ежели еврей кончил верситет?
- Двенадцать тысяч...
- А может, нам выгодней евреев разводить?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #9 Бровко 06.09.2012 15:58
А не час уже цьому дідові йти на пенсію? Яка партія, які вибори, впереді піч...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #8 Саймон 05.09.2012 10:18
Сегодня было озвучены результаты исследования от СКМ - 20 процентов выпускников ВУЗов получают абсолютно ненужное образование, которое заведомо не позволит им найти работу. Наплодили ВУЗов ради зарплат и званий преподавателям. Какой он технический университет?? Скорее бухгалтерский, дизайнерский...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #7 Фелікс 04.09.2012 22:05
ЖАХ!
ЯКУ Ж ЕЛІТУ МОЖЕ ВИХОВАТИ ЧИНОВНИК,
ЯКИЙ ЛЯГАЄ ПІД КРМІНАЛЬНУ ВЛАДУ?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #6 Колобок 04.09.2012 16:21
Ни-че-во не понимаю...Тысячи элитных выпускников-и такая скудность инженерной мысли.В Израиль они все, что-ли уезжают?А? :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #5 Ужасть 04.09.2012 10:33
Для ЧДТУ є не властивим НЕ виконання державного замовлення.
---
Не принижая достоинств шановного Ректора.... но если сказал "а" то нужно говорить и "б". Складывается мнение, что главная Ваша задача выбить государственное финансирование, набрать под него людей (ведь информации, каким был проходной балл в ВУЗ не говорится. А некоторые извиняюсь ВУЗы принимали даже тех кто не прошел ЗНО :-) ), но и не сказано как трудоустроены выученые за государственные деньги ваши выпускники.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #4 ДОЦЕНТ 02.09.2012 17:58
ПЕРЕЛЯКАНІ ПРОФЕСОРИ НЕ МОЖУТЬ ФОРМУВАТИ ЕЛІТУ НАЦІЇ. УКРАЇНСЬКА ЕЛІТА СФОРМУЄТЬСЯ ВСУПЕРЕЧ ТАКИМ, ЯК ЛЕГА :lol: :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #3 Крук 31.08.2012 17:41
Мабуть, зі вступом в цьому році взагалі х*рово склалося.......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100