Період, відколи в міськвиконкомі почала працювати перепускна система, некоректно навіть порівнювати з періодом до неї. Адже не можна було відслідкувати настільки чітко, чи часто працівники залишали своє робоче місце. Нині ж кількість працівників, які в робочий час виходять за межі приміщення, фактично дорівнює нулю. Виходять ті, кому це необхідно по роботі. Якщо ж працівники мають чітко встановлений робочий час, то вони виходять лише з дозволу свого безпосереднього керівництва. Це чітко фіксується, відділ кадрів запитує інформацію, чи надавалися відповідні дозволи. Така система може стати дуже хорошим засобом у будь-яких спорах – чи виконувала людина свої обов’язки, чи була вона в робочий час на робочому місці і так далі.

 Що стосується прийому громадян, то ми його не обмежували. Перепустки видавалися всім охочим. Ефективність полягає в тому, що ми проводили ретельний аналіз відвідувань – до кого ці громадяни звертаються, з яких питань. Він показує, що близько півтисячі осіб, котрі реєструються за допомогою карток, проходять на верхні поверхи приміщення. Значна їх частина постійно звертається до казначейства ( це працівники бюджетних підприємств), у відділ житлово-комунального господарства ( працівники комунальних підприємств). Маємо намір всім їм видати постійні перепустки, щоб не навантажувати працівників ресепшену. Особливо це стосується працівників бюджетних установ, бо в казначейство щодня звертається приблизно 200-250 осіб у день.

Крім того, що в нас ефективно працює прийом громадян на першому поверсі, з 1 жовтня почне працювати відділ звернень та адміністративних послуг, керівником якого є Юлія Валентинівна Ніконенко. В неї є досвід роботи дуже великий у відділі звернень, вона брала безпосередню участь у розробці стандартів адміністративних послуг, повністю інвентаризувала ці стандарти. Відділ робитиме те, що до цього ніхто з канцелярії або відділу звернень не робив, а саме – контролювати строки проходження документів між іншими підрозділами. Тобто, те, що ми заводимо прийом громадян і всіх документів на перший поверх – це півсправи, основне – це мати відокремлений від інших підрозділів орган, який контролюватиме хід дозвільної документації по виконкому.

Також, відповідно до нового регламенту, у жовтні ми переходитимемо на прийом громадян у пізніші години в робочі дні та в суботу. І вже є такі вимоги на законодавчому рівні – те, до чого міська рада прийшла самостійно декілька місяців тому. Громадяни зможуть прийти після роботи, звернутися, отримати консультацію, не відволікаючись від роботи. Я вважаю, що це гігантський крок уперед. Це зменшить і навантаження на тих працівників, які приймають документи, і зручно самим громадянам. Єдине, що все це треба буде узгодити відповідно до трудового законодавства. Тому десь із середини жовтня така система стовідсотково запрацює.

Дуже непогано була побудована робота по прийому громадян у Соснівській районній раді. Вони спеціально переймалися цим питанням, вигравали гранти й отримували значне фінансування. Ми плануємо використати досвід Соснівської райради і в стандартизації, і в облаштуванні робочих процесів.

Микола Кудрявцев, керуючий справами виконкому Черкаської міської ради

реклама

Коментарі  

 
0 #27 nata 04.10.2011 22:06
Сергій Олегович та Микола Кудрявцев! Одне питання,а як ви назначали на посади людей в райвиконкомах. Люди які пропрацювали 10,20 років залишились головними, провідними, спец 1 кат., а які 5-6 років завідувачами відділів,і.т.д.Багато людей які не відповідають своїм посадам.Чи як нач.управл.Соснівки.!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #26 Оксана Колісник 04.10.2011 01:38
Ой, людоньки! Не бачили ви як це класно (в смислі з прийомом громадян) виглядає там, де влада при совісті й тямі! І "вертушок" з турнікетами ніяких, не дай Господь - шлакбаумів (як перед нашою ОДА), і люди не давляться в темних коридорах, і всі питання вирішуються без гвалту та під привітні посмішки службовців. Охоронців на дверях не знайдеш, хочеш - гуляй собі поверхами чиновної установи, тільки абсолютній більшості це - просто ні до чого. Отже, не дміть щок, панове черкаськоміськв иконкомівці.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #25 Оксана Колісник 04.10.2011 01:28
Ну, слава Богу! Згадали злощасну "Соснівку" добрим словом. А як же проклинали! Звинувачували у витрачанні коштів на хто-зна-що. Тобто, за те ж саме: "непогано побудована робота по (грамотніше було б "з":) прийому громадян".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #24 Зара 02.10.2011 11:26
А може йому стало стидно за його дії? Хто він такий і де він взагалі взявся цей КУДРЯВЦЕВ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #23 Ганьба МВК 30.09.2011 17:16
Ну що кудрявцев, горкун та беззубенко вертайте все взад разом із одаричем по районним радам,поки вами не зайнялись правоохоронни органи!
http://www.pro-vincia.com.ua/news-h-9502.html
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #22 Зара 29.09.2011 11:13
Шановний пане Кудрявцев! Ваші працівники як ходили так і ходять, ось іще переведете комунальне майно до себе і буде цілий букет ледацюг,на яких працюють щеркащани, бо вас там треба лишити 200 чоловік, які будуть дійсно працювати, для такого міста як ЧЕРКАСИ це є достатня кількість людей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-34 #21 Юлія 29.09.2011 10:29
Шановні, вашу увагу постійно звертають на те, що "Прочерк" є майданчиком коректних дискусій.А у вас що не коментар, то нова порція бруду. Що ж ви злі такі? Чого вас так дратує, що хтось став на ноги? Чому б і не стати, як є потенціал? Вважаю, що така жовч і роздратованість - від власної нікчемності. Щодо пропускної системи - не розумію, чому для вас так принципово, щоб дозволили по усім поверхам ходити, як на екскурсії. Є, звісно, в уснуючому нині порядку недоліки, але ж, нічого одразу не буває досконалим. То, може, ж дасте шанс спробувати навести лад?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #20 Ганьба МВК 29.09.2011 10:26
Щось довго Кудрявцев не пише про свої "досягнення" у справі ліквідаціїї райрад і не обливає брудом керівництво районів. Та не затягує жалісливі пісні про те, що мучаються люди, бо не можуть звільнитися. Мабуть знову готують із своїм шефом якусь підлу справу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+36 #19 Гайдамака 27.09.2011 15:48
Пан Кудрявцев - типовий представник чиновничої бюрократії. Без жодної власної думки готовий виконати будь-яке розпорядження шефа. Накажуть встановити турнікети - встановить, накажуть зняти - зніме. Аби лізти по службовій драбині. Улюбленець Одарича, за версією шефа - наступний мер. :cry: :cry: Такі безликі чинуши доводять країну до стагнації і занепаду. :-x Чим швидше ми їх кишнем - тим краще для міста!! :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+64 #18 Валерій 26.09.2011 15:17
P.S. Пане М.Кудрявцев, зверніть увагу на вашу "ШАЛЕНУ ПІДТРИМКУ" в обговоренні данної теми.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100