74883964_3389050951137513_5709052876974718976_n Щоб уникнути подібних непорозумінь хочу пояснити читачам законодавчу базу того, як пригнати авто для передачі нашим захисникам. Допис пишу виходячи з власного досвіду ввезення в Україну трьох пікапів із США та передачі їх в/ч.

-Автомобіль (бус, пікап) є підакцизним товаром, на який при ввезені нараховується ПДВ, митний збір і таке інше. Сума митних платежів може бути більшою за вартість самої автівки.

-Правом спрощеного розмитнення гуманітарної допомоги (ввезення без сплати будь-яких митних платежів) законодавець наділив Благодійні фонди і ГО, які мають відповідний код.

- БФ і ГО мають право виступати як ОТРИМУВАЧАМИ гуманітарної допомоги від ДОНОРІВ, так і БЛАГОДІЙНИКАМИ (надавачами) гуманітарної допомоги. При цьому законодавець наділив їх правом змінювати кінцевого отримувача гум допомоги.

Те, що законодавець заклав таку схему розмитнення при якій відомості про донора стираються і наділив БФ І ГО правом змінювати або обирати кінцевого отримувача - на мою особисту думку – це не зовсім справедливо по відношенню до того за чиї кошти придбавається гуманітарна допомога і кому. Поняття "цільової" гуманітарної допомоги зникає.

Але таке Законодавство і в його основу закладено можливість "пропіаритись" для непричетних, а про "причетних" стерти інформацію або промовчати.

Механізм безмитного ввезення автівок для ЗСУ працює. БФ і ГО можуть без розмитнення ввезти в Україну автівки як для потреб ЗСУ (для передачі в/ч) так і для передачі громадянам України (учасникам бойових дій).

Олег Караван, підприємець

опис з "ФБ"

*як реакція на резонансну публікацію: На Черкащині звітують, що «купили» автомобіль для ЗСУ, але дівчина з Норвегії каже, що купила вона

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-4 #2 Перформанс jr 03.03.2024 12:11
Звичайна корупційна схема. Бізнесмени заробляють на війні, а пролетаріат і селяни гинуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Анти-лох 03.03.2024 01:06
У цій нібито благодійній справі все настільки замутнене, що треба бути дуже обережним. Створені умови для дерибану під патріотичними гаслами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100