odam1 Останніми днями скандальновідомий депутат Воротнік виступив із зверненням щодо діяльності клубу «Черкаські мавпи», роботи його дитячих баскетбольних секцій, фінансування тощо.

Всі твердження пана Воротніка традіційно побудовані на брехні, напівправді і просто хворобливій уяві.


Разом із Михайлом Бродським ми розвиваємо баскетбол в Черкасах уже 10 років. Починали з невеличкої міської команди, кістяком якої стали місцеві ентузіасти. І тоді – у 2003 році – ні обласній, ні міській владі не було діла до цієї команди і розвитку баскетболу загалом.
odam6_mini

Нині Баскетбольний клуб «Черкаські мавпи» - це велика спортивна інфраструктура, куди входить основна команда, дубль та сім збірних дитячих баскетбольних команд у різних вікових групах. Із дітьми працюють талановиті професійні тренери, дитячі та юнацькі команди стають переможцями різноманітних чемпіонатів, зокрема – і міжнародних.

Про легіонерів та українців

Пан Воротнік заявляє: «В клубі не грає жоден черкащанин! Не знаю, чи є українці за походженням, чи навіть світлошкірі гравці? Ті, які є визітівкою команди – афроамериканці. Може, для баскетболу в частині його професійної клубної роботи, це – явище звичне».

Повна і абсолютна брехня, перемішана з напівправдою. Клуб дійсно залучає легіонерів. Були роки, коли «Мавпи» запрошували легіонерів, а були роки, коли в команді грали лише українці. У цьому сезоні в складі професійної команди 25 гравців (основний та дублюючий склад).
З цих 25 осіб:
- 20 українців, з яких 16 – черкасці-вихованці клубу;
- 1 – латиш;
- 3 – американці, з яких лише 2 – афроамериканці.
odam5_mini

З кожним роком саме завдяки розвитку дитячого баскетболу кількість черкаських гравців збільшується і буде збільшуватися в майбутньому.
Про який расизм у цій ситуації може йти мова? Расизм - це дискримінація за расовим принципом. Кого дискримінують в команді?
А взагалі у цивілізованій країні за подібні висловлювання пан Воротнік вже сидів би за гратами.

Про Спортивний комплекс «Будівельник»

Чергова цитата депутатського пасквіля взагалі не витримує жодної критики: «Спортивний комплекс «Будівельник», який раніше був головною критою ареною міста та активно використовувався для потреб громади, а саме – для проведення змагань, тренування дитячих гуртків за різними спортивними напрямками, сьогодні практично закритий для цього, бо арендований приватним спортклубом «Черкаські мавпи».
До того, як в СК «Будівельник» прийшли «Черкаські мавпи» і почали орендувати час (дві години зранку і дві увечері), там не було нормального освітлення, табло, трибун (лише кілька сот фанерних крісел для глядачів), а дірки в підлозі були такі, що можна просунути долоню. За кошти власників баскетбольного клубу зробили ремонт, перестелили підлогу, якою мають можливість користуватися уже сім років, встановили два електронні табло, завезли баскетбольні конструкції, зробили глядацькі трибуни, відремонтували роздягальні та туалети.
odam4_mini

Саме тому з’явилася можливість проводити на арені в СК «Будівельник» Чемпіонати України з різних видів спорту. Лише торік спортивний комплекс прийняв 13 Чемпіонатів України (зі стрільби з лука, дзюдо, хортингу, греко-римської боротьби, з диско та диско-слоу, спортивних бальних танців, з самбо та рукопашного бою тощо), 14 чемпіонатів міста (з дзюдо, художньої гімнастики, баскетболу, міні-футболу тощо) і 24 чемпіонати області! Уже третій рік поспіль в СК «Будівельник» компанія «К-2 Промоушн» організовує боксерські поєдинки за участю як українських, так і закордонних спортсменів.
«Черкаські мавпи» не орендують Спортивний комплекс. Клуб орендує лише арену і лише на визначений час. Це чотири години на день – дві вранці (коли діти перебувають в школі) та дві увечері. Хибним є твердження, що в залі займаються лише баскетболісти. Крім "Черкаських мавп" ігрова зала орендується: Східно - Європейським університетом економіки та менеджменту для проведення занять з фізичної культури, ДЮСШ "Дніпро-80" для тренувань з міні-футболу, МГО "Танцювально-спортивний клуб "Жемчуг", відділенням дзюдо ДЮСШ "Вікторія". Кожного дня з 20.00 до 22.30, а в четвер – до 23.30, час надається в оренду командам, приватним структурам для занять з футболу.

Про орендну плату
Чергова безтолкова цитата депутата: «За моєю інформацією, використання спортивної арени значно обмежене, бо та, мовляв, орендована клубом. За наявною інформацією, сума оренди, яку сплачує клуб, менша за витрати на утримання приміщення».
Клуб «Черкаські мавпи» ніколи не мав жодних преференцій при використанні комунального майна, жодних пільг чи знижок. Клуб завжди оплачував орендований час в СК «Будівельник» як за тренування, так і за змагання. На рівних з волейбольними чи футбольними клубами, приватними орендарями. Хоча в більшості країн світу комунальне майно надається безкоштовно клубам, де займаються діти.
odam11_mini

Громаді Черкас буде цікаво дізнатися, що «Черкаські мавпи» є одним з найбільших донорів «Будівельника». За 10 місяців цього року спортивний комплекс нарахував орендної плати на 430 тис. грн. Частка баскетбольного клубу майже 40% - 168 тис. грн. До речі, за ці ж 10 місяців міський бюджет підтримав СК «Будівельник» лише на 54 тис. грн. То хто допомагає утримувати комунальне підприємство? Міський бюджет чи баскетбольна клуб?
Вартість 1 години оренди для клубу коштує 323 грн. Для прикладу, при проведенні тренувань з міні-футболу на тій самій площі орендарі сплачують 306 грн. за 1 годину оренди.
Більше того, всі 10 років існування Баскетбольний клуб орендував шкільні спортзали і зал «Фотоприладу» для тренування дитячих команд. І завжди платив оренду!

Про дотації і гроші

Продовжу цитувати горе-депутата: «Хочу поставити майже риторичне питання. Чому ми дотуємо лише баскетбол, а не інші види спорту, якими раніше пишалося наше місто?»
«Черкаські мавпи» за всю історію існування не утримували жодної копійки ні міського, ані обласного, ані державного бюджетів.
Навпаки, діяльність клубу всі роки приносить дохід місту!
Прямо – у вигляді оренди спортивних майданчиків, податку на доходи тренерів, гравців і працівників клубу.
Опосередковано – через прийом гостей міста. Упродовж сезону кожного тижня до Черкас приїздить баскетбольна команда суперників з тренерським штабом, часом – з вболівальниками. Це два-три десятки людей. Ці люди протягом двох днів розміщуються в готелях, харчуються в черкаських кафе чи ресторанах, купують продукцію в наших магазинах. Заправляють авто на наших АЗС. Кожен гість за добу «залишає» в місті від 500 до 1500 гривень! Це саме ті «живі» кошти, які йдуть в економіку міста. Свого часу навіть черкаський аеропорт (поки губернатор Тулуб не забрав його в підпорядкування області) приймав чартери з баскетбольними командами.
Завдяки «Черкаським мавпам» в місті проводяться різноманітні спортивні змагання, зокрема Кубок Української баскетбольної ліги, змагання з вуличного баскетболу, етапи та фінали Європейської юнацької баскетбольної ліги. А це – сотні, тисячі людей, які відвідують Черкаси та інвестують свої кошти в економіку міста. Більше того, черкаська баскетбольна арена протягом останніх п’яти років приймає щорічні семінари для суддів з усієї України. А це теж сотні людей, які відвідують Черкаси і інвестують кошти в місто.
Щороку клуб дарує дітям тисячі баскетбольних м’ячів, є ініціатором і організатором соціального проекту «Баскетбольний двір». У рамках цього проекту у Черкасах і області встановлено 51 баскетбольне обладнання у дворах багатоповерхівок. Кожного року клуб проводить «Свято баскетболу» та є організатором стрітбольних змагань «Маніфест вулиці», на який з’їжджаються сотні спортсменів з усієї України.
«Черкаські мавпи» - це не отримувачі бюджетних дотацій, а кількамільйонні інвестиції в місто щороку!
У мене питання до депутата-заявника: чи взагалі він має моральне право говорити про несплату клубом за оренду комунального майна, про якісь химерні дослідження раціонального використання площ в СК «Будівельник», коли сам з року в рік обманює міський бюджет. Телерадіокомпанія «Антена» - підприємство, де він один із засновників - орендує у міста привабливі площі в самісінькому центрі. Причому з часів мерства Володимира Олійника організація має пільги і сплачує мізерну орендну плату в міський бюджет. Незважаючи на те, що офіційно приміщення орендуються громадською організацією, яка апріорі не повинна мати прибутку, це не заважало депутату Воротніку займатися комерційною діяльністю, заробляти на газеті і телеканалі. Фактично міський бюджет усі ці роки дотував підприємство депутата, який нині ніби бореться за правду.
Чи не завдяки цій мізерній оплаті за оренду приміщення депутат - «правдолюб» роз’їжджає на позашляховику, хизується сучасним дорогим байком, ремонтує свій будинок?
Більше того, раджу Воротніку зізнатися громаді у тому, що його підприємство не доплачувало в міський бюджет податку з фізичних осіб за нелегально працюючих людей. Он Володимир Мамалига – один із вірних посіпак Воротніка, який працював на телеканалі, - вихвалявся декларацією про доходи, де в графі заробітна плата стоїть нуль. Виходить, що вся зарплата виплачувалась лише в конверті?

Про дитячий баскетбол
Окремо мушу зупинитися на тій стороні діяльності клубу, яка не дуже помітна. Ми частіше звертаємо увагу на поєдинки високого класу, міжнародні турніри тощо.
Клуб «Черкаські мавпи» - це не лише 25 гравців, тренерський штаб і адміністрація закладу. Це перш за все дитячий баскетбол, який ми почали розвивати з першого дня заснування клубу.
В баскетболі гравець може заграти на повну силу лише в 20-22 роки. Така вже фізіологія людини. Але для такого результату почати тренування потрібно в 9-10 років. Тобто, на підготовку гравця тренер і клуб витрачають не менше 10-12 років.
Лише минулого сезону ми змогли долучати до основної команди своїх перших вихованців, яких запросили до дитячих секцій десять років тому.
Нині в дитячих баскетбольних секціях займається близько 300 дітлахів.
odam7_mini

Сьогодні за приватні кошти засновників і спонсорів клубу черкаські діти тренуються у найкращих умовах, мають можливість бачити Україну і світ, їздити на різноманітні змагання, зокрема – міжнародні, конкурувати зі своїми однолітками. Засновники клубу приділяють увагу тому, щоб наших дітей навчали професійні тренери. Ми запрошуємо до Черкас дитячих тренерів з усієї України. Зокрема, з Харкова, Білої Церкви, Кременчука, Маріуполя. Цим фахівцям надається житло і створюються усі умови, аби вони навчали дітей баскетбольній майстерності.

І нашим дітям є чим пишатися! Серед сотень, навіть тисяч, дитячих команд України наші хлопчаки мають такі досягнення:

«Черкаські Мавпи-94»:
2008-2009 срібні призери чемпіонату України (ВЮБЛ)
2009-2010 6-те місце чемпіонату України (ВЮБЛ)
2010-2011 4-те місце чемпіонату України (ВЮБЛ)

«Черкаські Мавпи-95»:
2007-2008 Чемпіони України (ВЮБЛ)
2008-2009 4-те місце чемпіонату України (ВЮБЛ)
2008-2009 учасники Євроліги (ЄЮБЛ)
2009-2010 11-те місце чемпіонату України (ВЮБЛ)
2010-2011 чемпіони України (ВЮБЛ)
2010-2011 чемпіони України (ВЮБЛ)

«Черкаські Мавпи-96»:
2008-2009 срібні призери чемпіонату України (ВЮБЛ)
2009-2010 срібні призери чемпіонату України (ВЮБЛ)
2010-2011 чемпіони України (ВЮБЛ), учасники юнацької Євроліги
2011-2012 чемпіони України (ВЮБЛ),
чемпіони України серед юнаків 1995 р.н. (чемпіонат на рік старших команд)
п’яте місце на Кубку чемпіонів Європи,
шість гравців команди учасники чемпіонату Європи U-16 у Литві у складі збірної України
2012-2013 чемпіони України (ВЮБЛ)
бронзові призери юнацької Євроліги (ЄЮБЛ)
Два гравці команди - учасники чемпіонату Європи U-18 у складі збірної України
Святослав Михайлюк - учасник чемпіонату Європи U-16 та гравець символічної збірної турніру

«Черкаські Мавпи-97»:
2009-2010 бронзові призери Чемпіонату України (ВЮБЛ)
2010-2011 бронзові призери чемпіонату України (ВЮБЛ)
2011-2012 бронзові призери чемпіонату України (ВЮБЛ)
2012-2013 чемпіони України (ВЮБЛ)
Четверо гравців команди учасники чемпіонату Європи U-16 у складі збірної України

«Черкаські Мавпи-98»:
2010-2011 5-те місце чемпіонату України (ВЮБЛ).
2011-2012 5-те місце чемпіонату України (ВЮБЛ).
2012-2013 12-те місце чемпіонату України (ВЮБЛ).

«Черкаські Мавпи-99»:
2012-2013 5-те місце чемпіонату України (ВЮБЛ);
учасники юнацької Євроліги (чемпіонат Європи серед юнацьких команд).

«Черкаські Мавпи-00»:
2011-2012 5-те місце чемпіонату України (ВЮБЛ).
2012-2013 9-те місце чемпіонату України (ВЮБЛ).

«Черкаські Мавпи-01»:
2012-2013 7-ме місце чемпіонату України (ВЮБЛ).

«Черкаські мавпи» - єдиний спортивний клуб у Черкасах, що розвиває дитячі секції. Згадаймо, в Черкасах існували дві професійні волейбольні команди: чоловіча «Азот» та жіноча «Круг». Вони навіть у свої кращі часи не мали розвинутої вертикалі: професійний клуб – дубль - дитячі секції. Коли спонсори відмовилися фінансувати ці проекти, команди і цілі види спорту зникли зі спортивної арени. Вони не вкладали в розвиток дитячих секцій, не розвивали інфраструктуру.
Нині подібну ситуацію спостерігаємо в ФК «Славутич». Маємо команду, почесний президент якої губернатор Сергій Тулуб, маємо опікунську раду, куди входять правоохоронці, але команда грає, маючи заборгованість із зарплати в три місяці! А про створення дитячих секцій мова взагалі не йде.
odam8_mini

Коли прийшла економічна криза, то «Черкаські мавпи» перейшли грати в нижчу лігу, бюджет клубу був скорочений втричі, ми відмовилися від участі легіонерів, але при цьому ми не скоротили жодної дитячої секції! Навпаки, заявили кілька дитячих команд в Євролігу.

Про Черкаси і про тварин
У своєму опусі Воротнік звертається: «до власників клубу «Черкаські мавпи» з вимогою прибрати з назви слово «Черкаські», як неполіткорекне та таке, що суперечить Європейській Хартії прав людини та може бути трактоване як прояв расизму та расової дискримінації по відношенню до гравців клубу не європейського походження».
Передовсім, це нормальна цивілізована практика багатьох баскетбольних клубів Європи, США та світу. В США, наприклад, команда зазвичай використовує офіційно чи опосередковано образ тварини, а в назві присутня найменування міста чи місцевості, яку вони захищають. Як приклад, Chicago Bulls (Чикагські бики), Milwaukee Bucks (Мілуокські олені), Memphis Grizzlies (Грізлі з Мемфісу) та інше. Тому в світі чимало команд «биків», «вовків», «медведів» тощо.
В Україні з 14 команд, які грають в баскетбольній Суперлізі, три мають в своєму логотипі образ тварини. Це «Черкаські мавпи» (мавпа), БК «Київ» (вовк), БК «Донецьк» (тигр). Друга назва «Азовмаша» - маріупольські леви. Наша команда була першою в Україні, яка почала використовувати у назві та логотипі образ тварини. Наш приклад нині наслідує чимало інших команд. Наявність в назві слова «Черкаські» - це патріотизм і впізнаваність міста на українському та міжнародному рівнях. Показовим є те, що у 2006 році ґрунтовне соціологічне дослідження виявило, що серед двох десятків речей, якими пишаються черкасці, команда «Черкаські мавпи» посіла друге місце після річки Дніпро.
odam9_mini

До команди «Черкаські мавпи» і загалом до міста Черкаси була прикута увага усього баскетбольного світу, коли в Національній баскетбольній асоціації на драфт виставлявся гравець «Мавп» Кирило Фесенко.
Про Черкаси писали в усьому світі, коли цього року наш черкасець Святослав Михайлюк «рвав» суперників на юнацькому чемпіонаті Європи, а світові баскетбольні експерти прогнозували йому майбутнє Майкла Джордана.

І наостанок. Слухаючи і дивлячись на окремих наших депутатів «черкаського походження», ще більше починаєш любити тварин…

Президент Баскетбольного клубу «Черкаські мавпи»
Сергій Одарич
фото - сайт клубу ЧМ


реклама

Коментарі  

 
0 #59 Ха ха 20.11.2013 08:48
Цитую шапито:
Одарич скорее всего уедет из страны. Вместе с Бродским на Брайтон-бич. Недолго ему осталось. Или арестуют и посадят или мешок или сам. В этой системе он не выжевет


ТО ЖЕ САМОЕ МОЖНО СКАЗАТЬ И О СЫСОЕВОЙ!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #58 дед Хронос 20.11.2013 00:05
Цитую шапито:
Одарич скорее всего уедет из страны. Вместе с Бродским на Брайтон-бич. Недолго ему осталось. Или арестуют и посадят или мешок или сам. В этой системе он не выжевет

пусть купит чёрную сумку )))) помню как он отгонял стариков которые приходили просить денежную помощь 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #57 Історик 19.11.2013 22:37
Цитую внук Кирова:
Надо отдать клуб в собственность трудящихся города


І угробить, як трудящі угробили СРСР
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #56 шапито 19.11.2013 21:37
Одарич скорее всего уедет из страны. Вместе с Бродским на Брайтон-бич. Недолго ему осталось. Или арестуют и посадят или мешок или сам. В этой системе он не выжевет
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #55 Сергей Андреевич 19.11.2013 16:32
[quote name="Фугас"А в Германии сели бы еще молодыми. И т.д. и т.п. Не надо претендовать на святость Папы Римского.
Правильно я понял, что Вы предлагаете Сергею Олеговичу не претендовать на святость Папы Римского?
Я не забываю и про Шахтер (Ахметов), и про Динамо (Суркисы), и про Кличко и многие другие команды, многих других спортсменов. А ещё помню про киевский «Денди-Баскет»,и про запорожский «Ферро» ну и про теперешнее 13 положение "Черкасских мавп" не забываю. Надеюсь, все любители баскетбола помнят, что объединяет эти баскетбольные клубы?
Поражает же меня больше наивность, с которой многие считают, что продажа билетов, символики и прочие доходы клуба покрывают все те затраты на рекламу, трансферты игроков, взносы, оренду, изготовление атрибутики и прочие расходы, которые ой как не малы. Об этом, и о том, сколько спонсорских денег заходит, и что стоит за договоренностям и о спонсорстве - никто нам не расскажет, отчетность не покажет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #54 Фугас 19.11.2013 12:36
Сергей Андреевич, не забывайте, что Украина - не Германия и не,например, Норвегия. Здесь если начать копать по взрослому, не останется ни одной команды ни в одном виде спорта. Не припомните хотя бы как Ахметов стал президентом Шахтера? Но сейчас это одна из самых мощных детских футбольных школ Европы. А братья наши боксеры откуда в ринг пришли? Но теперь они стали кумирами для тысяч пацанов в секциях бокса. А в Германии сели бы еще молодыми. И т.д. и т.п. Не надо претендовать на святость Папы Римского.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #53 Грубіянка 19.11.2013 12:24
Цитую Сергей Андреевич:
Чудно так рассуждать! Все уже забыли ситуацию с УБЛ в 2008-2009? А с условиями взятия в Суперлигу Мавп в 2011 - 30 млн. вступ.взноса и выделение зем.участка под строительство спорт.арены вместительность ю 3500 зрителей? А как в феврале 2012 Мавп чуть не погнали из Суперлиги по причине задолженности - 24 млн. грн. в качестве всуп.взноса, и кто выступил гарантом погашения? По КП "Будівельник" тоже можно много интересного рассказать из того, о чем Сергей Олегович в своем ответе Воротнику промолчал, причем с цифрами, отчетами, платежками, счетами.
Только вы поймите - вам будут давать ровно столько информации, сколько вам хватит, чтобы поверить в святость деяний. ...

Ви не хочете в міськраду замість Сисоєвої?? Їй якраз не вистачає такої аналітики. Ми вас підтримаємо!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #52 Сергей Андреевич 19.11.2013 12:11
Чудно так рассуждать! Все уже забыли ситуацию с УБЛ в 2008-2009? А с условиями взятия в Суперлигу Мавп в 2011 - 30 млн. вступ.взноса и выделение зем.участка под строительство спорт.арены вместительность ю 3500 зрителей? А как в феврале 2012 Мавп чуть не погнали из Суперлиги по причине задолженности - 24 млн. грн. в качестве всуп.взноса, и кто выступил гарантом погашения? По КП "Будівельник" тоже можно много интересного рассказать из того, о чем Сергей Олегович в своем ответе Воротнику промолчал, причем с цифрами, отчетами, платежками, счетами.
Только вы поймите - вам будут давать ровно столько информации, сколько вам хватит, чтобы поверить в святость деяний.
Развивать спорт, приучать детей - это отлично! НО какие стоят за этим деньги и наши с вами, и забывать что спорт для них это прежде бизнес и собственные амбиции - не стоит! Давайте думать, мыслить, анализировать а не верить всему, что пишут Воротники, Поплавские, Одаричи и другие официальные лица.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #51 Іван 19.11.2013 09:40
Цитую Платник податків:
Спорт потрібний. але не за рахунок тарифів комунальних підприємств. з допомогою яких обкрадають ВСІХ черкащан - від старого. до малого. як це зробив ОДАРИЧ З бродськи!
Можливо якісь разові допомоги закладати і в бюджеті міста. але це не повинно бути СИСТЕМАТИЧНО І ЗА РАХУНОК ТАРИФІВ!!!
А Одарич ЗОБОВ"ЯЗУВАВ директорів КП робити весь час!!!
А це вже КОРУПЦІЯ Одарича!
А це вже КРИМІНАЛ...

Cвоїми опусами ти більше схожий на слаб*умного і..... ніж на платника податків
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #50 активист гринпис 19.11.2013 09:07
пусть фининспекция проверит клуб. а вдруг там нарушения ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100