Несподівано для себе я стала «зіркою» телебачення, топ-персоною всіх порталів новин. Ось уже декілька днів я тільки те і роблю, що відповідаю на запитання журналістів, від дзвінків яких «червоний» телефон, а в разі їх відхилення, вони без попередження з’являються на моє робоче місце, «допитують» моїх друзів, колег, колишніх викладачів.

На жаль, інтерес ЗМІ до мене несе в собі заздалегідь упереджений скандальний характер. Мені абсолютно не зрозуміло, чим я заслуговую на таку «увагу». Поки що я працюю на посаді в. о. директора філармонії у статусі конкурсантки, налагоджую стосунки з колективом.

Можливо, мій досвід роботи в галузі культури ще замалий, але він у мене є, і це можуть підтвердити ті, з ким я працювала, будучи керівником Палацу молоді та всі учасники заходів, які вдалося за цей час провести. Я хочу допомогти філармонії вийти на якісно новий рівень: і перш за все, зробити так, щоб артисти закладу мали всі умови для творчості, а не займалися невластивими для себе функціями менеджерів або фінансистів.

Цікавим і не цілком обґрунтованим є твердження, що керівник філармонії чи будь-якого іншого закладу культури повинен бути з багаторічним стажем і мати поважний вік.

Хіба тільки вік - критерій ефективного менеджменту? Навпаки, досить часто буває що пост директора в закладі культури  – це тиха передпенсійна гавань.

А чому не дати спробувати свої сили молодим? Мене підтримують багато моїх друзів, колег, молоді люди, у яких маса креативних ідей, енергії, сучасного бачення розвитку культури, але які в силу «юного віку» не можуть застосувати свої знання на практиці. А як же – перше робоче місце студентам, що закінчили вищий навчальний заклад? Як же вимога дати дорогу молодим, на якій постійно наголошують наші політики всіх «забарвлень»? Але як тільки доходить до справи, тут же включається політика подвійних стандартів ...


Але виявляється, крім молодості, у мене є більш серйозний недолік: це моя стать. Ну не може, виявляється, молода жінка бути хорошим керівником! Це завдання чоловіків. І ця точка зору культивується в суспільстві, прищеплюється молодим. Про який же європейський підхід ми тоді говоримо?!

Ніколи не думала, що відчую силу гендерної нерівності: якщо ти жінка, значить ти не можеш розраховувати на гідну роботу і кар’єрне зростання.

Але не все так погано. До прикладу у Верховній Раді стало більше жінок-депутатів, серед яких й Ірина Геращенко, що створила у парламенті групу «Рівні можливості». Хочеться вірити, що такі ініціативи змінять стереотипи, що роль жінки-берегині сімейного вогнища – це лише діти, кухня та прибирання.

Так, мені 23 роки! Але я готова працювати, а не виправдовуватися за те, що я жінка. Якщо я не виграю конкурс, який оголосила обласна рада, спокійно передам документи тому, кого виберуть. За крісло я не тримаюся. Сподіваюся, що філармонія все-таки буде розвиватися і це змінить стереотипи громади про те, хто гідний керувати закладами культури.

Ольга Сисоєва, депутат Черкаської міської ради, в. о. директора комунального закладу «Черкаська обласна філармонія» Черкаської обласної ради

* ексклюзивний коментар для «Прочерку»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #2 незнайка 01.11.2013 16:25
А кому они нужны те СТАРЫЕ ПЕРЕЧНИЦЫ да еще и должностях?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Лікар Хата 01.11.2013 15:35
http://ru.tsn.ua/ukrayina/zamestitelem-direktora-muzeya-minoborony-stala-otkrovennaya-23-letnyaya-blondinka-331537.html
Заместителем директора музея Минобороны стала откровенная 23-летняя блондинка
Больше читайте здесь: http://ru.tsn.ua/ukrayina/zamestitelem-direktora-muzeya-minoborony-stala-otkrovennaya-23-letnyaya-blondinka-331537.html
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100