Учора Апеляційний суд Черкаської області обрав мені запобіжних захід, заборонивши цілодобово залишати житло строком на два місяці. Крім того, мене зобов’язали носити електронний засіб контролю.

Ситуація, що склалася, – це результат майже дворічного бізнес-конфлікту. Всім відомо, що я є активним захисником підприємців із ринку на Пастерівській. На початку листопада була вже остаточно з’ясована ситуація з підприємцями та владою. Питання було вирішено так, щоб підприємці поступово переїжджали на нову земельну ділянку.

Проте одразу після мого затримання за кілька днів підприємці з Пастерівської отримали пропозицію переїхати на інший ринок «на привабливих умовах».


Можливо, це – збіг обставин. Однак 26 грудня було ухвалене рішення щодо виділення нової земельної ділянки по вулиці 30-річчя Перемоги, 37 для підприємців з Пастерівської. І відразу після цього почалися якісь дії щодо мене. Саме цього дня проти мене якраз була порушена кримінальна справа. Це питання готувалося.

Що стосується самого випадку мого затримання, то допомогти підприємцю, який начебто давав мені хабара, попросив знайомий працівник мерії. Він сказав, що треба допомогти гарній людині, щоб той розвивав свій бізнес.

До мене приїхала людина і попросила розказати, як сьогодні можна встановити павільйон на моїх ринках. Я сказав, що на моїх не можна, а загалом – згідно з Положенням про порядок розміщення малих архітектурних форм. Фактично, я розповів йому, як і що треба робити: які замовлення, топознімання, проекти замовляти тощо.

Людина сказала, що немісцева, тому і просила допомоги з пошуком проектантів. Скажу відверто: 26 грудня він навіть передавав мені 2 тисячі гривень, щоб я розрахувався за топознімання. Я їх передав проектанту.

Потім він до мене подзвонив 10 січня, попросив про зустріч і сказав, що їде на 2 місяці і дуже хвилюється, щоб усе вийшло. Запитував, чи треба гроші на проекти. Я порадив подзвонити через два місяці, коли потрібні будуть кошти, бо там тривала процедура. Він настояв. Приніс гроші. Сказав: рахуй. Я відрахував 5 тисяч гривень, бо він приніс 10. Ще сказав, щоб він мені вислав «електронкою» форми своїх павільйонів, щоб я міг проектанту передати. Я тягнуся за аркушем паперу, щоб записати свою електронну адресу, і одразу «залітають» працівники органів. Затримали. Відеокамера, поняті… Все, як треба.

Прогнозувати, що буде далі, – складно. Підозра висунута до мене як до керівника комунального підприємства «Черкаські ринки». Начебто я хотів встановити малі архітектурні форми на своєму ринку. Насправді це не відповідає дійсності. Місця, де хотів встановити свої МАФи цей підприємець, – не є територією «Черкаських ринків». Я взагалі не маю права займатися такими точками. Є окрема виконавча структура, яка цим займається. У цьому випадку я лише консультував, намагаючись допомогти людині.

Я мав розмову з тією лідиною, яка порекомендувала мені допомогти підприємцю. Вона сама до мене приїхала і сказала: «Мене самого попросили…»

Людину, яка замовила все це, поки знайшли. Та вона й так зрозуміла. Я скажу відверто: до мене підходили люди й попереджали, що на мене готуються провокації. Але хіба я міг припустити, що може бути якась підстава?

Із сім’єю зараз найскладніше, бо вони дуже хвилюються. На момент затримання усі найближчі друзі приїхали, щоб підтримати. Хочу подякувати Андрію Більду (депутат міськради, – ред.), який, коли дізнався, приїхав, зустрів моїх друзів. Потім передзвонив мені і сказав: «Якщо треба буде застава, в мене є кошти. Я готовий». Загалом усі друзі казали, що готові «складатися» на заставу.

В ізоляторі тимчасового тримання я перебував з 7 години п’ятниці до 9 години ранку суботи. Загалом зрозуміло, навіщо такі «справи» роблять в суботу. Мені пощастило, що в суботу був робочий день, бо інакше я б там просидів усі вихідні. Працівники ІТТ до мене ставилися дуже ввічливо, обережно, спокійно. Я, чесно кажучи, був здивований (посміхається).

Денис Жмаєв, депутат Черкаської міської ради, директор КП «Черкаські ринки»

* коментар під час прес-конференції

Нагадаємо, як стверджували в СБУ, 10 січня правоохоронці затримали посадовця міськради «на гарячому» в його робочому кабінеті під час одержання першої частини грошей, які той вимагав від приватного підприємця за оформлення необхідної документації на встановлення малих архітектурних форм у місті Черкаси. Жмаєв начебто вимагав від підприємця 125 тисяч гривень за надання дозволу на розміщення малих архітектурних форм на території ринків.

В. о. міського голови Віктор Білоусов відмовився коментувати події навколо затримання Жмаєва. Натомість перший заступник міського голови Віктор Беззубенко припустив, що Жмаєву могли пропонувати гроші як члену земельної комісії.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #17 Makar 21.01.2014 19:06
Готуй велике бабло,бо буде велике проблеммо!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #16 Анатолій - Віктору 20.01.2014 21:27
Звичайно, жмаєв це робив не сам. Але його "талант" до різних незаконних оборудок плюс шалена жадоба до грошей плюс регулярне "кидалово" людей має матеріалізувати ся для жмаєва у вигляді реального позбавлення волі. Це буде справедливо. Він цим займається дуже давно, повірте мені.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #15 Шо 20.01.2014 20:39
Цитую Віктор:
Джерело наближене до СБУ стверджує, що в темі Д.Жмаєва перебували 6-7 депутатів регіоналів та прокурор міста Черкаси

Рассмешили. Да об этой шайке весь город знает. Джерело, епть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #14 Васо 20.01.2014 19:50
Цитую Дискант:
Деня, дыму без огня не бывает. На в*ру шапка горит...

Это какой Дискант? Не тот ли депутат что вопреки запрету по ночам спаивает молодежь водкой торгуя круглосуточно в своем магазинчике ....... на казбете? И отмазываясь тем что мол "это не я, это жена...!"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #13 Віктор 20.01.2014 17:39
Джерело наближене до СБУ стверджує, що в темі Д.Жмаєва перебували 6-7 депутатів регіоналів та прокурор міста Черкаси
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #12 Дискант 20.01.2014 14:28
Деня, дыму без огня не бывает. На в*ру шапка горит...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #11 ДЖЕКО 20.01.2014 12:25
Та люди не про провокації тебе попереджали. А попереджали, що якщо ти і далі будеш кр*сти, брехать і кидать людей, то сядеш на з*ну.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #10 Андрій 20.01.2014 11:49
Спочатку член СДПУ(о), потім члени Компартії, потім член «Партії вільних демократів», потім член депутатської групи «Черкащани». І всюди Жмаєв клявся «в любви, верности и преданности». Тепер клянеться в чесності. Ця людина – абсолютно без совісті і моралі. Просто гидко слухать цього зл*дія.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #9 Махновський вогник 20.01.2014 11:02
член СДПУ (о)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #8 сава 20.01.2014 10:43
Ще і Савіна до нього.... Одна шайка-лейка. Всі в місті знають...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100