Сьогодні виконавчий комітет Черкаської міської ради в черговий раз не підтримав проект рішення про організацію у Черкасах сезонної торгівлі баштанами. Мова йде про ті торгівельні точки, які планували розміщувати на вулицях і перехрестях міста. Цього разу на виконком виносили 14 місць, де приватні підприємці планували виставляти свої намети з металевими решітками.

За проект цього рішення проголосували лише два члени виконкому. Проти – чотири. Таким чином рішення не було ухвалене.

Нагадаємо, що два тижні тому виконком уже відхиляв подібне рішення. Тоді йшла мова про організацію торгівлі баштанами в 54 місцях. Переважно на газонах, тротуарах, загазованих перехрестях. Однак торгівля дозволялася на ринках, ярмарках, у магазинах і супермаркетах тощо. Однак частина підприємців, які здійснювали торгівлю «з землі», звернулися до мерії з проханням переглянути це рішення. За дорученням першого заступника міського голови Віктора Беззубенка, департамент містобудування підготував 14 місць, які відповідали певним вимогам: мали заасфальтовану територію, знаходилися не на газоні, подалі від основних транспортних магістралей тощо. Проте на виконкомі це рішення не було підтримане.

Я голосував проти цього рішення і маю на це кілька причин.

Перша – оздоблення торгівельних точок. Ми бачимо результат: зварені металеві клітки, прикриті фанерою, пластиком і іншим, які "прикрашають" вулиці. Вигляд продавців, які часто ночують прямо на кавунах – відповідний. Не хочу, щоб місто ще більше виглядало як базар у гіршому розумінні.

Друга причина – це незаповненість комунальних ринків. Комунальне підприємство «Черкаські ринки» має земельні ділянки, розташовані у різних мікрорайонах міста. На цих територіях (міні-ринках) організовується торгівля сільськогосподарською продукцією.

Жінка з підприємців сьогодні зауважила на виконкомі, що до них важко проїхати вантажівкою для розвантаження. Але ж торгувати просто з тротуару теж не вихід – це має бути завдання представникам КП.

Я особисто порівнював ціни на кавуни у багатьох магазинах. Вони аналогічні, але умови не порівняти.

Микола Кудрявцев, керуючий справами Черкаського міськвиконкому

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #15 Зоряна 31.07.2012 23:05
A кто ты такой в нашем городе вообще? Сидиш под копытом в Одарыча? Придет время и ты поползеш с Горисполкома как и приполз туда.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #14 Звідки гроші на піар? 21.06.2012 17:25
Цитую Голос:
Та паш...... ты, черкасский пидрахуй.

.......................... судячи по ЗМІ у нього дуста багацько, а на дороги немає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #13 Оксана Колісник 21.06.2012 12:26
Цитую Рефері:
Оксана написала свій чи не найжорсткіше-справедливий коментар - що значить, "тема шлунка"! :lol:
Просто, коли "по шлунку" - доходить швидше, а коли там духовий оркестр, танці зі шманцями, і всякі такі "бренди", то воно якесь тіпа "хай буде". А все ж взаємопов'язане. Чи не так?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #12 Рефері 21.06.2012 10:49
Оксана написала свій чи не найжорсткіше-справедливий коментар - що значить, "тема шлунка"! :lol: Погоджуюся з нею на всі сто. Кудрявцев, звісно, може жувать собі в"ялені кавунці з колекції улюблених "Гранда" й "Кишені", але він точно не в праві вирішувати за все місто, що йому їсти! Хоча ясна річ, що це як завжди не самостійне рішення "борьбиста" Кудрявцева - він вже звик до ролі Одаричевого рупора.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #11 Оксана Колісник 21.06.2012 08:15
Що значить "хочу-не хочу" з вуст міськвиконкомів ського чиновника? А що це за коментарі до думок опонентів незгодних типу "паранаідальнає абастрєніє", як це собі дозволив пан Кудрявцев з цієї ж теми на "Провінції"? Тема продажу баштанних сезонна, це специфічна торгівля, яка має організовуватис я в особливий спосіб. Тільки великі супермаркети (можливо!) мають умови, аби зберегти цю продукцію в товарному вигляді, але вони працюють з гуртовими партіями і завезуть тоннами недозрілі плоди, яка просто в'янутимуть у сховищах. Маленькі магазини сховищ для зберігання баштанних не мають. А значить тягтися з кавуном чи динею якісь бабці до супермаркету, і не вибрати, і не попросити надрізати... Особисто я хочу гарних кавунів і динь і не хочу, щоб мене позбавляли можливостей їх купити і "абастрєніє" цього мого "кавуно-їдального" стану неминуче настане в серпні. То будемо щось думати, чи бавитися в "хочу-не хочу"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #10 Справедливість 20.06.2012 23:29
Що це значить ти не хочеш? Ти що один в місті живеш? чи вважаеш що твоя думка це щось таке геніальне? ти вже свою справу зробив "дякуємо" тобі. Твоє престижне майбутне скінчиться разом з одаричем, запамятай це а воно настане не сумнівайся.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #9 Погляд 20.06.2012 14:11
Відколи клітка з дрантям стала синонімом базару? :o Тут порівняювати треба не базар з магазином, а ринок з отими жахіттями з кавунами при дорозі. Отут я міську раду підтримаю.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #8 Народний контроль 20.06.2012 11:41
"Я особисто порівнював ціни на кавуни у багатьох магазинах. Вони аналогічні, але умови не порівняти."
По-перше, якщо і порівнював = то явно мінімум рік тому. Як на основі цього висновки зараз можна робить? По-друге, я теж особисто регулярно порівнюю ЯКІСТЬ і ціни овочів на базарах і в магазинах. Від помідорів і огірків - і навіть до бананів з ківі на базарі все значно кращої якості. А в магазинах Черкас контроль за якістю з боку "мерії" нікудишній або ж зовсім відсутній. Скажімо, нормальну рибу взагалі вже неможливо десь купить, окрім "Океанів".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #7 Ну-ну 20.06.2012 11:32
Цитую Від МВК:
А що тепер, під кожний під'їзд може поставити купу кавунів?

Не нужно утрировать! Но в каждом микрорайоне пенсионер мог купить недалеко от дома арбуз, при чем на разрез. Супермаркет такой услуги не делает. Но в нашей стране /да и в городе/ власть имущие в первую очередь думают не о людях, а о своем кармане.Задрали уже своими дурацкими новшествами.100% поддерживаю комментарий КРУКА.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 бродяга 20.06.2012 06:38
Да уж ! мега - архиважную задачу решает МВК , в городе других проблем важнее этой нет ? Может лучше рассказали почему при положительной рентабельности в СУБах, Водоканале - цены растут ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100